Afsluiting bruiloft – Hoe sluit je een trouwfeest magisch af?

Je bruiloft afsluiten op een mooie manier, ook dat is iets waar je vooraf over na wilt denken.

De ceremonie is geweest, je hebt met de gasten gedineerd, er is geproost, gelachen, gedanst en misschien zelfs gehuild. Wat was het een mooie dag! Maar hoe zorg je er nou voor dat jullie bruiloft ook mooi wordt afgesloten? Hoe zorg je dat de afsluiting van de bruiloft net zo magisch is als de dag zelf?

In dit blog lees je over de verschillende manieren om de dag mooi af te sluiten. Als allround DJ´s hebben we veel ervaring met dit einde van het trouwfeest en daarom delen we graag met jou wat we zoal voorbij hebben zien komen. Hier vind je ideeën en inspiratie voor de afsluiting van jouw bruiloft.

1. Liedje als afsluiting bruiloft

Een afsluiting kan allereerst natuurlijk gedaan worden met een laatste nummer op het trouwfeest. Dit kan werkelijk van alles zijn. Het belangrijkste hierbij is dat het een nummer is dat jullie maar ook de gasten voelen. Iets wat bij jullie past.

Door de jaren heen hebben wij als bruiloft DJ’s vele verschillende nummers voorbij horen komen. Vaak vraagt een bruidspaar ons ook specifiek om één liedje als laatste te draaien. Wat ons opvalt is dat dit vaak dezelfde liedjes zijn. De meeste gedraaide nummers als afsluiting van het trouwfeest zijn de volgende:

  • Guus Meeuwis – Het Is Een Nacht
  • Gerry and the Pacemakers – You’ll Never Walk Alone
  • Andre Hazes – Hoogste Tijd
  • Het Feestteam – Nog 3 Minuten
  • Rene Froger – You’ve Got A Friend
  • Robbie Williams – Angels
  • John Legend – All Of Me

Deze liedjes klinken je vast bekend in de oren. En dat is dan ook precies de bedoeling van zo’n afsluitend liedje op het trouwfeest, dat iedereen deze kent en dus volop mee kan zingen. Dat creëert zo’n magisch einde waar je op hoopt.

Verder gebeurt het ook best vaak dat als laatste nummer op de avond het nummer van de openingsdans wordt gevraagd. Dat maakt dat de avond eindigt hoe deze is begonnen en dat kan nog best wat kracht bijzetten. Dan is de cirkel als het ware rond en blijft het liedje ook lekker hangen als mensen naar huis toe gaan.

Schermafbeelding 2019 04 26 om 13. 19. 41

Naar aanleiding van wat jullie fijn vinden kan je ervoor kiezen de DJ te vragen om een kring om jullie heen te maken of jullie op de schouders te tillen. Hoe dan ook is dit vaak iets om aan de sfeer van de avond over te laten, je weet tenslotte nooit exact hoe het trouwfeest gaat verlopen.

2. Afsluiting met sterretjes op het trouwfeest

Omdat het nog wel eens rommelig wordt aan het einde van het trouwfeest, doordat gasten bijvoorbeeld wat gedronken hebben, kiezen veel bruidsparen ervoor het feest een kwartier voor het einde te verlaten.

Zo sluit je af op het hoogtepunt in plaats van met een leeglopende dansvloer en (soms) bezopen gasten die niet naar huis toe willen. In dat geval kan je door de ceremoniemeester sterretjes laten uitdelen. Buiten ontsteken de sterretjes en lopen jullie door een pad gemaakt door jullie gasten richting jullie vervoer naar huis. Dit staat gegarandeerd voor een magisch moment als afsluiting van jullie bruiloft.

Bruiloft afsluiting met sterretjes

Voor de sterretjes doe je er trouwens goed aan om vrij grote te kopen. Anders zijn de sterretjes al opgebrand voordat jullie naar buiten komen. En eventueel zou je ook een alternatief voor de sterretjes kunnen bedenken. Kies dan voor bijvoorbeeld glow sticks of lichtgevende foam sticks.

3. Lampionnen oplichten als afsluiting bruiloft

Ook een mooie afsluiting van de bruiloft is om met zijn allen een wens te doen. Het hele gezelschap gaat naar buiten om daar lampionnen op te lichten. Hierdoor ontstaat een prachtige lucht vol met lichtjes die jullie magische dag symboliseert.

Wanneer de wensballonnen niet te groot zijn mag dit zonder vergunning, dan hoef je daar ook geen rekening mee te houden. Het is daarbij ook een mooi moment om nog wat laatste mooie woorden te delen.

Ook is het goed om te weten dat er locaties zijn die specifiek hiervoor een vergunning voor jou aan kunnen vragen. Altijd even afstemmen dus.

4. Vuurwerk op jullie bruiloft

Met al die hoogtepunten op één dag kan je de dag natuurlijk ook afsluiten met een vuurwerkshow. Niets mooier dan dat jullie met zijn allen kijken naar hoe de lichtjes de lucht in gaan en daar samen van genieten.

Het spreekt wel voor zich dat hier ook een vergunning voor nodig is (wanneer je niet trouwt met oud en nieuw). Deze is te regelen via een vuurwerkbedrijf. Wij hebben dit wel eens voorbij zien komen bij een hardstijl bruiloft die op deze manier een soort ‘eindshow’ organiseerde.

Bruiloft afsluiting

Maar omdat de kosten hiervoor wat aan de hoge kant kunnen zijn, gaan we snel door naar de volgende optie voor de afsluiting van jullie bruiloft.

5. Afsluiten met het boeket

Je kan de bruiloft ook afsluiten met het gooien van een boeket of de kousenband voor het aankomende bruidspaar.

Het is een traditie op veel bruiloften om dit te doen, dus waarom zou je niet gewoon dit moment gebruiken om het trouwfeest af te sluiten?

6. De vertrekspeech

Pak de microfoon van de bruiloft DJ en draag je speech voor aan de gasten. Vast en zeker ben je dankbaar voor hun komst en heb je nog wat mooie woorden te delen over wat de dag voor jullie als bruidspaar heeft betekent.

Een goede speech maakt een mooi einde en kan je improviseren of van te voren schrijven. Vaak genoeg zien we dat iemand dit gewoon uit de mouw schud met de emotie van het moment. Dit is dus wellicht niet iets om te overdenken, al kan het natuurlijk nooit kwaad om even de namen te noteren van wie je wilt bedanken (zodat je niemand vergeet).

7. Eindshow hardstyle bruiloft

Voor wie wel houdt van een beetje hardstyle op een bruiloft kan je natuurlijk ook afsluiten met een grote eindshow. Een beetje hoe je dat zou verwachten op een festival. Denk aan vlammenwerpers en lasers om het compleet te maken. Al hoef je dat natuurlijk niet zo gek te maken als in het filmpje hieronder ;).

8. Laat jullie ontvoeren door vrienden of familie

Zeker niet voor de hand liggend, maar geheid dat je hierbij wel al grappige ideeën krijgt over hoe je dit zou kunnen aanpakken. Wel met een ludiek randje natuurlijk.

Je laat je ‘als het ware’ ontvoeren door jullie familie. Wellicht gelijk door naar de huwelijksreis?

De afsluiting van jullie bruiloft

Zoals je ziet zijn er voldoende manieren om de bruiloft magisch af te sluiten. Kies een optie die bij jullie past of laat het allemaal aan het toeval over. Hoe dan ook zal het een mooi moment zijn omdat er zo’n prachtige dag aan vooraf gaat.

Nog wel een laatste tip. Wij raden, tenzij gewenst, aan om het feest af te sluiten wanneer nog een groot deel van de gasten aanwezig is. Zo rond je de avond samen af. Anders zie je vaak dat het feest langzaam ‘overlijd’. Dat kan wat sneu aanvoelen. Het is een van de dingen die je volgens de bruiloft DJ moet weten, daar kunnen we vooraf namelijk goed op anticiperen.

Als bruiloft DJ denken wij graag met je mee over de invulling van het trouwfeest. Mocht je dus nog naar een DJ zoeken, kijk dan gerust eens naar onze DJ shows.

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum