Top 39 liedjes voor de openingsdans + Tips

Jullie gaan trouwen en willen tijdens het trouwfeest de avond openen met een eerste dans. Een liedje kiezen voor de openingsdans is echter niet zomaar iets. Het is de opening van het trouwfeest en daarna mag er door alle gasten gedanst worden. Het is dan natuurlijk wel zo fijn als de openingsdans dit uitstraalt. Of het nu gaat om een romantisch nummer voor de eerste dans of dat het van jullie best wel iets losser mag, een goede keuze maakt het voor jullie gemakkelijk er plezier in te hebben en het feest los te krijgen. Vandaar in dit artikel de 33 populairste liedjes voor de openingsdans + de 6 liedjes voor een openingsdans in 2020. Vervolgens geven we vanuit Allround DJ Service nog wat tips om er een succes van te maken!

Hoe kies je een nummer voor jullie openingsdans?

Omdat een openingsdans erg persoonlijk is, is het belangrijk dat jullie iets kiezen dat dichtbij jullie staat. Zijn jullie niet bekend met ballroom dansen, dan kan het namelijk moeilijk zijn je comfortabel te voelen bij een ballet. Een nummer dat jullie allebei voelen helpt een hoop. De gasten zullen het tenslotte zien wanneer jullie je daar comfortabel bij voelen, pas dan spat de romantiek ervan af. Misschien hebben jullie dan ook wel een nummer dat jullie altijd samen zingen als die op de radio voorbij komt, wellicht is dat dan wel het nummer waarop jullie je trouwfeest willen starten.

De 33 populairste liedjes voor de openingsdans

Hieronder vind je de 33 populairste liedjes voor de openingsdans. Deze liedjes horen wij als DJ’s vaker voorbij komen en dat is niet voor niets, of je nu een ballad zoekt of wat meer vibe, ze staan er allemaal tussen!

1. Bryan Adams – I Do It For You
2. John Legend – All Of Me
3. Lonestar – Amazed
4. Kelly Clarkson – A Moment Like This
5. Ed Sheeran – Thinking Out Loudend

6. The Goo Goo Dolls – Iris
7. Elton John – Can You Feel The Love Tonight
8. Savage Garden – Truly Madly Deeply
9. Leona Lewis – Run
10. Shania Twain – From This Moment
11. Elton John – Your Song12. James Arthur – Say You Won’t Let Go
13. Ed Sheeran – Perfect
14. Adele – Make You Feel My Love


15. James Morrison – You Make It Real For Me
16. Ellie Goulding – Your Song
17. Michael Bublé – Everything
18. Enrique Iglesias – Hero
https://youtu.be/9xdyRsGOl6U
19. Bruno Mars – Marry You
20. Jason Mraz – I’m Yours
21. Racoon – Love You More
22. Aerosmith – I Don’t Want To Miss A Thing
23. Elvis Presley – Can’t Help Falling In Love
24. Claudia de Breij – Mag Ik Dan Bij Jou
25. Gavin James – The Book Of Love
26. Sam Smith – Stay With Me
27. Jason Mraz – I Won’t Give Up
28. Snow Patrol – Chasing Cars

29. Bruno Mars – Just The Way You Are
30. Ronan Keating – When You Say Nothing At All

De 6 openingsdans liedjes van 2020

Onderstaande liedjes zijn de verwachte toppers van 2020 voor de eerste dans. Nieuw en verfrissend dus als dat is waar jullie naar op zoek zijn voor de openingsdans.

1. Dan + Shay – Speechless
2. Leon Bridges – Beyond
https://youtu.be/AMMa7XLcEaI
3. Lany – ILYSB
4. Kane Brown – Good as You
5. James Ingram – One Hundret Ways
6. Lukas Graham – Love Someone

Voorgemixte openingsdans

Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om de openingsdans anders aan te pakken. Zijn jullie bijvoorbeeld niet echte schuivelaars, probeer dan eens aan de bruiloft DJ te vragen of hij de openingsdans wilt mixen met een wat meer up tempo nummer. Met een voorgemixte openingsdans mix je bijvoorbeeld een rustig nummer over in wat bekendere swingers. Op die manier krijgt de openingsdans meer dynamiek. Zeker ook wanneer jullie niet echte dansers zijn kan dit helpen om tóch te gaan dansen en de gasten mee te krijgen. Alles over een voorgemixte openingsdans lees je hier.

Danslessen volgen voor de openingsdans

Het is niet ongewoon dat bruidsparen danslessen volgen voor de openingsdans. Zeker voor een meer ingewikkelde dans als bijvoorbeeld een Engelse wals is een dansleraar erg handig. Hij of zij kan jullie dan enorm helpen met de technieken en uitstraling.

Ook helpt een dansleraar jullie met het ontwerpen van de dans en kan hij of zij jullie wensen omzetten in de dans waar jullie van dromen. Het is tenslotte jullie verhaal dat met de dans verteld wordt en om het zelf leuk te vinden moet het ook echt bij jullie zelf passen.

Iedereen aan het dansen ná de openingsdans

Na de openingsdans wil je natuurlijk niet dat er een onaangename stilte valt op het feest. Bespreek daarom vooraf met de dj wat voor muziek hij of zij op de openingsdans laat volgen. Bedenk een echte party starter. Afhankelijk van jouw gasten kan dit van alles zijn, maar de voorbeelden hieronder vinden wij vaak goed passen.

I Gotta Feeling – Black Eyed Peas. Wil je dat iedereen op je trouwfeest voelt dat dit een mooie avond gaat worden? Draai dan zeker deze mega hit, leuk voor jong en oud.

Dancing Queen – ABBA.Voor alle danskoninginnen op het feest: Laat maar zien wat je kan! Dit nummer geeft altijd een goede sfeer op de dansvloer.

Shape of You – Ed Sheeran. Dit nummer heb je inmiddels waarschijnlijk al veel te vaak gehoord. Maar wees even eerlijk tegen jezelf, als je het nu aan zou zetten, zou je nog steeds willen dansen. En precies daarom werkt dit nummer ook geweldig op elk trouwfeest.

Single Ladies – Beyoncé. Jullie hebben elkaar gevonden, maar er zullen vast nog wel wat single meiden rondlopen op jullie trouwfeest. Geef ze wat erkenning door dit nummer te draaien en je zal bedankt worden met uitbundige dansmoves.

Hey Ya! – OutKast. Met dit vrolijke nummer krijg je niet alleen iedereen op de dansvloer, ze zullen ook allemaal een lach op hun gezicht krijgen door de vibe van dit nummer.

Blame It On The Boogie – The Jacksons. Dit is een goed nummer om de zaal een beetje lost te krijgen aan het begin van de avond. Er zullen stiekem al wat voetjes op en neer gaan als je deze op zet.

La Bamba – Los lobos. Als je dit swingende nummer hoort moet je wel dansen!

Casanova – Ultimate Kaos. Dit is een geweldige hit op zichzelf, maar ook zeker goed geremixt tot een moombahton nummer door Naffz. Met deze remix zal je jong en oud naar de dansvloer halen.

Alternatieven voor wie geen openingsdans doet

Niet iedereen is in voor een openingsdans, maar gelukkig, is dat ook niet persé nodig. Er zijn meer manieren om het trouwfeest goed te starten. Zie het als alternatieven voor de openingsdans.

Live muziek. Vraag een band of artiest om een liedje te spelen om het feest te openen en daarmee iedereen op de dansvloer te vragen. Kunnen jullie gelijk met de hele familie dansen.

Koppel dans. Vraag alle koppels op het feest om op de dansvloer te komen. Is eigenlijk ook een openingsdans, maar dan met zijn allen!

Champagne speech. Houdt een korte speech en bedank de gasten voor hun aanwezigheid. Wil je dit niet zelf doen? Dan kun je het altijd aan de ceremoniemeester vragen. Vervolgens ontkurken jullie een fles champagne en proosten jullie op het feest.

Doe wat jullie leuk vinden op het trouwfeest

Het belangrijkste aan de start van jullie trouwfeest met de openingsdans is dat het iets is wat bij jullie past. Jullie hoeven zeker geen toneelstuk op te zetten, dus zorg er vooral voor dat jullie er plezier in hebben en het leuk vinden. Dan komt die volle dansvloer vanzelf wel. Succes!

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum