Carnaval DJ – Zo krijg je de hele tent aan het springen!

In dit blog lees je alles over de carnaval DJ! Het is nog wat frisjes buiten zo met carnaval, maar binnen loopt de temperatuur weer op. Van polonaises tot meezingers, carnaval is weer begonnen! Dat betekent een lekker pilsje en feesten maar! Maar hoe krijg je nou de hele tent aan het springen op een carnavals feest. Als carnaval DJ’s is dat iedere avond weer een uitdaging. Maar onze inzichten voor een goed carnaval delen we graag met je.

Carnaval is maar eens per jaar en dan wil je natuurlijk dat het geweldig wordt. Of je nu een carnavalsfeest organiseert in een feesttent met waanzinnig entertainment of dat je gewoon met vrienden aan de pils gaat, een carnavals DJ kan de juiste sfeer zetten!

Wat draait de DJ met carnaval?

Carnaval is iets wat we in heel het Zuiden vieren, maar de muziek is zeker niet overal hetzelfde. Iedere dorp of stad heeft wel zijn eigen carnavalshitjes en deze zijn voor een feest onmisbaar.

Voor een carnaval DJ is het uitermate belangrijk om de lokale hitjes te kennen zodat deze goed gemixt kunnen worden. Het kan dan soms ook goed zijn om bij een carnaval DJ te zoeken naar een lokale DJ zodat je zeker weet dat deze bekend is met die hits.

Buiten de lokale liedjes zijn er uiteraard ook carnavalsnummers die op vrijwel ieder carnavalsfeest voorbijkomen. Dat lijstje wisselt ieder jaar gezien de carnavalsmuziek niet bepaald tijdloos is. Maar als we dan toch een lijstje mogen maken met hits die vaak voorbij komen met carnaval dan is dit de top 40!

 1. Snollebollekes – Links Rechts
 2. Snollebollekes – Vrouwkes
 3. André van Duin – Het Pizza Lied (Effe Wachten…)
 4. Alpenzusjes – Naar Voren, Naar Achter
 5. Lawineboys – Joost
 6. Vinzzent – Dromendans
 7. Frans Duijts – Je Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij
 8. Arjon Oostrom – Schudden
 9. Lawineboys – Sex Met Die Kale
 10. Feestteam – Vergeten
 11. Gebroeders Ko – Toeter Op Mijn Waterscooter
 12. Lawineboys – ’s Nachts Na Tweeën
 13. FeestDJRuud – Gas Op Die Lollie
 14. DJ Maurice – Tomatenplukkers
 15. De Kraaien – Ik Vind Je Lekker
 16. De Dikdakkers – Cowboys En Indianen
 17. Gebroeders Ko – Geef Mij De Sleutel Van Je Voordeur
 18. FeestDJRuud – We Gaan Door Tot Het Einde
 19. Lawineboys – Als We Gaan
 20. Zware Jongens – Stil Aan De Overkant
 21. Snollebollekes – Bam Bam (Bam)
 22. André Hazes Jr. – Leef
 23. Vieze Jack – Lekker Likkie
 24. Koos Alberts – Ik Verscheurde Je Foto
 25. Johnny Purple – Hey Hey Hé Hé
 26. De Sjonnies – Dans Je De Hele Nacht Met Mij
 27. Gebroeders Rossig – Hallo Allemaal
 28. Vengaboys – To Brazil!
 29. FeestDJRuud & Dirtcaps – Weekend ft. Sjaak & Kraantje Pappie
 30. Snollebollekes ft. Coen en Sander – Feest waarvan ik morgen niets meer weet
 31. De Lawineboys – Laat Maar Waaien
 32. Samantha Steenwijk – Hou Toch Van Mij
 33. Django Wagner – Kali
 34. Alpenzusjes – Hutje Op De Hei
 35. Lawineboys – Lawinesong
 36. Feestteam – Shirt Uit En Zwaaien
 37. Marianne Weber – Ik Weet Dat Er Een Ander Is
 38. René Schuurmans – Handen In De Lucht
 39. Peter Beense – Laat Ze Maar Lullen
 40. FeestDJRuud & DJ Punish – Big Boys Still Don’t Cry ft. Mc Roga

Zorg voor een spraakmakende carnaval DJ

Om het feest goed op gang te brengen is de attitude van de DJ essentieel. Zeker bij een carnaval DJ. Dat de DJ zelf ook van het feest geniet zal helpen voor de echte feestsfeer. Mensen nemen het enthousiasme van de DJ namelijk vaak over. En bij carnaval wil je natuurlijk niet dat iedereen tegen de bar aan staat te leunen.

Daarbij kan de carnaval DJ het feest goed op gang brengen door gebruik te maken van de microfoon. Het is natuurlijk fijn als de DJ de zaal zo een beetje opzweept en mensen warm maakt om te dansen én te feesten. Daarmee hoeft het natuurlijk geen radioverslaggever te worden, maar een paar keer ‘handjes in de lucht‘ of ‘tijd voor de polonaise‘ kan geen kwaad!

Carnaval dj feest

Ook is de feestmuziek voor het carnaval uitermate geschikt om snel over te mixen. Dat maakt het volledig anders dan bijvoorbeeld een discofeest. Een carnavals feest mag lekker vlot zijn, zo blijft de energie hoog en blijven mensen op de dansvloer. Tijd om te vervelen is er niet!

Extra’s effecten voor een topfeest

Oké, we hebben goede muziek, maar er is nog meer dat de carnaval DJ kan doen om het feest naar een hoger niveau te tillen.

Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een verlichte dansvloer of confettikanon in te huren? Met dit soort effecten creëer je als vanzelf een feestsfeer en deze helpen de carnaval DJ om die echte carnaval sfeer neer te zetten!

Andere effecten die leuk zijn om te gebruiken zijn bijvoorbeeld sparkulars. Dit is vuurwerk dat koud is en daarom zelfs binnen kan worden gebruikt in een drukke feesttent.

Kosten carnaval DJ

Wanneer je een carnaval DJ in gaat huren wil je waarschijnlijk ook weten wat deze kost. Je kan je voorstellen dat carnaval voor veel DJ’s drukker is dan andere momenten in het jaar. Hierdoor zie je dat veel DJ’s hun prijzen verdubbelen op deze data.

Om het toch goedkoop te houden doe je er goed aan om jouw carnaval DJ ruim op tijd te boeken, dan zijn de prijzen vaak nog wat lager.

Ik zal je wat indicaties geven van prijzen voor een carnaval DJ. Laten we twee scenario’s bekijken:

 1. Feest in een grote feesttent met 2000 gasten. De carnaval DJ komt met een event crew voor de nodige licht- en geluidstechniek. De kosten voor zo’n feest van pakweg 4 uur zijn gemiddeld €5000,-. 
 2. Feest in feesttent met 500 gasten. De carnaval DJ neemt een uitgebreide DJ show mee met licht en geluid. De kosten voor een feest van 4 uur zijn gemiddeld €2000,-.
 3. Feest in een café met 150 gasten. De apparatuur is al in het café aanwezig. De kosten voor een losse DJ voor een feest van 4 uur zijn gemiddeld €400,-.

Hopelijk heeft dit blog je wat op weg geholpen bij jouw zoektocht naar een carnaval DJ!

Ben je nog op zoek naar een goede carnaval DJ? Dan helpen wij je graag om de hele tent te laten springen! Bij Allround DJ Service boek je eenvoudig een carnaval DJ en kunnen we alle extra effecten zoals confetti voor je regelen. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum