DJ met saxofonist – Waarom dat zo leuk is!

Je zit erover na te denken of een DJ met saxofonist voor jouw feest een succesvolle combinatie is. Dat kan het zeker zijn, maar hangt wel een beetje af van het soort feest je wilt gaan organiseren. Vandaar dat we in dit artikel bespreken wat een DJ met saxofonist zoal doet en of dit bij jouw feest past.

Vanwaar de combinatie DJ en saxofonist?

Een saxofonist in zijn eentje kan wat kaal klinken. Een saxofoon is natuurlijk een prachtig instrument maar op zich brengt dat nog niet alle sfeer.

Om het wat hipper te maken is het toevoegen van een DJ dan ook de oplossing. De DJ draait vervolgens wat Ibiza House Beats waar de saxofonist live overheen speelt. Hierdoor krijgt het instrument een nieuwe, meer moderne dimensie.

Een andere reden waarom saxofonisten steeds vaker met DJ’s samenwerken is omdat het op partijen zoals bruiloften, voor een saxofonist niet mogelijk is om 4 uur achter elkaar te spelen. Dat is simpelweg te vermoeiend. Doordat de DJ wel door blijft draaien is er toch een avondvullend programma. Daarbij word de saxofonist het meeste ingezet bij de start van een evenement, als een soort achtergrond muziek.

Later op de avond word de muziek wellicht nog wat meer up tempo en hierdoor is het dan ook fijn dat er een DJ aanwezig is. De saxofonist zal dan gewoon af en toe een nummertje live meespelen voor de sfeer. Denk hierbij aan Top 40 en up tempo klassiekers.

Waarom een saxofonist op je feest zo leuk is

Bij het zoeken naar muziek voor een feest zoeken mensen vaak in alle hoeken. Word het een allround DJ, band, zangeres of instrumentalist? Bij live muziek komt echter vaak ook een flink prijskaartje terwijl het programma niet avondvullend is. Met de combinatie van een DJ met saxofonist heb je én de live muziek én de DJ en dus een gladgestreken combinatie.

Wat belangrijk is wanneer een DJ met saxofonist samenwerkt

Essentieel is dat de DJ en saxofonist elkaar kennen en op elkaar zijn ingespeeld. Wanneer je zomaar een saxofonist los inhuurt zal de DJ moeite hebben daarop in te spelen en andersom. Zorg er dus altijd voor dat wanneer je een DJ met saxofonist boekt je dit bij dezelfde partij doet.

Voor welke feesten is een DJ met saxofonist geschikt?

Natuurlijk zouden wij het op ieder feest aanraden, maar over het algemeen zien wij dat we de DJ met saxofonist het meeste inzetten op bedrijfsfeesten en bruiloften. Dit is mede omdat de saxofonist ideaal is voor het opwarmen van een feest. Live muziek brengt de sfeer er tenslotte snel in en zorgt voor extra interactie met de gasten. Daarbij heeft het ook een soort klasse en past het daarmee meer in een mooie locatie dan een woonkamer.

Ben je zelf op zoek naar een DJ met saxofonist?

Bij onze DJ shows kun je altijd een saxofonist bijboeken voor je feest. Wij werken met saxofonisten die nauw contact hebben met de DJ’s en zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld. Aan de hand van jouw wensen vullen we de avond zo in dat er een goede afwisseling ontstaat tussen de live muziek en de DJ.

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum