Stukjes op een bruiloft

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Het gelukkige stel wordt door een groep vrienden of familie toegezongen met een zelfgeschreven lied waarvan de tekst vaak nét op het randje zit tussen grappig en beledigend.

Voordat je begint

Stukjes en liedjes op een bruiloft… Soms is het onvermijdbaar. Het ene echtpaar vindt het geweldig terwijl anderen dit gênante gedeelte toch liever overslaan. Ben jij van plan om een stukje voor te bereiden voor de bruiloft van een vriend/vriendin? Zorg dan eerst dat je zeker weet of het stel daar wel op zitten te wachten door te informeren bij de ceremoniemeester. Staan ze wel open voor een beetje entertainment? Lees dan verder voor een aantal voorbeelden van stukjes voor op een bruiloft.

Leuke voorbeelden van stukjes op een bruiloft

Interview: Laat een videograaf tijdens de bruiloft de gasten een verhaaltje vertellen over het bruidspaar of hun wens naar het bruidspaar uitspreken. Zo ontstaat er uiteindelijk een mooi gastenboek wat je tijdens het feest kan afspelen voor alle gasten.

Lied: Deze optie is vast al een keer in je hoofd langsgekomen. Je schijft een persoonlijke tekst over het bruidspaar en verwerkt er wat hilarische en ongemakkelijke momenten in. Zorg wel dat de tekst goed verstaanbaar is of deel briefjes uit waar de tekst op staat zodat het publiek mee kan lezen (en zingen).

Toneelstuk: Maak een kort en simpel toneelstukje over een mooie/grappige/emotionele herinnering van het bruidspaar. Dit kan bijvoorbeeld gaan over hoe ze elkaar hebben ontmoet, wanneer ze verliefd werden of hoe het huwelijksaanzoek is verlopen. Je hebt hier geen professionele acteerkunsten voor nodig, alleen wat creativiteit en humor.

Flashmob: Studeer in het geheim een dans in met zoveel mogelijk andere gasten en spreek met de bruiloft dj of ceremoniemeester af op welk nummer deze dans opgevoerd gaat worden. Wanneer dit nummer af wordt gespeeld zal het bruidspaar zeker verrast zijn!

Foto’s van vroeger: Raap de leukste babyfoto’s van het bruidspaar bij elkaar en maak er een collage of presentatie van. Vertel bij de foto’s een kort verhaal, of nog leuker, laat het stel van elkaar raden wat het verhaal achter de foto is.

De trouwkrant: Een dun magazine gevuld met verhalen, wensen, foto’s en nog veel meer wat betrekking heeft tot het bruidspaar. Dit moet wel van tevoren gemaakt worden en er gaat best wat tijd in zitten als je het mooi wilt hebben. Stuur een mailtje naar alle gasten met de vraag of zij een leuke originele aanvulling hebben voor het magazine en bundel deze bij elkaar.

Quiz: Verzamel zoveel mogelijk info als je maar kan over het bruidspaar en zet een quiz in elkaar. Hierin heb je heel veel opties. Je kan een quiz maken voor de gasten of voor het bruidspaar, maar je kan er ook voor kiezen 2 teams te maken. Een quiz is ook leuk te combineren met wat kleine toneelstukjes, denk aan ‘Hoe loopt dit verhaal af?’ of ‘Wat gebeurde er toen?’.

Hopelijk heb je in dit blog de inspiratie kunnen vinden waar je naar zocht. Wil je nog meer weten of ben je op zoek naar een DJ, schroom dan niet ons te contacten.

 

Post a comment

Print your tickets