Voorbeeld draaiboek bruiloft + Hoe maak je er zelf een?

Een van de mooiste dagen van jullie leven komt eraan, maar daarvoor moet nog wel heel veel gebeuren! Omdat er op deze dag met veel verschillende partijen wordt samengewerkt is het essentieel om een draaiboek voor je bruiloft te maken. Zo weet iedereen wat wanneer en waar moet gebeuren (ook handig voor de ceremoniemeester). Als je een duidelijk draaiboek hebt scheelt dit een hoop vragen, onduidelijkheid en stress op de trouwdag zelf, een echt wondermiddel dus!

Wij hebben alvast wat tips voor een zo compleet mogelijk draaiboek op een rijtje gezet en geven je ook nog eens een uitgebreid voorbeeld van een draaiboek voor je bruiloft. Dus aan de slag met jouw persoonlijke wonderdraaiboek!

Wat er allemaal in het draaiboek van je bruiloft moet komen

Een draaiboek is een gedetailleerd uitgeschreven plan voor de trouwdag. Hierin staat precies wat er hoe laat en waar gaat gebeuren en wie daarbij betrokken zijn. Om zeker te weten dat je niks mist is het handig om alle stappen van de trouwdag in je hoofd na te gaan die er op die dag plaats zullen vinden en je hebt een groot deel van je lijstje al klaar.

Het kan handig zijn om dit lijstje alvast te verdelen per dagdeel, zo heb je een beter overzicht.

Zorg ervoor dat je niet vergeet te denken aan de dingen die iemand anders regelt, want ook die moet je opnemen in je draaiboek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de catering, de videograaf en de trouwfeest DJ. Hoe laat moeten zij klaar staan?

We hebben alvast de meest voorkomende activiteiten/ taken verwerkt in het voorbeeld draaiboek van je bruiloft (deze vind je onderaan dit artikel). Elke bruiloft is uniek en daarom zal je dit voorbeeld draaiboek dan ook moeten aanpassen op je eigen dag.

Hoeveel tijd je voor alles moet reserveren in het draaiboek van je bruiloft

Zorg dat je een lijstje hebt van iedereen die iets met je bruiloft te maken heeft. Ga daarna iedereen langs om te vragen hoelang diegene nodig heeft. Je hoeft niet echt langs te gaan, bellen schijnt ook prima te werken tegenwoordig ;). Hoe lang doet de visagiste over je make-up en haar? Hoe lang heeft de fotograaf nodig voor de shoot? Hoe lang heb je nodig om je jurk aan te trekken?

Het draaiboek hoeft niet op de minuut nageleefd te worden. In het voorbeeld draaiboek voor je bruiloft zie je dat we een kolom hebben toegevoegd waar je de begin- en eindtijd van de activiteit/taak kan zetten. Probeer voor jezelf goed duidelijk te hebben welke tijden stipt gehaald moeten worden (bijvoorbeeld de aankomst bij de trouwlocatie) en in welke tijden wat meer speling zit (zoals de late-night snack).

Het kan zijn dat sommige dingen wat uitlopen. Dit is geen ramp, als je er maar voor zorgt dat je hier bij het opstellen van het draaiboek ruimte voor open laat. Je wilt immers niet moeten haasten tijdens de trouwdag.

Taakverdeling toevoegen aan het bruiloft draaiboek

Je zult inmiddels een hele waslijst aan taken hebben verzameld. Schrik hier niet van, dit hoef je namelijk niet allemaal zelf te doen. In het voorbeeld draaiboek voor je bruiloft zie je dat we een kolom hebben gemaakt genaamd ‘verantwoordelijke’. De naam spreekt al voor zich, in deze kolom zet je de naam van degene die de verantwoordelijkheid heeft over de bijbehorende taak. Zo weet iedereen precies waar hij/zij aan toe is en kan jij (of waarschijnlijk je wedding planner/ceremoniemeester) op de dag zelf precies zien wie er aangesproken moet worden als er iets niet lekker loopt.

Voorbeeld draaiboek bruiloft

Ieders bruiloft is uniek en er is dus niet één draaiboek wat bij iedereen past. Pas dit draaiboek dus zo aan dat hij perfect aansluit bij jouw trouwdag. Succes!

DOWNLOAD VOORBEELD DRAAIBOEK BRUILOFT

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum