Themafeest ideeën en voorbeelden – 43 thema’s

Een gewoon feestje is veel te normaal en daarom ben je op zoek naar een uniek thema voor jouw feest! In dit artikel vind je daarom 43 themafeest ideeën. Lekker inspiratie op doen voor een unieke verjaardag of voor het bedrijfsfeest dat je organiseert.

Er zijn ideeën genoeg om jouw feest uniek te maken. Voor het organiseren van je eigen themafeest hoef je slechts een thema te vinden dat bij het feest past. Daarna kan je starten met het verzamelen van de attributen en de voorpret van het feest.

Voordat je een themafeest organiseert…

Voordat je jouw favoriete themafeest uit gaat kiezen, eerst even dit. De themafeesten die je hieronder vindt zijn soms erg gewaagd. Mensen die op jouw feest of evenement komen moeten het natuurlijk wel kunnen waarderen en erin mee kunnen gaan. Want pas als iedereen in stijl gekleed is, komt de sfeer helemaal los.

Kijk dus of een thema ook echt past bij het feest dat je organiseert. Ga bij een bedrijfsfeest bijvoorbeeld voor een wat minder heftig thema. Kies dan voor een Black & White party in plaats van Proud2befout. Zo voorkom je dat het thema te veel ongemak oproept en dat mensen moeite hebben zich aan het thema te houden. Tegelijk als je een thema voor je bruiloft zoekt, wil je waarschijnlijk dat het op een eigen manier stijlvol is.

Verder wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk gasten ook in thema komen. Doe dit door voor het feest op de uitnodiging duidelijk te maken dat er een dresscode is. Geef daarbij ook direct ideeën van hoe de gasten met die dresscode om kunnen gaan. Outfit tips helpen de gasten om passende kleding te kiezen en haalt de angst weg dat iemand zwaar overdressed aankomt.

Daarbij kan je ter promotie van jouw themafeest (als het om een bedrijfsfeest gaat) vooraf alvast het kantoor opleuken in het thema met enkele attributen. Alles om het thema te benadrukken en er zeker van te zijn dat mensen erin mee kunnen gaan.

43 Themafeest ideeën

Laten we beginnen met de 43 themafeest ideeën. Dit zijn thema’s die wij als Allround DJ Service door de jaren heen zijn tegengekomen aangevuld met thema’s die zijn gevonden door onze trend watcher. Veel plezier!

1. BLACK AND WHITE

Alles deze avond is zwart-wit. Niet alleen de foto’s op de muur en de slingers, maar ook de outfit van de gasten. De gasten zijn gekleed in een combinatie van zwarte en witte attributen en jij kunt de zaal aankleden met zwart-witte ballonnen. Een leuk extra effect bij dit themafeest idee kan een blacklight zijn. Met deze lamp kleuren de witte accenten van de outfits magisch paars op.

Dit thema staat bij ons op nummer één omdat het de meest populaire is. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de laagdrempelige dresscode. Iedereen heeft immers wel iets zwarts of iets wits in zijn kast hangen. Handig aan dit thema is verder dat je er qua muziek nog steeds iedere kant mee op kan.

Een extra idee is om bij dit feest de jarige (of het bruidspaar) in een andere kleur te kleden. Dit hoeft niet, maar het kan de persoon wel extra in het middelpunt zetten natuurlijk! Liedjes die je de verjaardag DJ laat draaien zijn Black or White van Michael Jackson, Black Velvet van Alannah Myles, Black Magic Woman van Santana en White Wedding van Billy Idol

Black white themafeest

2. KARAOKE NIGHT

Natuurlijk kan je zangers inhuren voor je themafeest, maar is het niet veel leuker om allemaal zelf te zingen? Je kunt een karaoke avond namelijk ook uitbreiden met een thema. Laat de gasten komen, verkleed als hun favoriete artiest. De sfeer zit er dan al goed in en dan moet dat zingen ook nog wel lukken. Karaoke is gegarandeerd gezellig!

Enkele dingen om bij een karaoke party op te letten is dat iedereen de ruimte heeft om een liedje te performen. Wat je vaak wilt voorkomen is dat die ene oom de hele avond hazes staat te zingen. De sfeer ontstaat vaak juist doordat iedereen er zijn aandeel in heeft. Om dat proces te begeleiden kan je natuurlijk ook een DJ inhuren om het proces te begeleiden!

Karaoke feest

3. DISCO FEVER

Even terug in de tijd, terug naar de disco uit de jaren 80. De moves schieten nu waarschijnlijk al door je hoofd, maar vergeet je de pruiken en gekleurde lampen niet? Wellicht dat je op dit themafeest behalve vinyl disco platen, ook de vloer van kleur kunt voorzien met een verlichte LED dansvloer. Hoe dan ook, wanneer je gasten gekleed zijn met de wijde broekspijpen is deze ‘Saturday night’ al geslaagd.

Goed om te weten is in ieder geval dat je bij een disco party jezelf heus niet hoeft te beperken qua muziek. Vooral leuk is als in ieder geval de meest bekende disco hits voorbij komen, maar je zal vast worden vergeven als er wat top 40 tussendoor komt. Qua muziek kan je hier in ieder geval denken aan artiesten als Donna Summer, Village People, Kool and the Gang en the Sunshine Band.

Discofeest thema

4. ONESIE PYJAMA

Huh, een onesie, wat is dat? Dat zijn die pyjama-achtige pakken die mensen dragen wanneer ze op een zondagavond geen visite meer verwachten. Heerlijk comfortabel en zacht, maar vooral ook heel erg leuk voor een themafeest. Met een onesie ben je comfortabel én out of je comfortzone tegelijk en ziet iedereen er lekker lomp uit. De sfeer is dus al gezet bij aankomst. Het is toch een beetje alsof iedereen in zijn pyama naar een feestje komt, daardoor zorgt dit thema al gelijk voor geweldige foto’s bij de photobooth!

Als je wilt kan je dit thema ook nog wat meer specificeren door mensen te vragen in een ‘soort’ onesie te komen. Denk aan thema’s zoals dieren of een bepaalde kleur. Een probleem waar je dan wel tegenaan loopt is alleen dat niet iedereen zomaar tientallen onesies in huis heeft natuurlijk…

Onesie themafeest

5. ONDERWATER THEMA

Het leukste feestje onder het zee oppervlak. Je bouwt de feestzaal om tot een ruimte die lijkt op een aquarium. Denk aan visjes op de muur, blauwe golven (van papier hè ;)) en misschien wel een opblaasbare haai (die van de zwemles).

Je gasten komen verkleed met snorkels en duikbrillen, of natuurlijk als zeemeermin. Nu alleen nog een goede badmeester of matroos en je bent compleet. Leuk is dat je dit feest al snel kan opleuken met attributen die je wellicht al in huis hebt. En mocht de locatie van het feest buiten zijn of in een feesttent die nat mag worden, dan vind je het wellicht interessant om een waterballonnen gevecht te houden!

Onderwater themafeest

6. 1001 NACHT

Het duizend en één nacht thema is die van het Midden Oosten. Denk aan je vroegere favoriete film Aladdin. Op dit themafeest idee komen de mooiste wensen uit. Laat daarom de gasten een wens doen op ‘de lamp’.

Verder komt iedereen natuurlijk verkleed zoals je dat verwacht. In witte lakens en met een tulband op het hoofd. Misschien dat je nog een kameel voor de deur zet (voor het gemak opblaasbaar) en dan kan het feest beginnen.

Leuke extra’s voor dit themafeest zijn een magisch tapijt, buikdanseres en natuurlijk bijpassende muziek. De DJ kan liedjes draaien als Wild Arab Horses van Arabian Nation, Arabian Nights van Bruce Adler of Simarik van Tarkan. 

1001 nacht thema

7. AROUND THE WORLD

Around the world is een van de meer creatieve themafeest ideeën. Je gasten kunnen er namelijk helemaal op los met hun outfits. In het thema vertegenwoordigen je gasten allemaal een land naar keuze en komen op die manier verkleed. Stereotype verruimend dit.

De ene gast komt wellicht als Italiaan met een pizzadoos in zijn hand, de ander komt als Duits oktoberfeest figuur. Op het feest zelf hangt de hele zaal natuurlijk vol met vlaggen van alle landen van de wereld. En de muziek die de allround DJ draait, dat zal dan ook wel overal vandaan komen.

Specifiek in dit thema kan je er natuurlijk ook voor kiezen om één of een paar landen uit te kiezen. Dat maakt het wellicht wat makkelijker om de catering daarop aan te passen. Ga je bijvoorbeeld voor USA, dan liggen de BBQ en Tex Mex voor de hand.

Around the world themafeest

8. HAWAII

Als je echt even zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde Hawaii slingers en opblaas palmbomen. Zo kan het feest echt van start. Wil je echt uitpakken en laat de zaal het toe? Maak er dan een zandbak van en plaats strandstoelen. Oh, en de dresscode is natuurlijk zomerjurkjes en zwemkleding :).

Voor de hapjes en drankjes kan je aan de haal met kokosnoten en ananassen. Ook een watermeloen zal het goed doen! En kijk eens of je voor de decoratie (buiten) misschien gebruik kan maken van fakkels en flamingo’s. Qua muziek kan het liedje ‘Somewhere over the rainbow’ uiteraard niet missen. Onze bedrijfsfeest DJ heeft dit themafeest al vaker voorbij zien komen en dat was altijd met succes en cocktails!

Hawaii party

9. GEMASKERD BAL

Voor een classy feest met een spannende tint is het themafeest idee van een gemaskerd bal perfect. Ideaal voor een gala of kerstfeest. Iedere gast komt namelijk gewoon netjes verkleed maar dan met een elegant masker op. Het mysterie is hiermee aanwezig en de charme daarmee ook. Verder kan je de ruimte aankleden als een gala met bijvoorbeeld een rode loper en luxe fotospiegel.

Eventueel kan je er ook voor kiezen om zelf de maskers in te kopen en deze op het feest uit te delen. Wees daarbij in de uitnodiging ook duidelijk over de kleurcode die je wilt hanteren, want voor je het weet is het een carnaval in Venetië. Qua decoratie van de feest locatie kan je hier eigenlijk alle kanten mee op. Al kan het natuurlijk zijn dat je een traditionele sfeer wilt met een kasteel in Brabant, tal van kaarsen en muziek van Mozart. Het is jouw feestje!

Gemaskerd bal

10. CASINO

Waan jezelf en de gasten even in Las Vegas. Zet een croupier bij een mooie roulette tafel en geef je gasten wat fiches om mee te gokken. De dresscode is uiteraard netjes in smoking en voor de muziek zal het nummer ‘Viva Las Vegas‘ van Elvis alvast voldoen. Verder kan je in de aankleding natuurlijk ook verder gaan door bijvoorbeeld levensgrote speelkaarten op te hangen en de gasten bij aankomst te ontvangen met (alcoholvrije) champagne.

Dit themafeest hebben we al een keer voorbij zien komen op een schoolfeest en sloeg erg aan. Uiteraard wordt er niet met echt geld gegokt, maar dat doet niets af aan de gladde sfeer. De schoolfeest DJ draaide zeer allround, maar vergat geen nummers als Waking Up In Vegas van Katy Perry, Poker Face van Lady Gaga en Money (That’s What I Want) van Barrett Strong!

Casino themafeest

11. MOULIN ROUGE

De Moulin Rouge kennen we natuurlijk van het cabaret in Parijs. Maar de sfeer die daaromheen hangt is zo kenmerkend dat deze ook voor jouw feest geweldig uit kan pakken. Sexy en elegant met hoedjes en veren op het hoofd. En ja de mannen, die in smoking dan maar? In ieder geval de rode tint en kanten patroontjes komen hier veelvuldig terug.

Ter decoratie kan je verder denken aan rode rozen, rode ballonnen en misschien zelfs een Eifel toren! Houdt er bij dit feestthema wel rekening mee dat het voor gasten moeilijk kan zijn om precies de dresscode te herkennen. Voor de zekerheid kan je dus beter wat foto’s van outfits op de uitnodiging zetten. Het soort feesten waar we dit thema voorbij hebben zien komen zijn veelal studentenfeesten of een Sweet 16, liedjes als Habanera van Nana Mouskouri, Like a Virgin van Madonna en Show Must Go On van Queen kwamen sowieso voorbij.

Moulin rouge themafeest

12. HOLLANDSE AVOND

Een van de meest populaire themafeest ideeën van ons kleine landje; het Hollandse thema. Haal de klompen maar uit de kast, zet de tulpen op tafel en pak de oranje hoed van het WK van 10 jaar geleden. Haal alles er maar bij. Hollandse klederdracht, het Delfs blauw, je kan het zo gek niet bedenken. Voor de muziek draaien we vanavond in ieder geval meezingers en eren we Hazes. Dit themafeest zien we het vaakst bij verjaardagen en dus kan de verjaardag DJ er met de 100% NL songs op los. Bedenk je ook dat niet alles Nederlandstalig hoeft te zijn vandaag, muziek van Nederlandse bodem is breder dan dat!

Om deze avond extra bijzonder te maken organiseer je een ‘Ik Hou van Holland’ quiz of daag je de gasten uit voor een potje oud Hollandse spelen. Qua decoratie ligt het feest wat voor de hand, met veel oranje en Hollandse vlaggetjes in de bitterballen. Ook een confettikanon met oranje snippers doet het altijd goed bij de polonaise.

Hollandse avond

13. HALLOWEEN

Het hoeft niet per se 31 oktober te zijn om met zijn allen te griezelen. Ook in de rest van het jaar kan je los met je zombie outfit, afgehakte hoofden, een heks, levensgrote spinnen en gesneden pompoenen. Met het Halloween thema is niets te gek en krijg je geheid nachtmerries.

Voor aankleding kan je het zo breed trekken als je dat zelf wilt. Hang je alleen wat skeletten op of ga je ook hapjes serveren die lijken op een oogbal? Aan jou de keuze! Voor muziek is er ook niets dat de allround DJ tekort komt. Denk aan Thriller van Michael Jackson, She Wolf van Shakira, Ghostbusters van Ray Parker Jr. en Bury a Friend van Billie Eilish.

Eventueel kan je dit thema ook wat meer specifiek maken door een onderdeel van de horror te pakken. Bijvoorbeeld geïnspireerd op de film Twilight. Al moeten we daar wel bij zeggen dat het in een breed themafeest als Halloween vaak juist leuk is als gasten zich er lekker op los kunnen kleden.

Halloween themafeest

14. HOLLYWOOD

Leg de rode loper maar uit want vanavond komen er alleen maar sterren naar je feest! Iedereen komt verkleed als zijn of haar idool van het witte doek of een karakter uit een serie. Vereist wat creativiteit maar voor je het weet staan James Bond en Magic Mike samen de sterren van de hemel te dansen op jouw feest.

Verder is het thema natuurlijk uitermate geschikt voor een feest met klasse en kan je de champagne alvast koud zetten. Wat ook klasse uitstraalt op het Hollywood themafeest is een extra als een fotospiegel. Op een feest zoals dit kan de DJ ervoor kiezen om muziek te draaien uit bekende films, al hoeft het daar natuurlijk niet te stoppen.

Voor decoratie kan je denken aan de bekende filmrolletjes (als slingers), strikjes en misschien een levensgroot doek van het Hollywood logo. En als je het helemaal groot wilt aanpakken, regel dan wat paparazzi. We hebben al wat personeelsfeesten gezien waar dit thema werd gebruikt, erg leuk!

Hollywood thema

15. BEAUTY AND THE BEAST

Leuk voor een feest waarbij je veel koppels denkt uit te nodigen. De mannen komen namelijk verkleed als beest en de vrouwen als schoonheid. Denk hierbij aan een beren onesie voor de man en een avondjurk voor de vrouw. Je kent de film nog wel toch? Wil je het nog verder aankleden, zoek dan nog even de Disney muziek op die daarbij hoort.

Dit themafeest is qua setting best gewaagd omdat je veel vraagt van de gasten qua outfit. Je doet er dus goed aan om dit alleen te doen in een zodanige setting. Wij hebben dit thema een keer voorbij zien komen voor iemand zijn 50ste verjaardag. Wat opviel is dat dit thema zich qua muziek niet echt laat sturen en de verjaardag DJ er een relatief vrije invulling aan kon geven.

Beauty and the beast thema

16. MIDDELEEUWEN

Is je feest in een kasteel? Dan is wellicht het middeleeuwse themafeest een goed plan. Gewoon lekker terug in de tijd met zijn allen. Denk aan ridders, (prins op witte) paarden, jonkvrouwen en kunst.

Op deze avond wil je natuurlijk ook een King en Queen verkiezing houden voor wie zich het beste heeft gekleed. Heb dan wel een kroon bij de hand voor de winnaars! Een leuke extra kan zijn om een dansleraar in te huren voor een spoedlesje ballroom.

Middeleeuwen themafeest

17. ZON, ZEE EN STRAND

Of het nu winter is of zomer, een warm feest mag altijd. Maak van je dansvloer een zandbak en nodig gasten uit om in zwembroek en bikini naar je feest te komen (of zomerjurkjes ;)). Zet de strandstoelen klaar, zomerse muziek op en geniet. En mocht het weer het dan echt toelaten, kijk eens of je een zwembadje bij je feest kan plaatsen of een waterpistolen of waterballonnen gevecht kan organiseren, dan zit de sfeer er direct in!

Muziek die je sowieso voorbij wilt laten komen zijn liedjes als Sex on the Beach van T-Spoon, Year of the Summer van Niels Geusebroek en Summer of 69 van Bryan Adams. Al moeten wij als allround feest DJ’s wel zeggen dat er op zomers vlak echt duizenden liedjes te bedenken zijn, aan sfeer dus geen gebrek!

Zon zee strand decoratie

18. SKIHUT

Wij gaan skiën, apres skiën! De ski’s mogen je gasten thuislaten, maar het thema moge duidelijk zijn. Pullen bier en tiroler outfits. Wellicht dat je de zaal zelf aan kunt kleden met de ski attributen die liggen te verstoffen in je kast. Ben je creatief? Kijk dan eens of je hier ook een leuke muur voor kunt maken om te gebruiken als fotowand op het feest.

Voor de dresscode kan je het ook wat breder trekken en mensen gewoon in wintersportkleding laten komen. Qua drankjes denk je natuurlijk aan Jägermeister en Flugel.

Skihut 1

19. CARNAVAL

Er zijn mensen die zoveel van carnaval houden dat het iedere dag wel carnaval zou mogen zijn. Dus waarom niet gewoon carnaval vieren wanneer het jou uitkomt? Met dit feestthema komt iedereen verkleed hoe hij of zij wilt en vliegt de confetti overal in het rond!

De carnaval DJ draait de plaatjes van Snollebollekes, Lawineboys, Feestteam en FeestDJRuud. Een groot feest gegarandeerd! Qua aankleding hoef je alleen maar even een carnavalswinkel in te lopen. Variaties op dit feestthema zijn het carnaval van Venetië (met de maskers) of een Braziliaans zomercarnaval. Vier het hoe jij het wilt!

Carnaval feest

20. PROUD2BEFOUT

Bij dit feestthema idee mag écht alles. Als het maar super fout is. Kies je in plaats van een slinger voor een waslijn met daarin lingerie door de zaal? Van die vunzige snoepjes. Wordt de DJ een figuur met ontbloot bovenlijf en een strikje?

Qua outfit en decoratie kan je er hier ook voor kiezen om heel veel foute kleurencombinaties te maken. En wat de muziek betreft zal je vooral willen luisteren naar het foute uur van Q Music. Denk aan liedjes als Rampeneren van Ali B en Yes-R, Dancing Queen van Abba en Rainbow in the Sky van Paul Elstak. Genoeg muziek om flink op los te gaan! Om de zaal verder aan te kleden en meer kleur te geven kan je een verlichte dansvloer inhuren en de DJ vragen zijn confettikanon mee te nemen.

Fout feest

21. TIJDMACHINE

Even terug in de tijd met een tijdmachine? Waar denk jij aan terug bij vroeger, wat zijn jouw associaties? Bij dit thema kan je het lekker persoonlijk oppakken. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen foto’s op te hangen van vroeger. Kan je jeugdfoto’s van je gasten vragen en op het feest een quiz doen welke foto nou wie is geworden? Qua outfits is iedereen vrij te dragen wat die vroeger droeg, niet meer niet minder. Misschien iets in de trant van de jaren 90?

Themafeest tijdmachine

22. (BACK TO THE) FUTURE

Hoe ziet de wereld er over 100 jaar uit? Zijn we dan allemaal robots of figuren uit de film The Matrix? Hoe dan ook, hier kan je jouw gedachten lekker op los laten. Denk aan aluminium folie pakken, ruimtereizen en die coole auto uit de gelijknamige film ‘Back To The Future’.

Dit themafeest hebben we al eens op een bedrijfsfeest gezien. Het was bedoelt als een soort van knipoog naar een nieuwe productlijn. In dit geval werden de gasten overigens niet gevraagd om verkleed te komen omdat de sfeer net wat formeler moest. Wel hadden ze een hele leuke dansact met robots!

Back to the future themafeest

23. RED CUP PARTY

Een red cup party is eigenlijk een andere benaming voor een American party. Vaak gaat dit samen met het ‘bring your own booze’ principe en neemt ieder zijn eigen drinken mee. Maar vergis je niet, red cups zijn ook leuk voor het thema. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van beer pong of een van de andere 100 spellen die je met deze bekers kunt doen. Dan nog van die American lights (van die gekleurde lichtbollen) en je thema is compleet.

Red cup feestje

Andere themafeest ideeën

Wellicht heb je nu al een geweldig thema gevonden voor jouw super feest! Wil je toch nog wat meer inspiratie vinden, kijk dan eens of je met onderstaande thema’s wat kan doen of bedenk jouw eigen thema.

24. Winter Wonderland
25. Flower Power
26. Back to the 80s
27. Back to the 90s
28. Zer00s
29. Not New Years Eve
30. High School Stereotypes
31. Feestdagen
32. Beroepen
33. Zomercarnaval

34. Cowboys & Indianen
35. Boeven & Agenten
36. Jungle
37. Mexico Sombrero
38. Volwassen Kinderfeest
39. Circus
40. Glitter & Glamour
41. Superhelden
42. Oktoberfest
43. Pyjama Feestje

Themafeest DJ

Bij Allround DJ Service draaien we regelmatig op themafeesten en proberen we ook vaak mee te denken over de invulling daarvan. Dat is dan ook hoe dit blog tot stand is gekomen, zo hopen we jou de inspiratie te geven voor een geweldig feest!

Voor veel themafeesten komen wij met een DJ show met licht, geluid en Allround DJ op locatie. We passen onze muziek op jouw thema aan en komen ook graag verkleed. Zoals je inmiddels hebt begrepen is het namelijk belangrijk dat de verschillende onderdelen van jouw feest op het thema aansluiten, dat is wel zo leuk voor de gasten.

Vaak worden wij geboekt op themafeesten omdat we behalve een DJ ook licht, geluid, een photobooth, verlichte dansvloer of confettikanon mee kunnen nemen. Dit houdt de kosten van jouw feest laag en zorgt ervoor dat je het volledige pakket met één partij in huis haalt.

Wil je weten hoe we jou verder kunnen helpen? Bekijk dan ons introductiefilmpje hieronder of vraag vrijblijvend een offerte aan. Hopelijk tot op jouw feest. Succes!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum