4 tips voor het kiezen van DÉ trouwjurk voor een fantastische bruiloft!

YOU SAID YES! En dan is het al snel tijd voor het kiezen van een trouwjurk!

Je droomt over een lange trouwjurk met lange sleep, je ziet in een tijdschrift een prachtige nauwsluitende jurk en je vriendinnen vertellen je over de romantische trouwjurk die zij hadden.. Eén van de dingen waar dames graag als eerste mee starten is het bekijken van de trouwjurk. Dé jurk die je op de mooiste dag van je leven draagt. Tijdens de ceremonie. Tijdens het eten. Tijdens de receptie. En niet te vergeten tijdens de geweldige feestavond.

Daarom is deze blog voor de ladies die in een prachtige trouwjurk het altaar (welke vorm dan ook) tegemoet stralen! Allround DJ Service deelt graag 4 tips waar je rekening mee wilt houden wanneer jij op zoek gaat naar dé jurk!

1. Temperatuur en je trouwjurk (van jezelf, van het weer, van de locatie)
Bedenk jezelf 3 dingen voor wat betreft de temperatuur:

In welke tijd van het jaar en welk seizoen ga je trouwen? Verwacht je in juli/augustus een prachtige dag buiten waarvan deels in de zon? Een strakke, nauwsluitende jurk is een stuk warmer voor je lijf dan losse stof waar de frisse lucht ook bij kan komen.

Daarnaast worden vaak meerdere tranen gelaten gedurende de dag, de hormonen gieren door je lichaam. Dus: voldoende lichaamswarmte gegarandeerd! En, ben je iemand die het altijd al snel warm heeft is het heel fijn om een wat lossere jurk te kiezen. De keuze voor een strakke zeemeerminnenjurk (waarbij je vanaf je buik tot boven je knieën bent ingesnoerd) is absoluut prachtig, maar niet de meest luchtige optie.

Verschillende trouwjurken voor een fantastische bruiloft.

2. Beweeglijkheid in de trouwjurk

Er is niets belangrijker dan jezelf fijn kunnen bewegen. Je loopt naar de locatie van de foto’s, van de ceremonie, je gaat staan en zitten en uiteraard wordt er een hoop gedanst! De gasten zijn speciaal voor jullie gekomen, je beweegt je gedurende dag van (sta)tafel naar (sta)tafel, van photobooth naar vrienden, van dansvloer naar bar, naar statafel en weer terug naar de dansvloer.
Daarnaast ben je wellicht van plan om een openingsdans te doen met je lief en mag je meer kinderen optillen dan taart eten.

Houd rekening met de beweeglijkheid van je jurk. Hoe jammer zou het zijn wanneer de jurk alleen prachtig staat wanneer je stilzit.. Dat is natuurlijk niet waarom je aan het einde van de dag een fantastische feestavond plant, De bruiloftDJ’s van Allround DJ Service willen jou natuurlijk maximaal zien swingen in je prachtige jurk!

3. Pasvorm van de trouwjurk

Een bruiloft is vaak een lange, gevulde dag. Het allerbelangrijkst is dat jullie comfortabel zijn en je ook zo voelen. Tijdens het aankleden, in- en uit de auto stappen, lopend naar het altaar, tijdens de receptie, het diner én de feestavond sta je constant in de picture, ben je veel in beweging. Kies niet voor de nieuwste trends, die ene rij knoopjes (waar je op zit tijdens het diner), dat ene stofje of de duurste die je kunt vinden.

Trouwjurken

4. Prijs/gebruik van de trouwjurk

Dé bruidsjurk is hét kledingstuk wat je – naar alle waarschijnlijkheid – maar één keer in je leven zult dragen.
Je kunt kiezen voor de allernieuwste modellen van designers, een prachtige trouwjurk bij een bruidsmodezaak, een trouwjurk van een winkel waarbij de jurk dezelfde dag wordt meegenomen zodat je geen opslag- en vermaakkosten betaalt (dit scheelt aanzienlijk in de kosten van de jurk, je laat de jurk zelf bij een coupeuse vermaken) of een tweedehands trouwjurk via verschillende platfora die dat aanbieden.

Welke keuze je ook maakt, het is en blijft een gebruiksvoorwerp. Mét grote emotionele waarde maar wel een die is gemaakt om te dragen. Wanneer jullie erop uit trekken om foto’s te maken – of soms zelfs zodra je de deur uit stapt – zal de jurk vies worden aan de onderkant. Dit zal – naarmate de dag vordert – nog erger worden, wanneer iemand er per ongeluk op stapt, er een drankje op de vloer is gevallen of de feestavond compleet losgaat.

Ook dat hoort bij een trouwjurk. Ga dan ook voor een jurk waarin jij je op alle fronten prachtig voelt. Zeker. Jezelf. Comfortabel. Waarin je lekker kunt bewegen zoals jij dat voor je ziet. Waarover je met voorpret en liefde nadenkt voor het zover is.

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum