Kosten DJ feest – Hoeveel kost een DJ gemiddeld voor jouw feest?

Wat kost een DJ voor jouw feest? Je gaat een feest organiseren en bent wat dingen aan het afwegen. Je zoekt naar entertainment in de vorm van een DJ. Maar wat kost een DJ eigenlijk voor zo’n feestavond. 

Hier hebben we het niet over de grote bekende DJ’s, maar over de DJ’s die draaien op verjaardagen, bedrijfsfeesten en bruiloften. In dit blog bespreken we de gemiddelde kosten voor het huren van een DJ in Nederland. Met rond de 1500 aanbieders in alleen al de professionele markt kan het soms best even zoeken zijn. Het is dan handig om alvorens een indicatie te hebben van de kosten. Let’s go!

Waar zijn de kosten van een DJ op gebaseerd?

Natuurlijk zijn er veel factoren waar de prijs vanaf hangt. Maar in de breedte zal je voor een DJ op jouw feest zo tussen de 250,- en 1500,- euro betalen. Omdat je aan deze indicatie nog niet zoveel hebt bespreken we de factoren die invloed hebben op de prijs van een DJ.

 • Is het feest in de zomer of de winter?
 • Is het feest doordeweeks of in het weekend?
 • Hoeveel gasten worden er verwacht?
 • Neemt de DJ zelf licht- en geluidsapparatuur mee?
 • Hoelang duurt het feest?
 • Wat voor soort evenement is het? (Bruiloft, verjaardag)

Het is dan ook belangrijk om jezelf af te vragen of je voor jouw feest een DJ wilt inhuren die zelf licht- en geluid meeneemt en hoelang je feest duurt. Deze factoren hebben de grootste invloed op de prijs. Ook zie je best vaak dat mensen voor bijvoorbeeld hun trouwfeest kiezen om dit doordeweeks te doen. Behalve op de DJ besparen ze daarmee vaak ook op kosten van de locatie. Een goedkoop feest heb je daarmee voor een groot deel dan ook zelf in de hand.

Prijzen van een DJ op jouw feest

Om je verder te helpen hebben we hieronder 4 voorbeelden opgenoemd van hoe jouw feest eruit zou kunnen zien met daarbij de gemiddelde prijs die de DJ markt daarvoor rekent.

Scenario 1: Zomer, weekend, 100 gasten, licht en geluid, 4 uur

Voor dit feest ben je waarschijnlijk tussen de 700,- en 1000,- euro kwijt aan de DJ. Dat de prijs hoger is dan onderstaande voorbeelden heeft vooral te maken met de lichten die een DJ meeneemt. Afhankelijk van jouw wensen zal dit een grote of een kleine lichtshow zijn. Ervaring leert wel dat verlichting een groot effect kan hebben op de sfeer van jouw feest. Wil je dat het eruit ziet als een gezellige disco of voldoen de lampen van de locatie?

Scenario 2: Zomer, weekend, 50 gasten, alleen geluid en DJ, 4 uur

Voor dit feest ben je waarschijnlijk tussen de 500,- en 700,- euro kwijt. Vaak is dit het bedrag dat je kunt verwachten voor verjaardagen.

Scenario 3: Winter, doordeweeks, 100 gasten, licht en geluid, 4 uur

Voor dit feest ben je waarschijnlijk tussen de 600,- en 900,- euro kwijt. Het is hierbij wel vaak belangrijk da je even vraagt aan de DJ of ze kortingen geven voor doordeweeks. De meesten willen daar best aan meewerken ;).

Extra kosten huren DJ

Soms zijn er ook nog kosten die bovenop de prijs komen. Veel DJ’s zullen deze kosten echter al inbegrepen in de totaalprijs, maar er zijn dus ook DJ’s die dat niet doen.

Goed om te weten dus wanneer je een DJ wilt boeken is wat die kosten zijn zodat je kunt vragen of de DJ die aan jou berekent.

 • Opbouw- en afbouw apparatuur
 • Verzekering
 • Schoonmaakkosten spullen
 • Voorrijkosten

Extra kosten worden bijvoorbeeld gerekend wanneer jouw feestlocatie op een verdieping is en deze alleen per trap is te bereiken. Hierdoor heeft de DJ waarschijnlijk een roadie nodig die hij moet inhuren.

Daarbij kun je natuurlijk ook extra kosten maken omdat jouw feest langer duurt. De gemiddelde kosten van een verlenging komen uit op 100,- euro per uur.

Ook de ervaring van de DJ speelt hier uiteraard een rol in. Op Marktplaats kun je bijvoorbeeld gemakkelijk hele goedkope DJ’s vinden. De grote vraag is alleen of je je zelfverzekerd voelt als je een zolderkamer DJ laat draaien op je bruiloft. Professionals kosten nou eenmaal wat meer.

Prijzen van extra’s die de DJ meeneemt

Buiten de basale kosten van de DJ kan het natuurlijk ook zijn dat je graag hebt dat de DJ wat extra’s meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan confettikanonnen, sparkulars (vuurwerk voor indoor) of een photobooth. Daarom hieronder een indicatie van de gemiddelde prijzen van die attributen.

 • Confettikannon 100,-
 • Sparkular 250,-
 • Photobooth 400,-
 • Fotospiegel 600,-
 • Feestfotograaf 300,-
 • Saxofonist 400,-
 • Live zanger 400,-
 • Lichtletters 150,-
 • Verlichte dansvloer 750,-

Let wel op, bovenstaande zijn echt gemiddelde bedragen. Veelal verschillen de bedragen. Bijvoorbeeld als je een hele grote of juist kleine verlichte dansvloer wilt. Vaststaat in ieder geval dat je veel extra’s vaak goedkoper kunt regelen via de DJ dan via een extra leverancier. Dit vanwege het simpele feit dat er niet extra gereden hoeft te worden of dat er extra opbouwhulp nodig is.

Conclusie prijzen feest DJ

Hopelijk heeft dit blog een goed idee gegeven van de gemiddelde kosten voor het huren van een DJ. Wil je meer weten over DJ prijzen, dan kun je zelf natuurlijk nog even het internet langsgaan. Maar je kunt ook kijken bij de prijzen die wij als Allround DJ Service rekenen. Deze vind je hier.

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum