Stukjes op bruiloft – Ideeën en tips

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Het gelukkige stel wordt door een groep vrienden of familie toegezongen met een zelfgeschreven lied waarvan de tekst vaak nét op het randje zit tussen grappig en beledigend.

Vind het bruidspaar stukjes op de bruiloft leuk?

Stukjes en liedjes op een bruiloft… Soms is het onvermijdbaar. Het ene echtpaar vindt het geweldig terwijl anderen dit gênante gedeelte toch liever overslaan. Ben jij van plan om een stukje voor te bereiden voor de bruiloft van een vriend/vriendin?

Zorg dan eerst dat je zeker weet of het stel daar wel op zitten te wachten door te informeren bij de ceremoniemeester. Zo voorkom je dat het stukje geen verassing meer is.

Staat het bruidspaar in wording te popelen voor wat entertainment op de bruiloft, dan ben je klaar om een stukje voor te bereiden. Hieronder vind je daarvoor de leukste voorbeelden voor stukjes op een bruiloft.

De leukste ideeën voor stukjes op de bruiloft

1. Speel een toneelstuk voor het bruidspaar
Ben je een echt drama talent? Dan is dit een leuke. Speel een toneelstukje voor het bruidspaar. Pak een paar mooie herinneringen van het bruidspaar en verwerk deze in een simpel toneelstukje. Probeer de persoonlijkheden extra te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan het moment van het huwelijksaanzoek en fantaseer hoe dat is gegaan. Of het moment dat ze elkaar ontmoetten of verliefd werden. Stuk voor stuk momenten die jij met het toneelstukje lekker aan kunt dikken.

Vergeet hierbij ook zeker niet wat leuke attributen, creativiteit en humor. Echt acteertalent heb je er niet voor nodig, een beetje bluf wel ;).

2. Schud de bruiloft wakker met een flashmob
Oké deze is alleen bedoeld voor mensen met een beetje organisatietalent. Een flashmob houd in dat je uit het niets met een groep eenzelfde dansje uitvoert in de ruimte. Dat is tof, maar alleen leuk als de rest en met name het bruidspaar hier nog niets vanaf weet. Dan is het verrassingseffect tenslotte het grootst. Probeer het dansje voor de flashmob simpel te houden en kijk of je iets kunt kiezen dat echt bij het bruidspaar past. Vergeet ook niet om je plannen goed af te stemmen met de ceremoniemeester en de bruiloft dj. Zo voorkom je dat je zelf voor verassingen komt te staan.

3. Maak een eigen gastenboek op de bruiloft
Laat een videograaf tijdens de bruiloft de gasten een verhaaltje vertellen over het bruidspaar of hun wens naar het bruidspaar uitspreken. Zo ontstaat er uiteindelijk een mooi gastenboek wat je tijdens het feest kan afspelen voor alle gasten. Leuk is dat iedereen aan dit stukje kan bijdragen en dat het natuurlijk niet bij de bruiloft zelf blijft. Ook na de bruiloft kan het bruidspaar hier nog van nagenieten.

4. Maak een lied met een persoonlijke tekst voor het bruidspaar
Deze optie is vast al een keer in je hoofd langsgekomen. Je schijft een persoonlijke tekst over het bruidspaar en verwerkt er wat hilarische en ongemakkelijke momenten in. Vraag voor de tekst ook zeker de familie, vrienden of sportclub van het bruidspaar om wat tips. Samen kom je vast en zeker op genoeg hilarische momenten om er een uur mee te vullen. Je pakt de beste momenten eruit, zorgt dat het rijmt en voilá, een nieuwe hitsong!

Als tip, zorg dat het liedje op de bruiloft goed verstaanbaar is. Vraag de dj of je een microfoon mag gebruiken en deel blaadjes uit met daarop jullie eigen songtekst. Zo weet je zeker dat de grappen goed overkomen en het bruidspaar er ook om kan lachen.

5. Haar schoen, zijn schoen

Je vraagt het bruidspaar de schoenen uit te trekken. Beiden nemen één schoen van zichzelf en één schoen van de ander in de hand. Het bruidspaar staat met de rug tegenover elkaar. Nu is het aan jou om uitspraken te gooien. Dingen als ‘Wie maakt het vaakst schoon thuis?’ of ‘Wie is het meest een familiemens?’. Het bruidspaar moet dan de schoen omhoog houden van wie ze vinden dat de vraag of de stelling er het meest op aansluit. Erg grappig, zeker wanneer ze allebei iets anders vinden :).

6. Maak een eigen trouwkrant
Voor wie een stukje wil wat je van te voren helemaal kunt regelen, is een trouwkrant ideaal. Dit is een dun magazine gevuld met verhalen en foto’s die betrekking hebben op het bruidspaar.

Om de trouwkrant leuk te vullen, kun je vooraf naar alle gasten een mailtje sturen met vragen of ideeën. Zo krijg je een orginele trouwkrant die het bruidspaar geheid met liefde in ontvangst neemt.

7. De trouwquiz met vragen
Verzamel zoveel mogelijk info als je maar kan over het bruidspaar en zet een quiz in elkaar. Hierin heb je heel veel opties. Je kan een quiz maken voor de gasten of voor het bruidspaar, maar je kan er ook voor kiezen 2 teams te maken. Een quiz is ook leuk te combineren met wat kleine toneelstukjes, denk aan ‘Hoe loopt dit verhaal af?’ of ‘Wat gebeurde er toen?’.

Zelf nog ideeën voor stukjes op een bruiloft?

Tot zover de ideeën voor stukjes op een bruiloft. Heb je zelf nog ideeën die we aan dit lijstje toe kunnen voegen? Mail ze dan naar [email protected] en help anderen creatieve stukjes te bedenken voor een bruiloft, bedankt! Verder natuurlijk heel veel succes gewenst.

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum