90s Feest – Ideeën voor een jaren 90 feest

Ben jij van plan om een feestje te organiseren en zie je een 90s feest thema helemaal zitten? Top! Dat betekent dat de Spice Girls weer op het podium staan en je beste vrienden meezingen (of schreeuwen) met de Backstreet Boys. De 90s waren ruige jaren en kenmerkten zich door artiesten als Britney Spears en Nirvana. Klaar voor wat ideeën voor een 90s feest? Super, hier komen ze.

Zorg dat je gasten op de hoogte zijn van de 90s dresscode

Je wilt dat gasten verkleed naar je feest toe komen maar dat kan bij een 90s feest nog best wel moeilijk zijn. Het is niet voor iedereen duidelijk wat de kleding uit de jaren 90 nou precies inhoudt. Het kan daarom geen kwaad om bij je uitnodigingen wat voorbeelden te noemen van hoe jij het voor je ziet. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je verwacht dat mensen zich kleden, letterlijk, hoe ze zich toen zelf kleden als puber bijvoorbeeld, dat kan best grappig zijn.

Maar je kunt ook tips geven in de vorm van gaten in broeken, buiktruitjes, tuinbroeken en ruitjes overhemden. Zo komen al je gasten verkleed en is het bij voorbaat al een geslaagd 90s feest!

Wat voor muziek hoort er eigenlijk bij een 90s feest?

Welke muziek is er nou allemaal uitgekomen in de jaren 90? Best wel veel. Samen te vatten is dat niet helemaal. Vandaar dat we bij deze onze top 10 delen van nummers die wij zelf als DJ’s vaak draaien op jaren 90 feesten en die het goed doen op de dansvloer.

1. Vanilla Ice – Ice Ice Baby
2. Backstreet Boys – I Want It That Way
3. Spice Girls – Wannabe
4. Britney Spears – Kiss Me Baby One More Time
5. Los Del Rio – Macarena
6. Haddaway – What Is Love
7. Aqua – Barbie Girl
8. Coolio – Gangsta’s Paradise
9. House Of Pain – Jump Around
10. Oasis – Wonderwall

Waarschijnlijk komen de liedjes je bekend voor. Het is in ieder geval goed om bij het kiezen van een DJ te vragen of de DJ affiniteit heeft met de 90s muziek zodat je zeker weet dat deze muziek gedraaid word op jouw 90s feest. Ook kun je altijd nog aan je gasten vragen wat hun favoriete 90s nummer is zodat je deze aan de DJ kunt doorgeven.

Decoratie voor 90s feest

Decoratie voor een 90s feest lijkt in eerste instantie moeilijk te bedenken maar dat is het eigenlijk niet. Sommige dingen heb je misschien zelfs gewoon nog in je kast liggen. Doe eens gek en maak een slinger van videobanden en cassettebandjes. Of kies ervoor om de muur vol te hangen met CD’s. Fluoriserende kleuren passen ook in de 90s thuis. Van de Rubiks Cube tot aan de Boombox, het hoort er allemaal bij!

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum