Bruidsboeket gooien – Tips en liedjes voor een bijzonder moment

Een bruidsboeket gooien is een eeuwenoude traditie. Op de trouwfeesten waar wij draaien als DJ vliegt er meestal wel een boeket door de lucht. Altijd een leuk moment om vast te leggen met daarbij natuurlijk de gelukkige vanger! In dit blog gaan we in op het hoe en wat achter het gooien van het bruidsboeket met tips en liedjes om er een onvergetelijk moment van te maken.

Waar komt de traditie vandaan om een bruidsboeket te gooien?

Eigenlijk is de traditie van het bruidsboeket best wel gek. De bruid gooit een geheel aan bloemen in de lucht en een groep vrijgezelle dames probeert deze op te vangen. Maar waar ontstond dit idee eigenlijk?

Daarvoor moeten we terug naar de Romeinse tijd. Romeinse bruiden hadden ook al een boeket, alleen bestond dat destijds niet uit bloemen. Toen moest je eerder denken aan dingen als kruiden, graan en specerijen. Daar kwam een sterke geur vanaf en dat was niet voor niets. Het bruidsboeket diende om kwade geesten te verdrijven zodat het bruidspaar een gelukkig huwelijk kon hebben. De graan in het bruidsboeket was een teken van vruchtbaarheid.

Nu, in de 21e eeuw, dient het bruidsboeket vooral als traditie. Het staat mooi op de foto, brengt geluk en heeft een stuk bijgeloof gekregen waarin de vrijgezelle vrouw die het bruidsboeket vangt de eerstvolgende is die in het huwelijksbootje stapt.

De beste tijd om het bruidsboeket te gooien

Veelal wordt het bruidsboeket gegooid in de avond, op het trouwfeest. De reden hiervoor is dat dan de meeste gasten aanwezig zijn. Vaak gebeurt dit aan het einde van de avond, maar ook weer niet te laat, zodat alle vrijgezellen er nog bij kunnen zijn. Vraag gerust even aan de DJ of hij het liedje ‘Single ladies’ van Beyoncé op wilt zetten en instrueer de fotograaf om er een foto van te maken. Die gekke gezichtsuitdrukkingen als je het bruidsboeket gooit wil je namelijk écht nooit meer vergeten.

Bruidsboeket gooien liedjes

Oké, we blijven natuurlijk DJ’s. Daarom adviseren we je graag een aantal liedjes die leuk zijn voor het gooien van het bruidsboeket. Bijpassende muziek met de juiste sfeersetting doet namelijk al een hoop. Onze top 20 liedjes.

1. Single ladies, Beyoncé
2. Only girl (in the world), Rihanna
3. Dear future husband, Meghan Trainor
4. Run the world (girls), Beyoncé
5. Independent women, Destiny’s Child
6. Wannabe, Spice Girls
7. Milkshake, Kelis
8. California Gurls, Katy Perry ft. Snoop Dogg
9. Like a virgin, Madonna
10. Candyman, Christina Aguilera

11. Let’s get loud, Jennifer Lopez
12. Oops!…I did it again, Britney Spears
13. Eye of the tiger, Survivor
14. Girls just want to have fun, Cyndi Lauper
15. Girls, Beastie Boys
16. Haven’t met you yet, Michael Bublé
17. Call me maybe, Carly Rae Jepsen
18. Hips don’t lie, Shakira
19. Don’t cha, Pussycat Dolls
20. Ladies night – Kool & The Gang

Waar je op kunt letten

Kijk ook altijd even of het plafond hoog genoeg is. Het gooien van een bruidsboeket gaat nog wel eens fout. De ergste bloopers zie je in het filmpje hieronder.

Bewaren van het bruidsboeket

Het kan nogal zonde zijn om een duur bruidsboeket gewoon weg te gooien. Wellicht wil je het boeket zelf bewaren maar vind je het tegelijk leuk om deze te gooien. Overweeg daarom eens om een tweede bruidsboeket te kopen om deze naar de vrijgezellen te gooien. Daarmee bedoelen we dan natuurlijk een (veel) goedkopere variant. Zo heb je er eentje voor jezelf en eentje voor de gelukkige.

Alternatieven voor het gooien van een bruidsboeket

Misschien vind je het wel helemaal geen leuk idee om het bruidsboeket te gooien. Ook dan zijn er nog alternatieven die je zou kunnen overwegen om toch iets met het bruidsboeket te doen. Kies er bijvoorbeeld voor om het bruidsboeket te overhandigen aan een speciale vriend of bijzonder familielid met een kleine speech. Of verdeel het bruidsboeket aan je gasten, bloem per bloem.

Hopelijk heb je met dit blog over het ‘bruidsboeket gooien’ wat inspiratie op kunnen doen. Mocht je ervoor kiezen om helemaal geen bruidsboeket te gooien weet dan dat dit door de gasten waarschijnlijk ook niet gemist wordt. Alle opties zijn dus open en de keuze is aan jou. En mocht je nog een leuke DJ zoeken, dan weet je ons te vinden.

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum