Afsluiting bruiloft – Hoe sluit je een trouwfeest magisch af?

De ceremonie is geweest, je hebt met de gasten gedineerd, er is geproost, gelachen gedanst en misschien zelfs gehuild. Wat was het een mooie dag! Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw bruiloft ook mooi word afgesloten? Hoe zorg je dat de afsluiting van jouw bruiloft net zo magisch is als de dag zelf? In dit artikel gaan we in op de manieren om je bruiloft af te sluiten.

Liedjes afsluiting bruiloft

Een afsluiting kan allereerst natuurlijk gedaan worden met een laatste nummer op het trouwfeest. Dit kan werkelijk van alles zijn. Het belangrijkste hierbij is dat het een nummer is dat jullie maar ook de gasten voelen. Iets wat bij jullie past. Door de jaren heen hebben wij als bruiloft DJ’s vele verschillende nummers voorbij horen komen. Maar er is zeker een absolute top te maken qua populariteit. De meeste gedraaide nummers als afsluiting van het trouwfeest zijn de volgende.

Guus Meeuwis – Het Is Een Nacht
Gerry and the Pacemakers – You’ll Never Walk Alone
Andre Hazes – Hoogste Tijd
Het Feestteam – Nog 3 Minuten
Rene Froger – You’ve Got A Friend
Robbie Williams – Angels
John Legend – All Of Me

Verder gebeurt het ook nog best vaak dat als laatste nummer op de avond het nummer van de openingsdans word gedaan. Dat maakt dat de avond eindigt hoe deze is begonnen en dat kan nog best wat kracht bijzetten.

Naar aanleiding van wat jullie fijn vinden kun je ervoor kiezen de DJ te vragen om een kring om jullie heen te maken of jullie op de schouders te tillen. Hoe dan ook is dit vaak iets om aan de sfeer van de avond over te laten, je weet tenslotte nooit exact hoe het trouwfeest gaat verlopen.

Afsluiting met sterretjes op het trouwfeest

Omdat het nog wel eens rommelig word aan het einde van het trouwfeest, doordat gasten bijvoorbeeld wat gedronken hebben, kiezen veel bruidsparen ervoor het feest een kwartier voor het einde te verlaten. Zo sluit je af op het hoogtepunt in plaats van met een leeglopende dansvloer en (soms) bezopen gasten. In dat geval kun je door de ceremoniemeester sterretjes laten uitdelen. Buiten ontsteken de sparkels en lopen jullie door een pad gemaakt door jullie gasten richting jullie vervoer naar huis. Dit staat gegarandeerd voor een magisch moment als afsluiting van jullie bruiloft.

Lampionnen oplichten als afsluiting bruiloft

Ook een mooie afsluiting van de bruiloft is om met zijn allen een wens te doen. Het hele gezelschap gaat naar buiten om daar lampionnen op te lichten. Hierdoor ontstaat een prachtige lucht vol met lichtjes die jullie magische dag symboliseert. Wanneer de wensballonnen niet te groot zijn mag dit zonder vergunning, dan hoef je daar ook geen rekening mee te houden. Het is daarbij ook een mooi moment om nog wat laatste mooie woorden delen.

Het was een dag vol fireworks

Met al die hoogtepunten op één dag kun je de dag natuurlijk ook afsluiten met een vuurwerkshow. Niets mooier als dat jullie met zijn allen kijken naar hoe de lichtjes de lucht in gaan en daar samen van genieten. Het spreekt wel voor zich dat hier ook een vergunning voor nodig is (wanneer je niet trouwt met oud en nieuw). Deze is te regelen via een vuurwerkbedrijf. Maar omdat de kosten hiervoor wat aan de hoge kant kunnen zijn, gaan we snel door naar de volgende optie voor de afsluiting van jullie bruiloft.

Afsluiten met het boeket

Je kunt de bruiloft ook afsluiten met het gooien van een boeket of de kousenband voor het aankomende bruidspaar. Het is een traditie op veel bruiloften om dit te doen, dus waarom niet gewoon om het trouwfeest af te sluiten?

De vertrekspeech als afsluiting bruiloft

Pak de microfoon van de bruiloft DJ en draag je speech voor aan de gasten. Vast en zeker ben je dankbaar voor hun komst en heb je nog wat mooie woorden te delen over wat de dag voor jullie als bruidspaar heeft betekent. Een goede speech maakt een mooi einde en kun je improviseren of van te voren schrijven.

Laat je ontvoeren door vrienden of familie

Zeker niet voor de hand liggend, maar geheid dat je hierbij wel al grappige ideeën krijgt over hoe je dit zou kunnen aanpakken. Wel met een ludiek randje natuurlijk.

Je bruiloft afsluiten met een light sticks party

Wanneer je echt wil knallen kun je de bruiloft ook afsluiten met wat hardere dansmuziek en light sticks. Het geeft een waanzinnig effect wanneer iedereen van de gasten zo’n stick heeft en daarmee de zaal kleurrijk oplicht.

De afsluiting van jullie bruiloft

Zoals je ziet zijn er voldoende manieren om de bruiloft magisch af te sluiten. Kies een optie die bij jullie past of laat het allemaal aan het toeval over. Hoe dan ook zal het een mooi moment zijn omdat er zo’n prachtige dag aan vooraf gaat.

Nog wel een laatste tip. Wij raden, tenzij gewenst, aan om het feest af te sluiten wanneer nog een groot deel van de gasten aanwezig is. Zo rond je de avond samen af. Anders zie je vaak dat het feest langzaam ‘overlijd’. Dat kan wat sneu aanvoelen. 

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum