Alles over de Allround DJ – Beter dan een band of live act?

Is een allround DJ de gangmaker van jouw feest? Waarschijnlijk ben je al wat aan het plannen en zit je te twijfelen. Boek je een zanger, band of DJ op jouw feest?

Het is een afweging die vaak gemaakt moet worden en per feest kan de uitkomst verschillen. Natuurlijk ga je die keuze niet alleen maar maken op basis van de kosten van de DJ of band, je wilt graag weten wat alle voor- en nadelen zijn.

Daarom bespreken we in dit blog de argumenten voor en tegen het kiezen voor de allround DJ. Wij zijn Allround DJ Service en het zal je niet verbazen dat we wellicht een klein beetje bevooroordeeld zijn ;). Toch raden wij ook wel eens aan om juist voor een band te kiezen, het hangt echt van de gelegenheid af!

Dus, om te beginnen, wat doet een allround DJ eigenlijk?

Wat doet een allround DJ?

Natuurlijk heb je wel eens gehoord van het vak DJ-en of anders van een diskjockey. Door de tijd heen is er echter veel veranderd en het kan dus zijn dat je eigenlijk nog een verouderd beeld hebt.

Vroeger draaiden de DJ’s met platen en hadden ze grote koffers nodig om die naar een partij te vervoeren. Daarin zat alle muziek en daarmee was een DJ ook een soort van ’toegang’ tot die muziek, gezien je zelf niet een oneindige platencollectie had. Een DJ inhuren kon je dus al puur doen om bepaalde muziek te horen, niet zozeer voor een vette mix daarvan.

Door die grote platen was het niet mogelijk om ‘alle’ muziek altijd bij de hand te hebben. Als je dan een DJ boekte, koos je dus waarschijnlijk voor een specifieke muziekstijl zodat je zeker wist dat de DJ deze bij zou hebben. Ga je voor een DJ die alle disco platen meeneemt, of eentje die gericht is op een ander genre?

Diskjockey vroeger

Tegenwoordig zijn wij als DJ’s een beetje verwend. Onze muziek database is te vinden op één enkele USB stick of harde schijf. Een beetje een DJ neemt op deze manier 25.000 ‘platen’ mee in zijn broekzak. De DJ heeft dus veel meer soorten muziek bij en kan van alles draaien op jouw feest zonder een busje vol platen mee te hoeven nemen. En mocht iets niet op die USB staan, dan wordt het ter plekke gewoon gedownload.

Het is dan ook daarom dat er tegenwoordig zoiets als een allround DJ bestaat. Dat is een DJ die bekend is met vele muziekstijlen en alle soorten muziek kan draaien op jouw feest.

Voordelen van een allround DJ op jouw feest

Stel dat je gaat trouwen. Op jouw trouwfeest komen waarschijnlijk veel verschillende soorten gasten. Van ouders en familie tot aan collega’s en kinderen. Voor een bruiloft DJ is dit een grote uitdaging die meestal wordt ingevuld met veel diversiteit aan muziek. Denk aan een paar liedjes uit de jaren 80, wat muziek uit de 90s, hits van nu, dikke housebeats, carnavalskrakers en misschien zelfs wat hardstyle op je bruiloft. Het idee is vooral dat er voor iedereen wat herkenbaars tussen zit zodat alle gasten het naar hun zin hebben. Want je kan je wellicht voorstellen dat opa’s en oma’s snel zijn uitgekeken op een techno DJ…

Met veel soorten muziek van de allround DJ kan iedereen van het feest genieten. Het is voor de DJ dan vooral zoeken naar liedjes die ‘iedereen’ leuk vind. Want ja, ook die bestaan! Verder is het de taak van de allround DJ om al deze verschillende muziek vloeiend aan elkaar te mixen. Met al die verschillende BPM’s (beats per minute) is dat nog een flinke klus.

Dj personeelsfeest dick

Een ander groot voordeel aan een allround DJ is dat je ook verzoekjes kan aanvragen die buiten het genre van de DJ liggen. Zo hebben onze DJ’s buiten die 25.000 nummers ook altijd een Wifi hotspot bij. Hierdoor is plots ieder nummer op Spotify of Youtube bereikbaar en kan ook dat ene nummer dat jullie plots te binnen schiet gedraaid worden. Er zijn dus geen grenzen meer aan wat voor muziek er op jullie feest aanwezig is, geweldig toch?!

En natuurlijk heeft ook een allround DJ zo zijn voorkeuren over wat te draaien op een feest. Maar in de basis zal een allround DJ altijd draaien naar wens van de klant. Om die reden koppelen we bij Allround DJ Service altijd een DJ aan het feest die affiniteit heeft met de muziek die jullie willen. Hierdoor krijg je een enthousiaste allround DJ die het feest goed op gang brengt!

Een band, een zanger(es) of een allround DJ?

Jammer bij een band of zanger(es) is dat deze vaak geen avondvullend programma kunnen verzorgen. Daar zijn pauzes bij nodig en een flink muziekrepertoire. Het kan dus goed zijn dat je dan behalve een band of act ook nog voor andere invulling moet zorgen.

Dit in tegenstelling tot een allround DJ. Deze kan namelijk met zijn muziek met gemak een avond van 4 á 5 uur aan elkaar draaien en de sfeer opbouwen richting een volle dansvloer. Daarbij is het voor de DJ makkelijker om in te spelen op de wensen van het publiek door een ongekend groot scala aan genres. Er is meer ruimte voor improvisatie en dat is op een feest vaak gewenst!

Wel mis je bij een allround DJ natuurlijk dat ‘live gevoel’ waar je wellicht naar op zoek bent. Dat kunnen wij ons best voortellen. Daar is ook de combinatie DJ met saxofonist uit voort gekomen. Het beste van twee werelden noemen wij dat zelf.

Band of dj bruiloft 1

Maar als je dus de afweging maakt tussen een band of een DJ zal je zien dat ook de kosten zeer verschillend zijn. Zo zijn de prijzen van een DJ met licht en geluid vaak stukken lager dan die van een band met installatie. Dat komt veelal doordat een DJ in zijn eentje kan opereren, waar er bij een band toch echt meerdere mensen nodig zijn om alle instrumenten te bespelen.

Tot zover dit blog over de allround DJ. Hopelijk begrijp je nu wat een allround DJ is, hoe deze werkt en waarom deze jouw bruiloft, schoolfeest, verjaardag of bedrijfsfeest compleet kan maken.

Wil je zelf een allround DJ op jouw feest. Kijk dan eens bij onze populaire DJ shows. Wij draaien alles naar wens en hebben genoeg licht en geluid om van iedere (saaie) ruimte een gezellige feesttent te maken.

En als je wilt weten hoe je de beste allround DJ boekt, lees dan eens onze tips bij het boeken van een DJ.

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum