90s Feest – Ideeën en muziek voor een jaren 90 feest

Ben jij van plan om een feestje te organiseren en zie je een 90s themafeest helemaal zitten? Top! Of het nu gaat om een groots personeelsfeest of een verjaardag, hier vind je tips voor een geweldig 90s feest!

Dat betekent dat de Spice Girls weer op het podium staan en je beste vrienden meezingen (of schreeuwen) met de Backstreet Boys. De 90s waren ruige jaren en kenmerkten zich door artiesten als Britney Spears en Nirvana. Klaar voor wat ideeën voor een 90s feest? Super, hier komen ze.

Dresscode 90s feest

First things first. Je wilt dat gasten verkleed naar je feest toe komen maar dat kan bij een 90s feest nog best wel moeilijk zijn… Immers, hoe ging dat in de jaren 90 ook al weer?

Het is niet voor iedereen duidelijk wat de kleding uit de jaren 90 precies inhoudt. Het kan daarom geen kwaad om bij je uitnodigingen wat voorbeelden te noemen van hoe jij het voor je ziet. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je verwacht dat mensen komen in dezelfde outfit als waarin ze in de 90s rondliepen. Letterlijk verkleed als puber dus wellicht. Nou kan dat best wel grappig zijn, maar het zou ook kunnen dat je juist een ander soort 90s feest verwacht.

Kleding waaraan je dan kan denken is:

 • Gaten in de broeken
 • Ruitenoverhemden
 • Tuinbroeken
 • Buiktruitjes
 • Gekleurde windbreakers
 • Fanny packs (heuptasjes)
 • Flannel overhemden, los gedragen of om de taille gebonden
 • Cargo broeken met brede pijpen
 • Sweatshirts met grote, kleurrijke logo’s
 • Fluorescerende neonkleding
 • Leren jacks met patches
 • Trainingspakken
 • Zonneklep petjes
 • Kettingen met hangers in de vorm van smileys

90s feest outfit

Het kan geen kwaad om dit soort ideeën alvast op de uitnodiging te vermelden. Zo geef je mensen een duidelijk beeld van wat er wordt verwacht en hoeft niemand zich onzeker te voelen over de gekozen outfit.

Muziek uit de jaren 90

Welke muziek is er nou allemaal uitgekomen in de jaren 90? Best wel veel. Samen te vatten is dat niet helemaal.

Vandaar dat we bij deze onze top 30 delen van nummers die wij zelf als feest DJ’s vaak draaien op jaren 90 feesten en die het goed doen op de dansvloer.

 1. Vanilla Ice – Ice Ice Baby
 2. Backstreet Boys – I Want It That Way
 3. Spice Girls – Wannabe
 4. Britney Spears – …Baby One More Time
 5. Los Del Rio – Macarena
 6. Haddaway – What Is Love
 7. Aqua – Barbie Girl
 8. Coolio – Gangsta’s Paradise
 9. House Of Pain – Jump Around
 10. Oasis – Wonderwall
 11. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
 12. TLC – No Scrubs
 13. Ricky Martin – Livin’ la Vida Loca
 14. Snap! – Rhythm Is a Dancer
 15. The Fugees – Killing Me Softly
 16. Will Smith – Gettin’ Jiggy Wit It
 17. Chumbawamba – Tubthumping
 18. Ace of Base – The Sign
 19. Spice Girls – Spice Up Your Life
 20. Salt-N-Pepa – Shoop
 21. Beastie Boys – Sabotage
 22. R.E.M. – Losing My Religion
 23. Shania Twain – Man! I Feel Like a Woman!
 24. Vengaboys – Boom, Boom, Boom, Boom!!
 25. 2Pac – California Love
 26. Sheryl Crow – All I Wanna Do
 27. Blur – Song 2
 28. MC Hammer – U Can’t Touch This
 29. Snap! – The Power
 30. The Cardigans – Lovefool

Waarschijnlijk komen de liedjes je bekend voor. Het is in ieder geval goed om bij het kiezen van een DJ te vragen of de allround DJ affiniteit heeft met de 90s muziek zodat je zeker weet dat deze muziek gedraaid word op jouw 90s feest.

Ook kun je altijd nog aan je gasten vragen wat hun favoriete 90s nummer is zodat je deze aan de DJ kunt doorgeven. Als je zelf nog wat 90s inspiratie op wilt doen qua muziek dan kan het leuk zijn om op Youtube of Spotify op zoek te gaan naar een playlist. Vaak kom je dan al gelijk die muziek tegen waar je naar zoekt.

Verder betekent een jaren 90 feest natuurlijk niet dat het niet is toegestaan om muziek te horen uit een andere tijd. Want ook hedendaags wordt er nog veel muziek geproduceerd die goed in de jaren 90 zou passen. Beperk jezelf dus zeker niet!

Decoratie voor 90s feest

Wanneer alle gasten volledig in outfit naar jouw feest komen, wil je natuurlijk ook dat de locatie of feesttent er zelf een beetje goed uitziet. Kijk daarom eens naar attributen die het een echt jaren 90 gevoel kunnen geven.

Wees daarbij ook lekker creatief met de decoratie en styling van jouw event. Denk aan een fotowand, een slinger van videobanden en cassettebandjes, een muur vol CD’s, graffiti, glow in the dark sterren en planeten, een retro gamehoek, Tamegotchi displays, neon lichtbord en fluoriserende kleurensticks. Er zijn genoeg details om een zaal helemaal 90s te maken. Van Rubiks Cube tot aan de Boombox, het hoort er allemaal bij!

Jaren 90 feest decoratie 1

Natuurlijk kan je de zaal ook een leuke makeover geven door het even aan de DJ te vragen. Als die een paar vette lampen meeneemt, een verlichte dansvloer of misschien zelfs een photobooth, dan komt het jaren 90 thema ook al veel meer tot zijn recht.

Hopelijk heb je zo wat ideeën op kunnen doen voor jouw 90s feest! Als je nog een goede allround DJ zoekt om de beste hits uit die tijd aan elkaar te mixen, dan kan je hier vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

Let’s get the party started!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum