90s Feest – Ideeën en muziek voor een jaren 90 feest

Ben jij van plan om een feestje te organiseren en zie je een 90s themafeest helemaal zitten? Top!

Dat betekent dat de Spice Girls weer op het podium staan en je beste vrienden meezingen (of schreeuwen) met de Backstreet Boys. De 90s waren ruige jaren en kenmerkten zich door artiesten als Britney Spears en Nirvana. Klaar voor wat ideeën voor een 90s feest? Super, hier komen ze.

Dresscode 90s feest

First things first. Je wilt dat gasten verkleed naar je feest toe komen maar dat kan bij een 90s feest nog best wel moeilijk zijn… Immers, hoe ging dat in de jaren 90 ook al weer?

Het is niet voor iedereen duidelijk wat de kleding uit de jaren 90 precies inhoudt. Het kan daarom geen kwaad om bij je uitnodigingen wat voorbeelden te noemen van hoe jij het voor je ziet. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je verwacht dat mensen komen in dezelfde outfit als waarin ze in de 90s rondliepen. Letterlijk verkleed als puber dus wellicht. Nou kan dat best wel grappig zijn, maar het zou ook kunnen dat je juist een ander soort 90s feest verwacht.

Kleding waaraan je dan kan denken is:

  • Gaten in de broeken
  • Ruitenoverhemden
  • Tuinbroeken
  • Buiktruitjes
90s feest outfit

Het kan geen kwaad om dit soort ideeën alvast op de uitnodiging te vermelden. Zo geef je mensen een duidelijk beeld van wat er wordt verwacht en hoeft niemand zich onzeker te voelen over de gekozen outfit.

Muziek uit de jaren 90

Welke muziek is er nou allemaal uitgekomen in de jaren 90? Best wel veel. Samen te vatten is dat niet helemaal.

Vandaar dat we bij deze onze top 10 delen van nummers die wij zelf als feest DJ’s vaak draaien op jaren 90 feesten en die het goed doen op de dansvloer.

1. Vanilla Ice – Ice Ice Baby
2. Backstreet Boys – I Want It That Way
3. Spice Girls – Wannabe
4. Britney Spears – Kiss Me Baby One More Time
5. Los Del Rio – Macarena
6. Haddaway – What Is Love
7. Aqua – Barbie Girl
8. Coolio – Gangsta’s Paradise
9. House Of Pain – Jump Around
10. Oasis – Wonderwall

Waarschijnlijk komen de liedjes je bekend voor. Het is in ieder geval goed om bij het kiezen van een DJ te vragen of de allround DJ affiniteit heeft met de 90s muziek zodat je zeker weet dat deze muziek gedraaid word op jouw 90s feest.

Ook kun je altijd nog aan je gasten vragen wat hun favoriete 90s nummer is zodat je deze aan de DJ kunt doorgeven. Als je zelf nog wat 90s inspiratie op wilt doen qua muziek dan kan het leuk zijn om op Youtube of Spotify op zoek te gaan naar een playlist. Vaak kom je dan al gelijk die muziek tegen waar je naar zoekt.

Verder betekent een jaren 90 feest natuurlijk niet dat het niet is toegestaan om muziek te horen uit een andere tijd. Want ook hedendaags wordt er nog veel muziek geproduceerd die goed in de jaren 90 zou passen. Beperk jezelf dus zeker niet!

Decoratie voor 90s feest

Wanneer alle gasten volledig in outfit naar jouw feest komen, wil je natuurlijk ook dat de locatie of feesttent er zelf een beetje goed uitziet. Kijk daarom eens naar attributen die het een echt jaren 90 gevoel kunnen geven.

Wees daarbij ook lekker creatief. Denk aan een fotowand, een slinger van videobanden en cassettebandjes, een muur vol CD’s en fluoriserende kleurensticks. Er zijn genoeg details om een zaal helemaal 90s te maken. Van Rubiks Cube tot aan de Boombox, het hoort er allemaal bij!

Jaren 90 feest decoratie 1

Natuurlijk kan je de zaal ook een leuke makeover geven door het even aan de DJ te vragen. Als die een paar vette lampen meeneemt, een verlichte dansvloer of misschien zelfs een photobooth, dan komt het jaren 90 thema ook al veel meer tot zijn recht.

Hopelijk heb je zo wat ideeën op kunnen doen voor jouw 90s feest! Als je nog een goede allround DJ zoekt om de beste hits uit die tijd aan elkaar te mixen, dan kan je hier vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

Let’s get the party started!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs!
- 15% Add-ons
Bijna!
GRATIS Led Sticks
Volgende keer!
- 20% Love Letters
Bijna!
Grijp je kans, win een prijs!

Vul jouw e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op prijzen!*

*Bij het boeken van een DJ show bij Allround DJ Service

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum