Themafeest ideeën en voorbeelden – 43 thema’s

Een gewoon feestje is veels te normaal en daarom ben je op zoek naar een uniek thema voor jouw feest! In dit artikel vind je 43 themafeest ideeën. Veel hè? Er zijn dan ook ideeën genoeg om jouw feest uniek te maken. Voor het organiseren van je eigen themafeest hoef je slechts een thema te vinden dat bij het feest past en dan kun je starten met het verzamelen van de attributen en de voorpret voor het feest. Leuk!

Maar let wel op. De themafeesten die je hieronder vind zijn soms erg gewaagd. Mensen die op jouw feest of evenement komen moeten het natuurlijk wel kunnen waarderen en erin mee kunnen gaan. Want pas als iedereen in stijl gekleed is, komt de sfeer helemaal los.

Kijk dus ook echt welk themafeest idee past bij jou en de gasten en je bent van een top avond verzekerd. Klaar voor themafeest ideeën voor verjaardagen, bedrijfsfeesten, schoolfeesten en bruiloften? Succes.

23 themafeest ideeën en voorbeelden

1. BLACK AND WHITE

Alles deze avond is zwart-wit. Niet alleen de foto’s op de muur en de slingers, maar ook de outfit van de gasten. De gasten zijn gekleed in een combinatie van zwart en witte attributen en jij kunt de zaal aankleden met zwart-witte ballonnen. Een leuk extra effect bij dit themafeest idee kan een blacklight zijn. Met deze lamp kleuren de witte kleren magisch paars op.

2. KARAOKE NIGHT

Natuurlijk kun je zangers inhuren voor je themafeest, maar is het niet veel leuker om allemaal zelf te zingen? Je kunt een karaoke avond namelijk ook uitbreiden met een thema. Laat de gasten komen, verkleed als hun favoriete artiest. De sfeer zit er dan al goed in en dan moet dan zingen ook nog wel lukken. Karaoke is gegarandeerd gezellig!

3. DISCO FEVER

Even terug in de tijd, terug naar de disco. De moves schieten nu waarschijnlijk al door je hoofd, maar vergeet je de pruiken en gekleurde lampen niet? Wellicht dat je op dit themafeest behalve vinyle disco platen, ook de vloer van kleur voorziet met een lichtgevende disco vloer. Hoe dan ook, wanneer je gasten gekleed zijn met de wijde broekspijpen is deze ‘saturday night’ al geslaagd.

Disco Themafeest

4. ONESIE PYJAMA

Huh onesie wat is dat? Dat zijn die pyjama-achtige pakken die mensen dragen wanneer ze op een zondagavond geen visite meer verwachten. Heerlijk comfortabel en zacht, maar vooral ook heel erg leuk voor een themafeest. Met een onesie ben je comfortabel out of je comfortzone en ziet iedereen er gewoon lekker lomp uit. De sfeer is dus al gezet bij aankomst.

5. ONDERWATER

Het leukste feestje onder het zee oppervlak. Je bouwt de feestzaal om tot een ruimte die lijkt op een aquarium. Denk aan visjes op de muur, blauwe golven (van papier hè ;)) en misschien wel een opblaasbare haai (die van de zwemles). Je gasten komen verkleed met snorkels en duikbrillen of natuurlijk als zeemeermin. Nu alleen nog een goede badmeester of matroos en je bent compleet.

6. 1001 NACHT

Het duizend en één nachten thema is die van het Midden Oosten. Denk aan je vroegere favoriete film Aladin. Op dit themafeest idee komen de mooiste wensen uit. Laat daarom de gasten zeker een wens doen op ‘de lamp’. Verder komt iedereen natuurlijk verkleed zoals je dat verwacht. In witte lakens en met een tulband op het hoofd. Misschien dat je nog een kameel voor de voordeur zet (voor het gemak opblaasbaar) en dan kan het feest beginnen.

1001 nacht thema

7. WERELDWIJD

Wereldwijd is een van de meer creatieve themafeest ideeën. Je gasten kunnen er namelijk helemaal op los met hun outfits. In het thema vertegenwoordigen je gasten allemaal een land naar keuze en komen op die manier verkleed. Stereotype verruimend dit.

De ene gast komt wellicht als Italiaan met een pizzadoos in zijn hand, de ander komt als Duits oktoberfeest figuur.

Op het feest zelf hangt de hele zaal natuurlijk vol met vlaggen van alle landen van de wereld. En de muziek die de allround DJ draait, ja dat zal dan ook wel overal vandaan komen.

8. HAWAII

Als je echt even zin hebt in de zomer, is een van de beste themafeest ideeën gewoon het Hawaii feest. Zet een cocktailbar neer en hang de ruimte vol met gekleurde hawaii slingers en opblaaspalmbomen. Zo kan het feest echt van start. Wil je echt uitpakken en laat de zaal het toe? Maak er dan een zandbak van en plaats strandstoelen. Oh, en de dresscode is natuurlijk zomerjurkjes en zwemkleding :).

9. GEMASKERD BAL

Voor een classy feest met een spannende tint is het themafeest idee gemaskerd bal perfect. Ideaal voor een gala. Iedere gast komt namelijk gewoon netjes verkleed maar dan met een elegant masker op. Het mysterie is hiermee aanwezig en de charme daarmee ook. Verder kun je de ruimte aankleden als een gala met bijvoorbeeld een rode loper.

gemaskerd-bal

10. CASINO

Waan jezelf en de gasten even in Las Vegas. Zet een croupier bij een mooie roulette tafel en geef je gasten wat fiches om mee te gokken. De dresscode is uiteraard netjes in smoking en voor de muziek zal het nummer ‘Viva Las Vegas‘ van Elvis alvast voldoen. Verder kun je in de aankleding natuurlijk ook verder gaan door bijvoorbeeld levensgrote speelkaarten op te hangen en de gasten bij aankomst te ontvangen met champagne.

11. MOULIN ROUGE

De Moulin Rouge kennen we natuurlijk van het cabaret in Parijs. Maar de sfeer die daarom heen hangt is zo kenmerkend dat deze ook voor jouw feest geweldig uit kan pakken. Sexy en elegant met hoedjes en veren op het hoofd. En ja de mannen, die in smoking dan maar? In ieder geval de rode tint en de kanten patroontjes komen hier veelvuldig terug.

https://youtu.be/akTdIwHyT14

12. HOLLANDS

Een van de meest populaire themafeest ideeën van ons kleine landje, het Hollandse thema. Haal de klompen maar uit de kast, zet de tulpen op tafel, de oranje hoed van het WK van 10 jaar geleden, haal alles er maar bij. Hollandse klederdracht, het Delfs blauw, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor de muziek, blijven we vanavond vooral lekker bij meezingers en eren we Hazes.

13. HALLOWEEN

Het hoeft natuurlijk niet per se 31 oktober te zijn om met zijn allen te griezelen. Ook in de rest van het jaar kun je los met je zombie outfit, afgehakte hoofden, een heks, levensgrote spinnen en gesneden pompoenen. Met het Halloween thema is niets te gek en krijg je geheid nachtmerries.

Voor aankleding kun je het zo breed trekken als je dat zelf wil. Hang je alleen wat skelettenop of ga je ook hapjes serveren die lijken op een oogbal? Aan jou de keuze!

14. HOLLYWOOD

Leg de rode loper maar uit want vanavond komen er alleen maar sterren naar je feest. Iedereen komt verkleed als zijn of haar idool van het witte doek of een karakter uit een serie. Vereist wat creativiteit maar voor je het weet staan James Bond en Magic Mike samen de sterren van de hemel te dansen op jouw studentenfeest. Verder is het thema natuurlijk uitermate geschikt voor een thema met klasse en kun je de champagne alvast koud zetten.

15. BEAUTY AND THE BEAST

Leuk voor een feest waarbij je veel koppels denkt uit te nodigen. De mannen komen namelijk verkleed als beest en de vrouwen als schoonheid. Denk hierbij aan een beren onesie voor de man en een avondjurk voor de vrouw. Je kent de film nog wel toch? Wil je het nog verder aankleden, zoek dan nog even de Disney muziek op die daarbij hoort.

beauty and the beast thema

16. MIDDELEEUWEN

Is je feest in een kasteel? Dan is wellicht het Middeleeuwse thema feest idee een goed plan. Gewoon lekker terug in de tijd met zijn allen. Denk aan ridders, (prins op witte) paarden, jonkvrouwen en kunst.

17. ZON, ZEE EN STRAND

Of het nu winter is of zomer, een zomers feest mag altijd. Maak van je dansvloer een zandbak en nodig gasten uit om in zwembroek en bikini naar je feest te komen (of zomerjurkjes ;)). Zet de strandstoelen klaar, zomerse muziek op en geniet. En mocht het weer het dan echt toelaten, kijk eens of je een zwembadje bij je feest kunt plaatsen of een waterpistolen gevecht kunt organiseren, dan zit de sfeer er direct in!

18. SKIHUT

Wij gaan skiën, apres skiën! De ski’s mogen je gasten thuislaten, maar het thema moge duidelijk zijn. Pullen bier en tiroler outfits. Wellicht dat je de zaal zelf aan kunt kleden met de ski attributen die liggen te verstoffen in je kast.

Ben je creatief? Kijk dan eens of je hier ook een leuke wand van kunt maken om te gebruiken als fotowand op het feest.

19. MAFFIA

Een beetje in de voetsporen van The Godfather… Bankbiljetten, sigaren en bergen poedersuiker om het thema van sfeer te voorzien. De sfeer is misschien een beetje duister maar de lachers heb je waarschijnlijk al op je hand wanneer je het thema aankondigt.

20. PROUD2BEFOUT

Bij dit feestthema idee mag écht alles. Als het maar super fout is. Kies je in plaats van een slinger voor een waslijn met daarin lingerie door de zaal? Van die vunzige snoepjes. Word de DJ een figuur met ontbloot bovenlijf en een strikje? Ook kun je kiezen voor vele felle kleuren en juist o zo fout mogelijke en onpassende combinaties maken.

proud 2 be fout

21. TIJDMACHINE

Even terug in de tijd met een tijdmachine? Waar moet jij aan denken bij vroeger, wat zijn jouw associaties. Bij dit thema kun je het lekker persoonlijk oppakken. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen foto’s op te hangen van vroeger. Kun je jeugdfoto’s van je gasten vragen en op het feest een quiz doen welke foto nou wie is geworden. En qua outfits is iedereen vrij te dragen wat die vroeger droeg, niet meer niet minder.

22. RED CUP PARTY

Red cup party is eigenlijk een andere benaming voor een American Party. Vaak gaat dit samen met het bring your own booze principe en neemt ieder zijn eigen drinken mee. Maar vergis je niet, red cups zijn ook leuk voor het thema. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van beer pong of een van de andere 100 spellen die je met deze bekers kunt spelen. Dan nog van die American lights (van die gekleurde lichtbollen) en je thema is compleet.

red cup themafeest

23. (BACK TO THE) FUTURE

Hoe ziet de wereld eruit over 100 jaar? Zijn we dan allemaal robots of figuren uit de film The Matrix. Hoe dan ook, hier kun je gedachten lekker op los laten. Denk aan aluminium folie pakken, ruimtereizen en die coole auto uit de gelijknamige film ‘Back To The Future’.

Nog eens 20 themafeest ideeën

Nog niet gevonden wat je zocht? Hier nog eens 20 themafeest ideeën waar je wellicht werk van kunt maken. 

 • Winter Wonderland
 • Flower Power
 • Back to the 80s
 • Back to the 90s
 • Zer00s
 • Not New Years Eve
 • High School Stereotypes
 • Feestdagen
 • Beroepen
 • Zomercarnaval
 • Cowboys & Indianen
 • Boeven & Agenten
 • Jungle
 • Mexico Sombrero
 • Volwassen Kinderfeest
 • Circus
 • Glitter & Glamour
 • Superhelden
 • Oktoberfest
 • Pyjama Feestje

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

Tips bij het boeken van een DJ

Het zoeken van een DJ voor jouw bruiloft, bedrijfsfeest, verjaardag of andere partij is een moeilijke opgave. Vooral de laatste jaren is er een erg

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum