Jaren 80 feest – Inspiratie en muziek voor een geslaagd 80s feest

Tijd om terug te gaan in de tijd, tijd voor een feestje als vanouds! Denk aan muziek als ‘I Want To Break Free’, ‘The Final Countdown’ en ‘Love Me Just A Little Bit More’. Heb je al gelijk de neiging om de nummers mee te neuriën, dan is het zeker tijd voor een jaren 80 feest.

In dit blog vind je muziek en ideeën om er een geslaagd 80s feest van te maken. Let’s go!

Thema jaren 80 feest

Als je een jaren 80 feest organiseert, wil je natuurlijk ook dat het voelt of je terug in de tijd gaat. En natuurlijk is de leeftijd van de gasten dan al een dikke knipoog ;). Maar hoe vet zou het zijn als iedereen zich ook zou kleden in de 80s stijl. Zie het feest dan ook echt als een themafeest en communiceer dit met de gasten.

Geef hen bijvoorbeeld kledingtips om perfect in stijl aan te komen! Denk hierbij aan (disco)pruiken die zo groot zijn dat ze bijna het plafond raken, wijde broekspijpen die een windvlaag lijken te creëren, glanzend leer dat de dansvloer doet oplichten, een typisch 80s trainingspak of een felgekleurd glimmend overhemd dat de aandacht trekt.. Hoe geweldig is het als iedereen in stijl aankomt!?

Kledingsuggesties geven helpt om de gasten al voor het feest te laten wegdromen bij hoe leuk dit feest gaat worden. Of even terugdenken aan die goede oude tijd!

Tijd voor 80s muziek

Natuurlijk wil je ook de muziek goed afstemmen op het thema van jouw 80s feest. Zorg daarom dat de DJ daarvan op de hoogte is, zo kom je niet voor verassingen te staan. Geef daarbij alvast 10 nummers door die voor jou de jaren 80 symboliseren. Om je nog wat inspiratie te geven vind je hieronder onze eigen top 40.

 1. Cyndi Lauper – Girls Just Wanna Have Fun
 2. Bon Jovi – Livin On A Prayer
 3. Def Leppard – Pour Some Sugar On Me
 4. Prince – When Doves Cry
 5. Michael Jackson – Billie Jean
 6. Journey – Don’t Stop Believing
 7. Madonna – Like A Virgin
 8. Run DMC – Walk This Way
 9. Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine
 10. The Cure – Just Like Heaven
 11. Toto – Africa
 12. Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody
 13. Depeche Mode – Just Can’t Get Enough
 14. Rick Astley – Never Gonna Give You Up
 15. Bon Jovi – You Give Love a Bad Name
 16. AC/DC – You Shook Me All Night Long
 17. A-ha – Take On Me
 18. Queen – Another One Bites the Dust
 19. Duran Duran – Hungry Like the Wolf
 20. Billy Joel – Uptown Girl
 21. David Bowie – Let’s Dance
 22. Kenny Loggins – Footloose
 23. The Bangles – Walk Like an Egyptian
 24. Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go
 25. George Michael – Faith
 26. The Police – Every Breath You Take
 27. The Human League – Don’t You Want Me
 28. Van Halen – Jump
 29. Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made of This)
 30. Simple Minds – Don’t You (Forget About Me)
 31. Bryan Adams – Summer of ’69
 32. Eddie Money – Take Me Home Tonight
 33. Gloria Gaynor – I Will Survive
 34. Joan Jett & The Blackhearts – I Love Rock ‘n’ Roll
 35. Billy Idol – White Wedding
 36. Pet Shop Boys – West End Girls
 37. The B-52’s – Love Shack
 38. The Beastie Boys – Fight For Your Right
 39. The Clash – Should I Stay or Should I Go
 40. AC/DC – Back in Black

Wat verder kan helpen voor de muziek is om wat playlists op te zoeken op Youtube met jaren 80 muziek. Dat is niet alleen leuk voor de voorpret, maar geeft je ook weer echt een idee van welke muziek je graag op het feest terug hoort.

Bedenk je daarbij ook dat een 80s feest niet betekent dat muziek uit een andere tijd verboden moet zijn. Daarmee zou je jezelf en de gasten teveel beperken. Ook tegenwoordig wordt er nog muziek gemaakt die doet denken aan de jaren 80 en deze wil je zeker niet missen!

Decoratie jaren 80 feest

Je hebt nu de muziek en verklede gasten. Tijd om ook de locatie die jaren 80 make over te geven. Afhankelijk van waar je het feest viert zijn hier meerdere mogelijkheden voor. Vier je het in de tuin of heb je een locatie of feesttent afgehuurd?

Dingen waar je bij decoratie aan kan denken zijn:

 

Voor grotere events kan het geen kwaad om ervaren stylisten in te huren om het thema volledig tot zijn recht te laten komen!

Jaren 80 feest

En mocht het nou jouw eigen verjaardag zijn, dan is het wellicht leuk om foto’s van jouzelf (of de gasten) aan de wand te hangen uit de jaren 80. Lekker nostalgisch!

En als je nog verder wilt gaan in thema, kijk dan eens of je een machine kan huren waarop je Pacman kan spelen. Of een paar gekke flipperkasten doen het vast ook goed.

Entertainment 80s

Natuurlijk kan je gewoon een playlist opzetten op Spotify, maar je zal zien dat een allround DJ jouw jaren 80 feest naar een hoger niveau kan tillen. Het liefst dan natuurlijk een DJ die begrijpt wat jij bedoelt als je zegt 80s!

Of kies voor ander entertainment op jouw feest met bijvoorbeeld een saxofonist die met de DJ meespeelt. Deze kan de sfeer van de muziek dat bijzondere live effect geven! En als je echt uit wilt pakken zal een cover band/act van Michael Jackson of Prince het vast ook niet slecht doen.

Hopelijk heb je zo wat ideeën op kunnen doen voor jouw jaren 80 feest. Als je daarvoor een geschikte DJ zoekt inclusief licht en geluid dan stellen wij ons graag even aan je voor

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum