Themafeest ideeën en voorbeelden – 43 thema’s

Een gewoon feestje is veel te normaal en daarom ben je op zoek naar een uniek thema voor jouw feest! In dit artikel vind je 43 themafeest ideeën. Veel hè?

Er zijn dan ook ideeën genoeg om jouw feest uniek te maken. Voor het organiseren van je eigen themafeest hoef je slechts een thema te vinden dat bij het feest past. Daarna kun je starten met het verzamelen van de attributen en de voorpret van het feest. Leuk!

Themafeest ideeën en voorbeelden

Let wel op. De themafeesten die je hieronder vind zijn soms erg gewaagd. Mensen die op jouw feest of evenement komen moeten het natuurlijk wel kunnen waarderen en erin mee kunnen gaan. Want pas als iedereen in stijl gekleed is, komt de sfeer helemaal los. Kijk dus ook echt welk themafeest idee past bij jou en de gasten en je bent verzekerd van een topavond. Leuk voor verjaardagen, bruiloften en bedrijfsfeesten.

1. BLACK AND WHITE

Alles deze avond is zwart-wit. Niet alleen de foto’s op de muur en de slingers, maar ook de outfit van de gasten. De gasten zijn gekleed in een combinatie van zwarte en witte attributen en jij kunt de zaal aankleden met zwart-witte ballonnen. Een leuk extra effect bij dit themafeest idee kan een blacklight zijn. Met deze lamp kleuren de witte accenten van de outfits magisch paars op.

2. KARAOKE NIGHT

Natuurlijk kun je zangers inhuren voor je themafeest, maar is het niet veel leuker om allemaal zelf te zingen? Je kunt een karaoke avond namelijk ook uitbreiden met een thema. Laat de gasten komen, verkleed als hun favoriete artiest. De sfeer zit er dan al goed in en dan moet dat zingen ook nog wel lukken. Karaoke is gegarandeerd gezellig!

3. DISCO FEVER

Even terug in de tijd, terug naar de disco. De moves schieten nu waarschijnlijk al door je hoofd, maar vergeet je de pruiken en gekleurde lampen niet? Wellicht dat je op dit themafeest behalve vinyle disco platen, ook de vloer van kleur kunt voorzien met een verlichte LED dansvloer. Hoe dan ook, wanneer je gasten gekleed zijn met de wijde broekspijpen is deze ‘saturday night’ al geslaagd.

4. ONESIE PYJAMA

Huh, een onesie, wat is dat? Dat zijn die pyjama-achtige pakken die mensen dragen wanneer ze op een zondagavond geen visite meer verwachten. Heerlijk comfortabel en zacht, maar vooral ook heel erg leuk voor een themafeest. Met een onesie ben je comfortabel én out of je comfortzone tegelijk en ziet iedereen er lekker lomp uit. De sfeer is dus al gezet bij aankomst.

5. ONDERWATER THEMA

Het leukste feestje onder het zee oppervlak. Je bouwt de feestzaal om tot een ruimte die lijkt op een aquarium. Denk aan visjes op de muur, blauwe golven (van papier hè ;)) en misschien wel een opblaasbare haai (die van de zwemles). Je gasten komen verkleed met snorkels en duikbrillen, of natuurlijk als zeemeermin. Nu alleen nog een goede badmeester of matroos en je bent compleet.

6. 1001 NACHT

Het duizend en één nacht thema is die van het Midden Oosten. Denk aan je vroegere favoriete film Aladin. Op dit themafeest idee komen de mooiste wensen uit. Laat daarom de gasten een wens doen op ‘de lamp’. Verder komt iedereen natuurlijk verkleed zoals je dat verwacht. In witte lakens en met een tulband op het hoofd. Misschien dat je nog een kameel voor de voordeur zet (voor het gemak opblaasbaar) en dan kan het feest beginnen.

7. WERELDWIJD

Wereldwijd is een van de meer creatieve themafeest ideeën. Je gasten kunnen er namelijk helemaal op los met hun outfits. In het thema vertegenwoordigen je gasten allemaal een land naar keuze en komen op die manier verkleed. Stereotype verruimend dit.

De ene gast komt wellicht als Italiaan met een pizzadoos in zijn hand, de ander komt als Duits oktoberfeest figuur. Op het feest zelf hangt de hele zaal natuurlijk vol met vlaggen van alle landen van de wereld. En de muziek die de allround DJ draait, dat zal dan ook wel overal vandaan komen.

8. HAWAII

Als je echt even zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde Hawaii slingers en opblaas palmbomen. Zo kan het feest echt van start. Wil je echt uitpakken en laat de zaal het toe? Maak er dan een zandbak van en plaats strandstoelen. Oh, en de dresscode is natuurlijk zomerjurkjes en zwemkleding :).

9. GEMASKERD BAL

Voor een classy feest met een spannende tint is het themafeest idee gemaskerd bal perfect. Ideaal voor een gala. Iedere gast komt namelijk gewoon netjes verkleed maar dan met een elegant masker op. Het mysterie is hiermee aanwezig en de charme daarmee ook. Verder kun je de ruimte aankleden als een gala met bijvoorbeeld een rode loper en luxieuze fotospiegel.

10. CASINO

Waan jezelf en de gasten even in Las Vegas. Zet een croupier bij een mooie roulette tafel en geef je gasten wat fiches om mee te gokken. De dresscode is uiteraard netjes in smoking en voor de muziek zal het nummer ‘Viva Las Vegas‘ van Elvis alvast voldoen. Verder kun je in de aankleding natuurlijk ook verder gaan door bijvoorbeeld levensgrote speelkaarten op te hangen en de gasten bij aankomst te ontvangen met champagne.

11. MOULIN ROUGE

De Moulin Rouge kennen we natuurlijk van het cabaret in Parijs. Maar de sfeer die daaromheen hangt is zo kenmerkend dat deze ook voor jouw feest geweldig uit kan pakken. Sexy en elegant met hoedjes en veren op het hoofd. En ja de mannen, die in smoking dan maar? In ieder geval een rode tint en kanten patroontjes komen hier veelvuldig terug.

12. HOLLANDS

Een van de meest populaire themafeest ideeën van ons kleine landje, het Hollandse thema. Haal de klompen maar uit de kast, zet de tulpen op tafel en pak de oranje hoed van het WK van 10 jaar geleden, haal alles er maar bij. Hollandse klederdracht, het Delfs blauw, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor de muziek, blijven we vanavond vooral lekker bij meezingers en eren we Hazes.

13. HALLOWEEN

Het hoeft natuurlijk niet per se 31 oktober te zijn om met zijn allen te griezelen. Ook in de rest van het jaar kun je los met je zombie outfit, afgehakte hoofden, een heks, levensgrote spinnen en gesneden pompoenen. Met het Halloween thema is niets te gek en krijg je geheid nachtmerries.

Voor aankleding kun je het zo breed trekken als je dat zelf wilt. Hang je alleen wat skeletten op of ga je ook hapjes serveren die lijken op een oogbal? Aan jou de keuze!

14. HOLLYWOOD

Leg de rode loper maar uit want vanavond komen er alleen maar sterren naar je feest. Iedereen komt verkleed als zijn of haar idool van het witte doek of een karakter uit een serie. Vereist wat creativiteit maar voor je het weet staan James Bond en Magic Mike samen de sterren van de hemel te dansen op jouw feest. Verder is het thema natuurlijk uitermate geschikt voor een thema met klasse en kun je de champagne alvast koud zetten. Leuk extraatje hierbij is zonder twijfel een photobooth, want leuke kiekjes mogen hier niet ontbreken.

15. BEAUTY AND THE BEAST

Leuk voor een feest waarbij je veel koppels denkt uit te nodigen. De mannen komen namelijk verkleed als beest en de vrouwen als schoonheid. Denk hierbij aan een beren onesie voor de man en een avondjurk voor de vrouw. Je kent de film nog wel toch? Wil je het nog verder aankleden, zoek dan nog even de Disney muziek op die daarbij hoort.

16. MIDDELEEUWEN

Is je feest in een kasteel? Dan is wellicht het middeleeuwse themafeest een goed plan. Gewoon lekker terug in de tijd met zijn allen. Denk aan ridders, (prins op witte) paarden, jonkvrouwen en kunst.

17. ZON, ZEE EN STRAND

Of het nu winter is of zomer, een warm feest mag altijd. Maak van je dansvloer een zandbak en nodig gasten uit om in zwembroek en bikini naar je feest te komen (of zomerjurkjes ;)). Zet de strandstoelen klaar, zomerse muziek op en geniet. En mocht het weer het dan echt toelaten, kijk eens of je een zwembadje bij je feest kunt plaatsen of een waterpistolen gevecht kunt organiseren, dan zit de sfeer er direct in!

18. SKIHUT

Wij gaan skiën, apres skiën! De ski’s mogen je gasten thuislaten, maar het thema moge duidelijk zijn. Pullen bier en tiroler outfits. Wellicht dat je de zaal zelf aan kunt kleden met de ski attributen die liggen te verstoffen in je kast.

Ben je creatief? Kijk dan eens of je hier ook een leuke wand van kunt maken om te gebruiken als fotowand op het feest.

19. MAFFIA

Een beetje in de voetsporen van The Godfather… Bankbiljetten, sigaren en bergen poedersuiker om het thema van sfeer te voorzien. De sfeer is misschien een beetje duister maar de lachers heb je waarschijnlijk al op je hand wanneer je het thema aankondigt.

20. PROUD2BEFOUT

Bij dit feestthema idee mag écht alles. Als het maar super fout is. Kies je in plaats van een slinger voor een waslijn met daarin lingerie door de zaal? Van die vunzige snoepjes. Wordt de DJ een figuur met ontbloot bovenlijf en een strikje? Ook kun je kiezen voor vele felle kleuren en juist oh zo fout mogelijke en niet passende combinaties maken.

21. TIJDMACHINE

Even terug in de tijd met een tijdmachine? Waar denk jij aan terug bij vroeger, wat zijn jouw associaties? Bij dit thema kun je het lekker persoonlijk oppakken. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen foto’s op te hangen van vroeger. Kun je jeugdfoto’s van je gasten vragen en op het feest een quiz doen welke foto nou wie is geworden? En qua outfits is iedereen vrij te dragen wat die vroeger droeg, niet meer niet minder.

22. (BACK TO THE) FUTURE

Hoe ziet de wereld er over 100 jaar uit? Zijn we dan allemaal robots of figuren uit de film The Matrix? Hoe dan ook, hier kun je gedachten lekker op los laten. Denk aan aluminium folie pakken, ruimtereizen en die coole auto uit de gelijknamige film ‘Back To The Future’.

23. RED CUP PARTY

Een red cup party is eigenlijk een andere benaming voor een American party. Vaak gaat dit samen met het ‘bring your own booze’ principe en neemt ieder zijn eigen drinken mee. Maar vergis je niet, red cups zijn ook leuk voor het thema. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van beer pong of een van de andere 100 spellen die je met deze bekers kunt spelen. Dan nog van die American lights (van die gekleurde lichtbollen) en je thema is compleet.

Nog eens 20 themafeest ideeën

Nog niet gevonden wat je zocht? Hier nog eens 20 themafeest ideeën waar je wellicht werk van kunt maken.

24. Winter Wonderland
25. Flower Power
26. Back to the 80s
27. Back to the 90s
28. Zer00s
29. Not New Years Eve
30. High School Stereotypes
31. Feestdagen
32. Beroepen
33. Zomercarnaval
34. Cowboys & Indianen
35. Boeven & Agenten
36. Jungle
37. Mexico Sombrero
38. Volwassen Kinderfeest
39. Circus
40. Glitter & Glamour
41. Superhelden
42. Oktoberfest
43. Pyjama Feestje

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum