De ultieme bruiloft checklist

De ultieme bruiloft checklist

Gefeliciteerd met jullie verloving! In wat een onwijs leuke periode zijn jullie beland, maar misschien ook wel een heel stressvolle periode en weten jullie niet zo goed waar te beginnen. Er komt namelijk heel wat kijken bij het plannen van een bruiloft.

Wat moet je wanneer regelen? Wij vertellen het je!

15-12 maanden voor de bruiloft

Woehoe! Het plannen is begonnen. Spreek samen een datum af dat jullie willen trouwen, bedenk de vorm, bepaal het budget en maak een schatting van het aantal gasten. Stel je weddingteam (weddingplanner, ceremoniemeester(s), getuigen, bruidskinderen) samen en bepaal een thema/visie voor jullie grote dag. Ga op locatiebezoek(en) en boek de locatie van jullie dromen. Pas bruidsjurken samen met jouw weddingteam en sluit een huwelijksverzekering af.

10-8 maanden voor de bruiloft

Stuur Save the Date kaarten en geef eventueel een verlovingsfeest. Boek de foto- en videograaf, de bruiloft DJ en ander entertainment, ga taarten proeven en zoek de ringen uit. Verzamel alle officiële documenten en zoek een BABS die bij jullie past. De bruidegom mag nu ook pakken gaan passen en de bruid boekt haar Make-up en hair artist. Maak een decoratieplan, kies trouwvervoer en bepaal jullie huwelijksreis.

6-4 maanden voor de bruiloft

Werk het budget, het draaiboek en de gastenlijst bij. Reserveer hotelkamers en boek eventueel entertainment voor de kinderen. Bestel bloemen en bestel alle decoratiebenodigdheden. Bepaal de openingsdans en neem eventueel dansles. Stel de huwelijkse voorwaarden op bij de notaris. Bepaal de dresscode, maak een cadeaulijst en maak een weddingwebsite waarop gasten kunnen aangeven of ze erbij zijn en of ze bepaalde (dieet)wensen hebben en muziekverzoekjes.

3-2 maanden voor de bruiloft

Verstuur de uitnodigingen, ga proefdineren en bespreek de laatste details met de locatie. Ga in ondertrouw en praat met de BABS. Regel bedankjes voor je gasten en het weddingteam en bepaal de muziek voor tijdens de ceremonie. Stel een calamiteitenplan op en een plan B voor slecht weer. Het draaiboek staat nu zo goed als vast.

1 maand voor de bruiloft

Check alle afspraken met leveranciers, geef de definitieve gastenlijst door aan de locatie, neem de dag door met de foto- en videograaf, boek al je beautyafspraken en loop je schoenen in. Regel vervoer voor de cadeaus en voor het bruidsboeket, oefen met de bruidskinderen en stuur een reminder naar alle speechers. Zijn jullie geloften ook al af?

1 week voor de bruiloft

Jullie draaiboek staat nu als een huis! Check nogmaals alle afspraken, print alle belangrijke documenten uit en check de parkeerontheffingen, wegwerkzaamheden en weersvoorspellingen. Wat jullie nu nog moeten doen? Pak je koffers en relax!

Wil je al deze handige punten en meer samengebundeld in een handige checklist? In deze checklist is per maand uitgelegd wat er moet gebeuren en geeft een weddingplanner nog extra tips waar je op moet letten! Download dan hier de gratis checklist!

Wij begrijpen ook dat er veel op je afkomt voor het plannen van een bruiloft en dit liever door een professional laat doen. Benieuwd naar de mogelijkheden om dit alles (of deels) uit handen te geven? Neem dan vrijblijvend contact op met weddingplanner Rochelle van Bubbles & Kisses!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Bruiloft checklist

De ultieme bruiloft checklist

De ultieme bruiloft checklist Gefeliciteerd met jullie verloving! In wat een onwijs leuke periode zijn jullie beland, maar misschien ook wel een heel stressvolle periode

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum