Geen smartphones op je bruiloft – Unplugged wedding aankondigen (6x)

Wil je een unplugged wedding organiseren? Dan zit je hier goed!

Ben jij ook wel eens op een bruiloft geweest waar iedereen continu zijn of haar mobieltje erbij pakt? Even een foto maken, een filmpje of gewoon even afgeleid door een telefoon. Het kan enorm irritant zijn en leidt de aandacht af van dat waar jullie bruiloft om draait. Het samenzijn. Het vieren van het leven.

Mobieltjes passen in de tijdsgeest, maar eigenlijk passen ze niet zo goed op een bruiloft. Vandaar de ‘unplugged wedding’ steeds meer bruidsparen aanspreekt. In dit blog vind je tips voor het mobiel-vrij maken van jullie bruiloft.

Wat is een unplugged bruiloft?

Een unplugged bruiloft is wanneer je aan vrienden en familie vraagt om op de bruiloftsdag de mobiele telefoons achterwege te laten. Het doel daarvan kan enerzijds zijn om ‘in het moment’ te zitten, maar heeft een ander erg belangrijk bij-effect…

Smartphones op bruiloft

Wanneer je bijvoorbeeld de ceremonie hebt en gasten maken daarvan foto’s met hun eigen smartphone, dan ziet dat er op de professionele foto van de bruidsfotograaf enorm lomp uit. Het verpest als het ware die foto’s en kan voor de fotograaf erg irritant zijn. Ga je mobielvrij, dan kan de fotograaf simpelweg beter zijn werk doen en dat is fijn want daar betaal je hem of haar ook voor.

Hoe communiceer je een bruiloft zonder mobiele telefoons?

Het communiceren van een bruiloft zonder smartphones kun je op meerdere manieren doen. Over het algemeen kan het goed zijn om dit ergens vooraf al aan de gasten door te geven. Maar het is in ieder geval handig als je de gasten daar op een subtiele wijze aan herinnerd wanneer zij op de trouwlocatie aankomen. Denk bijvoorbeeld aan een introductie door de bruiloft DJ (in de avond) of ceremoniemeester zoals deze:

“Welkom vrienden en familie! Goedemiddag. Ga lekker ergens zitten. Pieter en Marjolein nodigen jullie uit om erbij te zijn in het moment vandaag. Daarom wil ik graag vragen om de mobiele telefoons uit te zetten en de camera’s in de tas te laten. De fotograaf zal dit moment vastleggen. Ik nodig jullie uit om allemaal te voelen hoe dit moment is, zonder de afleiding van technologie. Als Pieter dat kan, kunnen jullie het ook.”

Unplugged wedding bord

Zo kondig je een unplugged bruiloft aan (5x)

Buiten de ceremoniemeester met een praatje kun je een mobielvrije bruiloft ook gewoon met een bord aankondigen (uiteraard in de stijl van het bruiloft thema). Afhankelijk van de reden die voor jullie het zwaarste weegt om een unplugged bruiloft te geven, kun je een van de onderstaande teksten uitkiezen.

  1. We hebben aan de fotograaf gevraagd om dit speciale moment vast te leggen zodat jij relaxt kunt zitten en met ons kunt genieten. De prachtige plaatjes sturen we na de bruiloft naar je toe.
  2. Er is een professionele fotograaf aanwezig voor de plaatjes. We hebben hem gevraagd om te komen. Laat daarom alsjeblieft jouw camera/telefoon uit, zo hebben we de leukste foto’s.
  3. Welkom op onze ‘unplugged bruiloft’. We nodigen je uit om volledig in het moment te zijn. Daarom vragen we je om alle technologie uit te zetten. Dankjewel!
  4. Het grootste cadeau wat je ons vandaag kunt geven is om ‘volledig in het moment’ te zijn. Daarom vragen we je om telefoons en camera’s uit te laten en hier met ons van te genieten.
  5. Graag de camera’s en telefoons tijdens de ceremonie uitlaten, we zien graag je prachtige lach zonder de afleiding van technologie.

Conclusie unplugged bruiloft

Telefoons zijn iets van deze tijd maar kunnen een groot effect hebben op de foto’s van jullie bruiloft en het ‘gevoel’ op deze bijzondere dag. Verder hoef je natuurlijk ook niet gelijk de hele dag mobiel-vrij te houden. Het zou kunnen dat je het voor het trouwfeest wel leuk vind als gasten zelf foto’s kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld leuk zijn wanneer je gebruik maakt van een eenvoudige app waarin die foto’s automatisch met jullie worden gedeeld. Eventueel is dit iets dat je ook kunt verwerken in het draaiboek voor de bruiloft.

Zoals we dat vaker zeggen: “Het is jullie bruiloft en daarom is het vooral belangrijk wat jullie ervan vinden.” Succes!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum