Feesttent tips – Grootte, sfeer, decoratie en soorten

Ga je een feest organiseren in een feesttent? Het kan in de chaos van het aanbod soms moeilijk zijn om de juiste keuzes te maken, daarom helpt dit blog je om een juiste feesttent te kiezen. Belangrijk om vooraf nog even te weten is dat wij zelf geen feesttenten verhuren, we zijn en blijven DJ’s die vaak in feesttenten draaien en daarom graag goed advies geven. 

Dit advies geven we omdat we vaak in feesttenten komen die véél te groot zijn en daarom wat ongezellig. Een beetje knusheid kan afhankelijk van de sfeer die jij wilt, fijn zijn. Laten we daarom eerst eens kijken naar hoe groot de feesttent moet zijn.

Hoe groot moet een feesttent zijn?

Hoeveel ruimte heb je binnen een feesttent nodig? Dit is eigenlijk het eerste waar je over na moet denken, nog voordat je gaat kijken naar wat voor soort feesttenten er allemaal zijn. Het is namelijk zo dat afhankelijk van de gewenste afmeting een aantal soorten feesttenten afvallen.

Verder is het weten van het juiste formaat feesttent belangrijk voor de atmosfeer, een te grote ruimte haalt het knusse gevoel weg en een te kleine ruimte dwingt mensen om naar buiten te gaan. Zowel dat eerste als dat laatste wil je voorkomen.

Om een goede afmeting te bepalen moet je kijken naar de volgende onderdelen: aantal gasten, bar, meubilair en de DJ/artiest. Hoeveel ruimte de bar en het meubilair in beslag nemen is mede afhankelijk van het aantal gasten. Zoek hieronder in de tabel op wat het aantal vierkante meters is dat jij nodig hebt. Links zie je het aantal m2 en onderin het aantal gasten.

Wanneer je een bedrijfsfeest organiseert met 240 personen, bar, DJ en statafels en daarvoor een feesttent huurt, zal je qua formaat dus moeten denken aan 282 vierkante meter. Dan heb je het over een tent van zo’n 10 bij 28 meter.

Soorten feesttenten

Wanneer je het aantal vierkante meters hebt berekent is het tijd om te gaan kijken naar wat voor soort feesttent past bij de sfeer van jouw partij. Komt de tent bijvoorbeeld te staan midden in de bossen, dan kan het mooi zijn om te kiezen voor een transparante buitenkant, mits het feest in het daglicht plaatsvind. Moet de tent vooral stevig zijn? Dan kan een Aluhal tent handig zijn.

De meestvoorkomende feesttenten bespreken we hieronder met een foto om een idee te geven van de vorm.

Aluhal feesttent

Aluhal
feesttent

De Aluhal feesttent is er eentje voor weer en wind. Deze bestaat uit een aluminium frame en is volledig wind en waterdicht. Vaak is deze feesttent in bijna alle formaten te plaatsen en hoef je je niet te ergeren aan palen in het midden van de tent, het gewicht van het dak rust namelijk op de zijkant.

Jumbo boogspant feesttent e1582032879912

Jumbo boogspant
feesttent

De Jumbo boogspant tent wordt ook wel de alupaviljoen tent genoemd. Deze tent kan oneindig verlengt worden en is dus ook voor grote feesten geschikt. De wanden zijn veelal van hard kunststof, maar er kan ook worden gekozen voor glazen platen.

Pagode feesttent e1582032995290

Pagode
feesttent

Dit is een relatief kleine feesttent, eentje die je vaak op een outdoor fair ziet. De tent heeft altijd een vierkant oppervlak. Is één tent net wat te klein voor jouw feest? Dan kun je altijd meerdere tenten aan elkaar koppelen. Vooral leuk als je jouw feest een festivalsfeer wilt geven.

Transparante feesttent e1582033091294

Transparante
feesttent

Deze feesttent heeft veel lichtinval en een luxe uitstraling. Vooral leuk voor als jouw feest overdag plaatsvindt. Het creëert een opvallend ruimtelijk effect en heeft zeker bij een mooie omgeving, bijvoorbeeld in de natuur, een grote toegevoegde waarde.


Stoelen of statafels in de feesttent?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar als je een feest wilt, kan je maar beter niet al te veel stoelen en tafels plaatsen. We zien als DJ’s vaak dat de voetjes niet lekker van de vloer komen wanneer er teveel zitgelegenheid is. Belangrijk is natuurlijk dat de wat oudere mensen onder ons een zitplekje hebben, maar er hoeft echt niet voor iedere gast een zitplaats aanwezig te zijn.

Wil je toch comfort bieden aan je gasten kies dan eerder voor statafels die verspreid staan opgesteld rondom de dansvloer.

Decoratie feesttent

De feesttent zelf ziet er wellicht nog niet zo gezellig uit. Het is daarom goed om na te denken over hoe je de feesttent gaat versieren. Bij een feest dat overdag plaatsvind zal dit primair worden gedaan met attributen zoals slingers. Maar mocht je in de avond een feest geven dan kan verlichting heel veel doen. Denk hierbij aan een verlichte dansvloer om de gasten uit te dagen een dansje te wagen. Een andere optie is uplighting: het belichten van de zijkant van de feesttent met LED parren. Jij kiest de kleur, zo ontstaat er een luxe uitstraling in de tent die knusheid uitstraalt.

Verder zal de DJ natuurlijk zijn lampen meenemen om er een feest van te maken. Hierbij is veel mogelijk, een DJ drive in show kan in iedere ruimte wel een disco sfeer creëren. Wellicht leuk om te denken aan een rookmachine, laser of sterrendoek?

Praktische onderdelen om niet over het hoofd te zien

Het huren van een feesttent gaat vaak samen met het regelen van andere dingen. Bij een binnen locatie is al het een en ander aanwezig, bij een feesttent kan dit in de omgeving ontbreken. Denk hierbij aan dingen als mobiele toiletten, kachels (voor als het feest in een frisse periode wordt gegeven) en de vloer van de feesttent. In bijna alle gevallen kan je deze onderdelen afstemmen met de verhuurder van de feesttent.

Veel plezier op jouw feest-tent-feest! Als je nog op zoek bent naar een gezellige DJ met licht en geluid dan weet je ons te vinden.

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum