Verlichte dansvloer – Prijzen, aantal vierkante meters en soorten

Goed, je geeft een feest en wilt dat de voetjes van de vloer gaan. Behalve super goede muziek van een leuke DJ, denk je ook aan een verlichte dansvloer. Je kunt veel met verlichting doen op je feest, maar wij als DJ’s zien vaak dat een verlichte dansvloer toch het makkelijkst mensen aantrekt om een paar pasjes te wagen. Het creëert gelijk duidelijkheid over waar er gedanst mag worden en is zeker niet alleen geschikt voor disco feesten. 

Tegenwoordig zijn er tal van verlichte dansvloeren beschikbaar. Om te voorkomen dat jij door de lampjes de dansvloer niet meer ziet, helpen we je graag een handje. In dit blog lees je welke verschillende verlichte dansvloeren er zijn, hoe groot deze moet zijn en wat ze kosten.

Zoveel vierkante meter verlichte dansvloer heb je nodig

De prijzen die je online tegenkomt voor het huren van een verlichte dansvloer verschillen nogal eens. Wat echter wel bijna overal het geval is, is dat je de vloer per vierkante meter huurt. Natuurlijk heb je aan één vierkante meter niet genoeg en wil je een grotere dansvloer hebben. Ga ervan uit dat je bij de meeste verhuurbedrijven sowieso niet onder de negen vierkante meter kunt huren. Dit omdat zij toch voor jou op en neer moeten rijden en het anders wat irreëel wordt.

De grote van jouw dansvloer berekenen is gelukkig erg eenvoudig. De belangrijkste indicatie is het aantal gasten dat je op de dansvloer verwacht. Veelal bereken je de dansvloer op basis van de helft van het totaal aantal gasten (tenzij je echt heel swingende vrienden hebt). In het staatje hieronder zie je het benodigde aantal vierkante meters op basis van het aantal dansende gasten.

Prijzen verlichte dansvloer huren

Oké, nu we het aantal vierkante meters hebben kunnen we kijken naar de prijzen. Voor een verlichte dansvloer moet je ervan uitgaan dat hoe groter die is, hoe lager de kosten per vierkante meter. Voor het minimum kun je rekenen op 25,- euro per vierkante meter (inclusief reiskosten, montage en BTW). Dat is de situatie voor de meeste soorten LED verlichte dansvloeren. Wil je een dansvloer waarop je video’s af kan beelden dan ben je vaak het dubbele kwijt.

Er zijn verschillende soorten verlichte dansvloeren. Veel daarvan lijken nogal op elkaar, wij bespreken de meest opvallende:

  • Disco LED dansvloer
  • Pixel dansvloer
  • Sterren dansvloer
  • Video dansvloer
  • Interactieve dansvloer

Per aanbieder zal de naam wat verschillen. Hieronder gaan we met foto’s op de verschillende soorten dansvloeren in zodat je gemakkelijk kunt zien welke voor jouw feest het meest geschikt is.

1. Disco LED dansvloer

De disco dansvloer is toch wel de meest klassieke verlichte dansvloer die je je kunt bedenken. Veelal wordt deze gebruikt voor discofeesten omdat het écht die oldschool uitstraling heeft. De verschillende vlakken kunnen alle kleuren aannemen en dat is dan ook het grootste verschil met hoe deze vroeger in elkaar zat (toen ieder vlak slechts op kon lichten in één en dezelfde kleur). Zeer geschikt dus, voor een modern discofeest.

2. Pixel dansvloer

Na de disco dansvloer heb je de pixel dansvloer. Eigenlijk zou je dit het best kunnen beschrijven als lichtgevende stippen die in de vloer zitten. Deze zijn allemaal voorzien van alle LED kleuren en daar kun je dus flink wat gave patronen mee maken. De pixel dansvloer is er in meerdere soorten. Bij de een zitten er net wat meer lichten in dan bij de ander en staan de ‘pixels’ wat dichter bij elkaar.

3. Sterren dansvloer

De sterren dansvloer is zonder twijfel de meest romantische dansvloer die je in huis kunt halen. We zien hem om die reden dan ook vaak voorbij komen op bruiloften. Geen sterrenhemel, maar een sterrenvloer. De sterren lichten op en dempen dan weer waardoor een magische sfeer ontstaat. Veelal is de met sterren verlichte dansvloer beschikbaar in het wit en het zwart.

4. Video dansvloer

De video dansvloer kan voor van alles gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het laten zien van een logo of foto. Het steelt hoe dan ook de show. Met deze dansvloer zijn er oneindig veel mogelijkheden voor patronen doordat er meer LED’s per vierkante meter beschikbaar zijn. Het gevolg daarvan is wel dat deze dansvloer al snel twee keer zo duur is als de andere opties.

5. Interactieve dansvloer

De interactieve dansvloer is vooral leuk wanneer er kinderen in de buurt zijn, al kunnen ook de oudjes er wat van. Delen van de dansvloer lichten op wanneer je er overheen loopt of danst. Een zeer dynamisch effect met tal van verschillende mogelijkheden in het soort oplichting dat jij wilt.

Verlichte dansvloer huren

Het bedrijf waar je de verlichte dansvloer huurt vraagt je vaak alleen maar om een stroompunt. Omdat alles op basis van LED is heb je vaak niet eens krachtstroom of meer dan één groep nodig. De dansvloer wordt gelegd en met een paar simpele instructies kun je deze zelf bedienen.

Ben je nog op zoek naar een verlichte dansvloer? Als Allround DJ Service werken wij samen met partners op dit gebied. Je kunt ons altijd vragen naar advies, we helpen je graag.

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum