Hardstyle bruiloft, mag het van jullie allemaal wel wat harder?

Wie denkt dat een bruiloft en hardstyle niet samengaan, vergist zich. Op het trouwfeest kan hardstyle er juist voor zorgen dat het feest helemaal los gaat! Of je de hardstyle nu verwerkt in de openingsdans of er gewoonweg de laatste uurtjes mee wilt vullen; voor beiden is veel goeds te zeggen.

Een hardstyle bruiloft is dan ook helemaal geen gek idee. Wij als bruiloft DJ’s krijgen dan ook vaak het verzoek om de avond stevig op te bouwen en met een paar knallende uurtjes af te sluiten. Als jullie ook vinden dat het draaiboek niet traditioneel gevuld hoeft te worden, is dit een waanzinnige optie. In dit blog lees je tips voor een hardstyle bruiloft en met wat voor effecten je de sfeer nog wat verder aan kunt dikken.

Over de hardstyle bruiloft

Zelf zijn we bij Allround DJ Service niet vreemd van een dik festival en wij weten dat we daarin niet alleen staan, kijk bijvoorbeeld eens naar deze afsluiting van een bruiloft die plaatsvond in Nederland.

Er is wel een grote misvatting als het gaat om een hardstyle bruiloft. Deze keuze hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je vanaf seconde één staat de hakken. Veel bruiloften kennen een grote diversiteit aan gasten. Denk aan ouders, familie, vrienden en misschien zelfs kinderen. De kans dat al deze gasten zin hebben om een avondje te stampen is minimaal. Dan zou je de plank volledig misslaan als de bruiloft DJ zich direct op Defqon waant.

Wat je daarom vaker ziet en wat wij zelf ook vaak doen om een avond op te bouwen, is dat het allemaal wat rustiger begint. Een inloop kan gewoon zijn met wat jaren 80, 90s of top 40 muziek. De rustige kant van de familie kan zich dan comfortabel voelen en alvast wat danspasjes laten zien. Vaak is het pas wat later op de avond dat de eerste hardstyle nummers voorbij komen. En veelal is het dan de laatste 2 uur dat we met zijn allen volledig gaan knallen!

Wat betreft de muziek zijn er binnen het genre natuurlijk ook meerdere stromingen. Je doet er dan ook goed aan om vooraf aan de DJ door te geven wat voor soort hardstyle/hardcore je graag hoort. Veelal komen wij dit te weten door simpelweg te vragen welke festivals je zoal bezoekt.

Maar let op. Wees wanneer je hardstyle wilt op je bruiloft altijd selectief in welke DJ je kiest. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de DJ geen affiniteit heeft met jullie muziek. Het liefst heb je dan ook een DJ die hier zelf van kan genieten, dat enthousiasme straalt die dan ook uit! En om je alvast een hint te geven; wij bij Allround DJ Service vinden de hardstyle bruiloften veelal de leukste om te draaien!

Effecten en specials voor een festival gevoel

Natuurlijk kan je gewoon hardstyle draaien in een saaie ruimte. Op zich niets mis mee, maar als je een beetje op ons lijkt wilt je waarschijnlijk wel het volledige gevoel creëren dat past bij een festival. Dit begint met een dikke geluidset met bijbehorende sub woofer. Verder zal je toch al snel willen denken aan een rookmachine, laser en wellicht een stroboscoop. Al dit licht en geluid dikt de muziek alvast lekker aan.

Zie hieronder de show waarmee wij vaak draaien op een hardstyle bruiloft. Uiteraard inclusief laser, draaiende lampen en een rookmachine!

Foto dj show

Je kan je voorstellen hoe met de juiste lichten het al een flink feest wordt. Bovenstaande foto was overigens ook genomen op een hardstyle feest. Of voor het feest moet ik dan zeggen :). Later op de avond kwam er een uurtje een wat bekendere hardstyle DJ draaien op onze set (dat was een bekende van het bruidspaar) waardoor het feest helemaal losbarstte.

Ook hadden we voor dit feest LED foam sticks geleverd die bij uitstek zorgen voor een festival gevoel. Zie de foto hieronder.

Img 7584 e1535375315594

Andere effecten die we voor een hardstyle bruiloft wel eens tevoorschijn halen zijn een confettikanon en sparkulars. Die laatste is een vorm van vuurwerk die je binnen kan gebruiken omdat deze koud is. Wanneer je van hardstyle jouw bruiloft thema maakt, kan je dit zo groot aanpakken als je zelf wilt. Mogelijkheden voor decoratie en entertainment zijn er genoeg!

Openingsdans met hardstyle

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te openen met hardstyle maar de ervaring leert dat dit erg moeilijk is. Wanneer gasten net binnen (en nuchter) zijn en je gelijk om de hoek komt met een dikke stampplaat is de kans groot dat het feest direct na de openingsdans weer inzakt. De energie gaat namelijk nooit op het niveau van die stampplaat kunnen blijven.

Zolang jullie je daarvan bewust zijn maakt dat natuurlijk niets uit. Wel raden we sterk aan om wanneer je hardstyle wilt mixen in de openingsdans, de ceremoniemeester en DJ te vragen om iedereen de dansvloer op te roepen wanneer dit zover is. Zo weten mensen dat ze mee mogen doen met jullie openingsdans en staan jullie niet met zijn tweeën te hakken.

Wanneer je hardstyle verwerkt in de openingsdans is het vaak het leukste om dit als een soort van verrassing te doen. Dit kan door de openingsdans rustig te beginnen en vervolgens over te mixen naar hardstyle. In dat geval heb je een voorgemixte openingsdans nodig. Wanneer je een DJ boekt bij Allround DJ Service maken wij dat mixje gratis voor je!

Conclusie hardstyle bruiloft

Een bruiloft en bijbehorend trouwfeest is iets persoonlijks. Je doet er dan ook goed aan om de dag precies zo in te richten als jullie willen. Als hardstyle is iets dat jullie blij maakt, dan is dit zeker vet om te verwerken in de feestavond!

Persoonlijk vinden wij de hardstyle bruiloften de vetste die er zijn. Als ergens het dak eraf gaat dan is dat hier. Kijk wel altijd of het aansluit op de gasten en kies voor een gezonde combinatie van muziek. Uiteraard helpen wij je daar graag mee verder! Check hier onze prijzen en DJ shows.

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum