Tips bij het boeken van een DJ

Op zoek naar tips bij het boeken van een DJ voor jouw bruiloft, bedrijfsfeest of andere partij?

Over de jaren heen is er een erg groot aanbod ontstaan en lijkt het of iedereen plots DJ is. Maar hoe verzeker je jezelf en je gasten nou van een geweldig feest? Hoe kom je terecht bij die ene DJ die de sfeer goed aanvoelt, daarop inspeelt en daarmee jouw wensen als basis neemt voor een geweldige en swingende avond?

Het zijn vragen waar dit blog je een antwoord op gaat geven. In samenwerking met alle DJ’s van Allround DJ Service hebben wij met zorg dit blog samengesteld om de beste feesten te verwezenlijken. Na de tips ben je er zeker van dat je de DJ boekt die jouw feest onvergetelijk maakt.

Tip 1: Ga op zoek naar de klik

Een feest is niets zonder gasten. Maar je nodigt natuurlijk geen gasten uit die je niet aardig vind. Zo werkt het ook met de DJ. Je moet je er vertrouwd mee kunnen voelen omdat de DJ voor een groot deel de sfeer zal gaan bepalen. Zorg er dus voor dat er een duidelijke klik is. Een DJ kan namelijk zonder die klik moeilijk de sfeer van jou en de gasten aflezen.

Vaak plannen DJ’s vooraf een (telefonische) afspraak, hierin zal je snel genoeg voelen of de klik aanwezig is en kan je zonder zorgen uitkijken naar de avond!

Volle dansvloer na de openingsdans

Tip 2: Lees ervaringen en reviews

Je bent zeker niet de eerste die een feest gaat geven en die bij deze DJ terecht komt. Vaak laten eerdere feestgangers een klantervaring achter en op die manier kan jij je dus beter oriënteren. Lees ook vooral meerdere klantervaringen want misschien is iemand je wel voor geweest die echt dicht in de buurt komt van hoe jij het feest voor je ziet. Zo verzeker je jezelf ervan dat de DJ gekwalificeerd is om te doen waar jij naar zoekt.

Zo krijgen we bij Allround DJ Service wel eens aanvragen voor een hardstyle bruiloft, dit omdat mensen via de ervaringen kunnen lezen dat wij hier als bruiloft DJ’s bekend mee zijn.

Tip 3: Hap niet te snel

Het kan zijn dat je een DJ kent vanuit je kennissenkring. Hartstikke leuk natuurlijk, maar kijk ermee uit. Het eindigt er namelijk al snel mee dat de DJ er dan vooral zijn eigen feestje van maakt. Dit komt doordat hij bekent is met de gasten en daardoor meer zijn eigen weg in slaat. Een goede DJ neemt in plaats daarvan jouw wensen als basis en zal op die manier het feest meer naar jouw hand zetten. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen een tof feest heeft, maar daarbij is het het allerbelangrijkst dat jij ook de avond van je leven hebt.

Daarbij kan een allround DJ vaak makkelijker overweg met alle stijlen dan iemand die alleen bekend is in een club of kroeg. Vooral voor bruiloften is allround draaien een must vanwege de grote leeftijdsverschillen. Dat is één van de dingen die je volgens de bruiloft DJ moet weten.

Tip 4: Verzoekjes aan de DJ

Omdat het gaat om jouw feest is het belangrijk dat de DJ dat ook zo ziet. Een goede allround DJ zal van te voren vragen naar jouw wensen. Vaak doe je dit aan de hand van een aantal genres die je leuk vind en daarbij een stuk of 20 verzoeknummers die op het feest niet mogen missen. Deze 20 nummers vind je vaak door gewoon even door je Spotify of CD-rekje heen te bladeren. Kies ze zorgvuldig uit en vraag de DJ deze nummers hoe dan ook te draaien, de DJ zelf weet als beste welk moment op het feest zich het beste voor ieder nummer leent.

Daarbij raad ik je ook aan om even te bedenken wat je absoluut niet wilt horen. Dit kan een genre zijn maar ook zeker een nummer dat een negatieve lading draagt. Zie het maar zo: Hoe meer de DJ weet, hoe zekerder jij bent dat het ook echt jouw avond wordt en je gasten zich vermaken. En vraag ook even aan de DJ of je nog verzoekjes in kan dienen op de avond zelf!

Bruiloft dj verzoekjes

Tip 5: Een goede prijs

Wat is nou een reële prijs voor een DJ? Na flink wat marktonderzoek zal je zien dat de meeste DJ’s rond de 1000 euro zitten. En natuurlijk zijn er ook goedkopere DJ’s te vinden maar dan heb je het vaak over hobbyisten van een jaartje of 17 die het leuk vinden om te draaien.

Een ervaren DJ is al snel duurder maar heeft ook zijn voordelen. Deze is namelijk bekend met wat er allemaal fout kan gaan en weet daar zijn weg dan al in te vinden. Een ervaren DJ biedt je zekerheid. Daar zal een beginnende DJ meer moeite mee hebben. Houdt er rekening mee dat de kosten voor een bruiloft DJ vaak hoger uitvallen omdat je simpelweg meer gasten verwacht en er dus meer apparatuur nodig is.

Tip 6: Licht en geluid

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het boeken van een DJ maar wel een heel belangrijk aspect. Wanneer er 150 man op je feest komt zal een kleine geluidsinstallatie namelijk niet voldoen aan de wensen. Evenals het feit dat geen feestverlichting de sfeer niet verbeterd. Vraag dus aan de DJ met wat voor DJ show hij komt zodat je er zeker van bent dat die passend is.

Vraag daarbij om een foto zodat je je gelijk in kan beelden hoe dit er op de feest locatie uit zal zien. Ook kan je de DJ vragen zelf contact op te nemen met de locatie om dit goed af te stemmen.

Deluxe dj show prijs klein2

Tip 7: Bevestiging van de DJ

Is er een document dat vastlegt dat de DJ bij jouw feest komt draaien? Je zal niet de eerste zijn bij wie de DJ niet op komt dagen, helaas. Dit kan je gelukkig voorkomen. DJ’s die namelijk netjes zijn ingeschreven bij de KVK en die hun zaken op orde hebben zullen je altijd een bevestiging sturen met dat ze op een bepaalde tijd en datum de muziek voor jouw feest komen verzorgen. Deze bevestiging is dan gekoppeld aan de algemene voorwaarden zodat je je nergens meer zorgen om hoeft te maken.

Daarbij hebben wij bij Allround DJ Service ook altijd een back-up DJ zodat je zeker weet dat er iemand komt draaien op je feest.

Tip 8: Beeldmateriaal

Kijk of er ergens op de website van de DJ beeldmateriaal te vinden is van een feest of meerdere feesten waar de DJ heeft gedraaid. Op het beeldmateriaal kan je al snel zien of de DJ het voor elkaar krijgt er een goed feest van te maken en of het is waar jij naar op zoek bent. Wij zelf delen dit soort beelden vaak op onze Instagram.

Tip 9: Microfoon

Natuurlijk wil je niet het gevoel hebben dat je bij een of ander ochtendprogramma zit van een radio, maar toch. Het kan vaak leuk zijn als de DJ het publiek probeert mee te nemen met wat leuzen door een microfoon.

Al heel vaak is gebleken hoe dit de sfeer positief kan beïnvloeden en daarom raad ik graag aan: Vraag of de DJ een beetje spraakzaam is.

Hopelijk waren de tips waardevol voor je! Wil je weten wat een DJ van Allround DJ Service voor je kan betekenen, kijk dan eens naar onze prijzen en mogelijkheden.

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum