10 Bruiloft thema’s voor elk soort bruiloft

Het uitzoeken van een bruiloft thema kan een moeilijk puzzelstuk zijn voor de organisatie van jullie bruiloft. Willen jullie iets waanzinnig romantisch hebben of gaan jullie liever voor een fris en modern bruiloft thema? Wanneer het thema van jullie dromen is bepaald kunnen jullie de rest van de details uitwerken, maar voordat jullie zeker zijn van het bruiloft thema kan de rest nog wat moeilijk zijn om in te richten. Dit omdat veel van de kleinere keuzes (bijv. soort stoelen) worden gemaakt op basis van het thema. Ook kan het een rol spelen bij het invullen van het draaiboek. Je wilt tenslotte wel dat alles bij elkaar past.

Om jullie een handje op weg te helpen hebben wij van Allround DJ Service (bruiloft DJ’s) de leukste thema’s op een rijtje gezet. Je vindt hier inspiratie voor het thema van jouw bruiloft. Gebruik dit als een vergelijkende gids voor het kiezen van een thema en je kunt dit onderdeel snel van jullie trouwchecklist afstrepen.

1. Romantisch

Softe tinten, knusse verlichting en heel veel bloemen vormen een typisch romantisch bruiloft thema. Denk aan pastelkleuren, hangende lampen (of kroonluchters) en misschien zelfs een bloemenmuur. Het romantisch bruiloft thema is de meest traditionele in ons lijstje en laat zich eenvoudig invullen.

2. Vintage

Haal je inspiratie uit de afgelopen decennia en kies voor een vintage bruiloft thema. Een van de makkelijkste manieren om de ‘vintage feel’ te krijgen is door te kijken naar dingen met een antieke uitstraling. Bijvoorbeeld iets met verweerde deuren of versleten houten stoelen. Dingen hoeven er met het vintage thema echt niet als nieuw uit te zien (liever niet zelfs).

Leuk aan dit bruiloft thema is dat je sommige attributen gewoon bij moeders op zolder kunt vinden ;). Er zijn zelfs bruidsparen die de attributen hiervoor tweedehands online opzoeken; leuk voor wie van voorpret houdt. Maak het thema compleet met het trouwvervoer. Denk aan een klassieke auto zoals een Porsche of Volkswagen. En als je het echt vintage wilt maken, kan je natuurlijk ook een unplugged bruiloft overwegen.

3. Creatief

Voor het eigenaardige koppel kan er worden gekozen voor het ‘creatieve’ bruiloft thema. Speel met heldere kleur palletten en creatieve oplossingen. Gebruik elementen zoals veelkleurige ballonnen, slingers en kleurrijke bloemen. Misschien vinden jullie rozenblaadjes wel niets, dan kun je bij dit thema uitwijken naar confetti.

4. Modern

Voor een modern bruiloft thema moet je denken aan strakke lijnen, geometrische vormen en een minimale ontwerpstijl. Een modern thema kent vrijwel geen grenzen dus je kunt ermee doen wat je wilt. Kijk voor een modern bruiloft thema ook eens naar of de trouwjurk wel écht wit moet zijn, alles is hier namelijk in mogelijk. Ook decoraties van de locatie, zoals strakke stoelen, een coole structurele achtergrond en gedurfd kleurenschema zijn welkom.

5. Bohemian

Een bohemian thema voor jullie bruiloft? Als dit jullie stijl is dan zeggen wij: “doen!”. Een zorgeloos en fris thema dat toch vooral doet denken aan een bloemenkrans in het haar en een losse jurk. Houd de decoraties voor dit bruiloft thema elegant, met oosterse tapijten langs het pad en decoratieve kussens. Laat de hoge hakken maar thuis, wellicht dat stoere laarzen hier veel beter volstaan.

6. Tuinfeest

Als het weer het toelaat blijft buiten trouwen toch een van de mooiste dingen. Past dat in jullie planning en trouwen jullie in de zomer? Dan kan het bruiloft thema ’tuinfeest’ interessant zijn. Voor de zekerheid kan je natuurlijk altijd een feesttent huren. Een lay-back wedding met alle buitenelementen die je kunt verwachten. Haal de lichtbolletjes er maar alvast bij. Nu alleen de vogeltjes nog.

7. Nautisch / Zee

Of je nu de knoop doorhakt in het thuisfront of een locatie op een bijzondere bestemming regelt, een nautisch bruiloft thema is er eentje vol invloeden van de zee. Maak golven met blauwe en witte tinten, gebruik het traditionele zee uniform en gebruik elementen van het strand. Denk aan schelpen, ankers, touwen en zeilboten. Alles om een maritieme stijl uit te stralen op jullie nautische bruiloft.

8. Hemels

Is wat romantiek jullie niet vreemd en bestuderen jullie graag samen de sterrenhemel? Dan is het hemels bruiloft thema wat voor jullie. Laat de trouwjurk het ultieme hemelse gevoel kanaliseren en laat de lucht zich vullen met sterren. ‘The sky is the limit’ zullen we maar zeggen. Vul het thema creatief in met een op sterrenbeeld gebaseerd gastenboek en denk na over een afsluiting van de bruiloft met brandende sterretjes. Verder kan het zeker leuk zijn om de verschillende planeten binnen jullie bruiloft te betrekken.

9. Muzikaal

Voor sommige mensen is muziek het heilige water van het leven. In dat geval kan het muzikale thema voor jullie bruiloft niet ontbreken. Loop op het ritme van de muziek naar het altaar en maak gebruik van de verschillende tijden in de muziekhistorie om jullie thema invulling te geven. Denk aan een vintage microfoonstandaard en een live artiest of ander passend bruiloft entertainment voor de avond. Ook kan je hier natuurlijk even de bruiloft DJ voor advies vragen!

10. Tropisch

Je hoeft echt niet op het strand te trouwen om jullie bruiloft een tropische sfeer mee te geven. Wat je wel nodig hebt zijn veel palmbladeren, neonbloemen en een relaxte inrichting met verrukkelijke beach cocktail. Waan je met dit bruiloft thema op een tropisch eiland. Denk vooral ook niet dat een tropisch thema gelijk kitscherig zal zijn, je kunt de Hawaii slingers namelijk gewoon thuislaten.

Jullie bruiloft thema

Hopelijk heb je met bovenstaande bruiloft thema’s wat ideeën op kunnen doen. Belangrijk is natuurlijk dat het bij jullie bruiloft thema vooral om jullie draait en dat je dus zelf de keuzes kunt maken die je wilt. Misschien kies je wel voor een ondeugend thema of bedenk je zelf wat je leuk vindt.

Handig om te weten is in ieder geval dat een bruiloft thema je richting kan geven bij het maken van kleine keuzes later in het proces. Denk aan de kleur van de servetten, het geserveerde eten, de omgeving van de ceremonie en misschien zelfs de openingsdans. Een thema is een goede houvast om alle elementen van je bruiloft aan op te hangen. Ga er dus maar eens lekker voor zitten en vraag eventueel of de ceremoniemeester aan kan schuiven om met jullie mee te denken.

Zijn jullie voor de bruiloft nog op zoek naar een bruiloft DJ? Wij staan voor jullie klaar en vinden het leuk om creatief te anticiperen op jullie bruiloft thema. Dit doen wij mede met onze muzikale keuzes, maar ook door bijvoorbeeld te ondersteunen met verlichting. Hier vind je meer informatie.

Succes en vooral veel plezier!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum