DJ met saxofonist – Waarom dat zo leuk is!

Is een DJ met saxofonist wat voor jouw feest? Niet iedereen zal weten hoe leuk de combinatie tussen een DJ en saxofonist kan zijn op een feest. De feeling van live muziek met de voordelen van een allround DJ.

In dit blog bespreken we waarom de combinatie van een DJ met saxofonist zo leuk is, welke liedjes je zeker niet wilt missen en voor welke feesten deze combi geschikt is. Tot slot kijken we of dit ook bij jouw feest past.

Waarom de combinatie DJ en saxofonist?

Een saxofonist in zijn eentje kan wat kaal klinken. Een saxofoon is natuurlijk een prachtig instrument, maar op zich brengt dat nog niet alle sfeer. Je mist dan een beat of de volledige context van een nummer en zo’n one man show krijgt nou niet bepaald iedereen aan het dansen of in de juiste vibe.

Om het wat hipper te maken is het toevoegen van een DJ dan een oplossing. De DJ draait wat Ibiza House Beats waar de saxofonist live overheen speelt. Hierdoor krijgt het instrument een nieuwe, meer moderne dimensie. Dit maakt een saxofonist gelijk een bijzondere aanvulling en dit wordt alleen maar leuker als er op de avond ook ruimte is voor feestnummers die door de saxofonist kunnen worden meegespeeld.

Een avondvullend programma met de saxofonist

Een andere reden waarom saxofonisten steeds vaker met DJ’s samenwerken is omdat het op partijen zoals bruiloften voor een saxofonist niet mogelijk is om 4 uur achter elkaar te spelen. Dat is simpelweg te vermoeiend.

Doordat de DJ wel door blijft draaien is er toch een avondvullend programma. Daarbij wordt de saxofonist het meeste ingezet bij de start van een evenement, als een soort achtergrond muziek.

Zie hieronder ook een filmpje van ons, Allround DJ Service, in combinatie met onze vaste saxofonist!

Later op de avond wordt de muziek wellicht nog wat meer uptempo en hierdoor is het dan ook fijn dat er een DJ aanwezig is. De saxofonist zal dan hier en daar nummertjes live meespelen voor de sfeer. Denk hierbij aan Top 40 en uptempo klassiekers.

Een goede saxofonist hoeft daar overigens niet van te voren een playlist voor te hebben, maar kan juist op de DJ inspelen door te improviseren. Hierdoor kan je verzoekjes aanvragen wat je wilt, de saxofonist beperkt het aanbod niet.

Waarom een saxofonist op je feest zo leuk is

Bij het zoeken naar muziek voor een feest zoeken mensen vaak in alle hoeken. Wordt het een allround DJ, band, zangeres of instrumentalist? Er zijn zoveel mogelijkheden alleen al als je kijkt naar bijvoorbeeld entertainment voor een bruiloft.

Met live muziek komt echter vaak een flink prijskaartje. En dat terwijl het programma niet avondvullend is. Veel bands hebben pauzes tussendoor en dat kan te midden van een feestavond storend zijn. Door de combinatie van een DJ met saxofonist heb je én de live muziek én de DJ. Dat betekent zonder pauze genieten voor niet al te hoge kosten.

Saxofonist

Over de samenwerking

Essentieel is dat de DJ en saxofonist elkaar kennen en op elkaar zijn ingespeeld. Wanneer je zomaar een saxofonist los inhuurt zal de DJ moeite hebben om daarop in te spelen en andersom. Zorg er dus altijd voor dat wanneer je een DJ met saxofonist boekt je dit bij dezelfde partij doet.

Dat dit moeilijk is heeft mede te maken met het repertoire van de saxofonist. Maar ook als deze op alle liedjes mee kan spelen, zullen er liedjes zijn die op de saxofoon beter tot hun recht komen, denk aan een liedje als YMCA. Verder is het ook fijn als de DJ soms versies van liedjes speelt waar bepaalde instrumenten uit zijn weggelaten zodat de saxofonist meer ruimte krijgt en beter tot zijn recht komt.

Voor welke feesten is een DJ met saxofonist geschikt?

Natuurlijk zouden wij het op ieder feest aanraden, maar over het algemeen zien wij dat we de DJ met saxofonist het meeste inzetten op bedrijfsfeesten. Dit is mede omdat de saxofonist ideaal is voor het opwarmen van een feest. Live muziek brengt de sfeer er tenslotte snel in en zorgt voor extra interactie met de gasten. Daarbij heeft het ook klasse/status en past het daarmee beter in een mooie locatie dan een woonkamer.

Saxofonist bedrijfsevenement

Voor wie een bedrijfsfeest organiseert is de saxofonist een mooie invulling met weinig risico voor een verkeerde keuze. Zeker ook op een setting die meer weg heeft van een borrel komt dit goed tot zijn recht.

Een DJ met saxofonist prijzen

De prijzen van een DJ met saxofonist kunnen op het internet wat verwarrend zijn. Dit komt vooral doordat het hier om meerdere dingen gaat. Niet alleen zoek je een losse DJ en saxofonist, waarschijnlijk wil je daar ook licht en geluid bij. Afhankelijk van hoeveel gasten je verwacht kan die prijs verschillen.

Voor de prijs van een DJ met saxofonist zal ik dus maar even ons eigen voorbeeld pakken. Wanneer je bij ons een DJ show boekt kan je de saxofonist er los bij boeken. De prijzen hiervoor (met een avondvullend programma) zijn 395,- euro voor de saxofonist. De DJ shows (licht, geluid en allround DJ) zijn vanaf 595,- euro te boeken.

Goed om te weten is in ieder geval dat wij vaak met een saxofonist samenwerken en daardoor goed op elkaar zijn ingespeeld. We passen ons altijd aan op jouw wensen. Dus of je nu een borrel wilt waarbij de saxofonist meespeelt op lounge beats, of dat je een uitbundig feest wilt, wij passen ons er graag op aan!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum