Kosten DJ feest – Hoeveel kost een DJ gemiddeld voor jouw feest

Wat kost een DJ? Je gaat een feest organiseren en bent wat dingen aan het afwegen. Je zoekt naar entertainment in de vorm van een DJ. Maar wat kost een DJ eigenlijk voor zo’n feestavond. Hier hebben we het dus niet over de grote bekende DJ’s, maar over de DJ’s die draaien op verjaardagenbedrijfsfeesten en bruiloften. In dit artikel bespreken we de gemiddelde kosten voor het huren van een DJ in Nederland. Met rond de 1500 aanbieders in alleen al de professionele markt kan het soms best even zoeken zijn. Het is dan handig om alvorens een indicatie te hebben van de kosten.

Wat kost een DJ?

Natuurlijk zijn er veel factoren waar de prijs vanaf hangt. Maar in de breedte zal je voor een DJ op jouw feest zo tussen de 250,- en 1500,- euro betalen. Omdat je aan deze indicatie nog niet zoveel hebt bespreken we de factoren die invloed hebben op de prijs van een DJ.

De verschillende factoren die invloed hebben:

  • Zomer/winter
  • Doordeweeks/weekend
  • Aantal gasten
  • Licht- en geluidsapparatuur mee
  • Duur van het feest

Het is dan ook belangrijk om jezelf af te vragen of je voor jouw feest een DJ wilt die zelf licht- en geluid meeneemt en hoelang je feest duurt. Deze factoren hebben de grootste invloed op de prijs. Ook zie je best vaak dat mensen voor bijvoorbeeld hun trouwfeest kiezen dit doordeweeks te doen. Behalve op de DJ besparen ze daarmee vaak ook op kosten van de locatie. Een goedkoop feest heb je daarmee voor een groot deel ook zelf in de hand.

Om je verder te helpen hebben we hieronder 4 voorbeelden opgenoemd van hoe jouw feest eruit zou kunnen zien met daarbij de gemiddelde prijs die de DJ markt daarvoor rekent.

Prijzen DJ

1: Zomer – Weekend – 100 Gasten – Licht, Geluid en DJ – 4 uur
2: Zomer – Weekend – 50 Gasten – Alleen Geluid en DJ– 4 uur
3: Zomer – Weekend – 100 Gasten – Alleen met een DJ – 4 uur
4: Winter – Doordeweeks – 100 Gasten – Licht, Geluid en DJ – 4 uur

Zoals je kunt zien zijn de verschillen in prijs per feest erg verschillend. Het is daarom goed je af te vragen wat je exact wilt op het feest. Daarbij is het goed om rekening te houden met de duur van je feest. Veel DJ bedrijven rekenen in pakketten van 4 uur omdat dit de gemiddelde duur is van een feestavond. Een extra uur zal je dus extra voor moeten betalen. Mocht jouw feest langer duren dan 4 uur, dan vind je hieronder het gemiddelde van wat feest DJ’s rekenen voor een extra uur in Nederland.

Kosten extra uur DJ op feest

Soms zijn er ook nog kosten die bovenop de prijs komen. Veel DJ’s zullen deze in kosten al meerekenen in de prijs maar er zijn ook DJ’s die dat niet doen. Goed om te weten dus wanneer je een DJ wilt boeken is wat die kosten zijn zodat je kunt vragen of de DJ die aan jou berekent.

  • Opbouw- en afbouw apparatuur
  • Verzekering
  • Schoonmaakkosten spullen
  • Voorrijkosten

Hopelijk heeft dit artikel een goed idee gegeven van de gemiddelde kosten voor het huren van een DJ. Wil je meer weten over DJ prijzen, dan kun je zelf natuurlijk nog even het internet langsgaan. Maar je kunt ook kijken bij de prijzen die wij als Allround DJ Service rekenen. Klik dan op de button hieronder.

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

Scroll naar top