Bruiloft DJ – Kosten, muziek, werkwijze, ideeën en tips

Een bruiloft DJ, wat doet die nou eigenlijk precies? In dit artikel gaan we in op de kosten van een bruiloft DJ, waar je allemaal uit kunt kiezen, waar je ze vind, wat voor muziek ze draaien en nog veel meer.

Je leest alles over de bruiloft DJ om zo tot een afgewogen keuze te kunnen komen voor jouw eigen trouwfeest. Met meer dan 1500 ingeschreven bruiloft DJ´s in Nederland is het natuurlijk best nog wel een opgave om de beste te vinden. Succes en vooral veel plezier!

Uitgelegd: Dit doet een bruiloft DJ

Je hebt vast wel eens van de bekende DJ’s gehoord, Nederland staat er bekend om. Denk maar aan DJ’s als Martin Garrix, Tiesto, Armin van Buuren of Afrojack. Deze en nog tal van andere bekende DJ’s komen uit Nederland, maar tenzij je heel veel geld hebt of goede connecties zijn dit niet de DJ’s die draaien op jouw bruiloft.

Een bruiloft DJ is daarbij ook vaak een ander soort DJ en dat is belangrijk om te weten wanneer je er naar een op zoek bent. Anders dan de bekende DJ’s draait een bruiloft DJ namelijk vaak allround. Dit wil zeggen dat hij of zij bekend is met meerdere genres en daardoor breed in kan spelen op de sfeer op een trouwfeest.

Waarom is een bruiloft DJ vaak een allround DJ?

Op een bruiloft komt vaak een heel gemengd publiek. Behalve vrienden en collega’s heb je misschien ook familie uitgenodigd en in sommige gevallen zelfs de kinderen daarvan. Met zo’n combinatie aan mensen is het fijn als de DJ daarop in kan spelen. Een DJ die alleen Deep House draait zal de gasten waarschijnlijk snel gaan vervelen. Zij zijn daar namelijk niet primair voor de muziek, maar om te vieren dat jullie getrouwd zijn. Het moet dus vooral een feest worden en herkenbare muziek voor iedereen draagt positief bij aan die sfeer!

Een andere reden waarom DJ’s allround draaien op een bruiloft is omdat het anno nu gewoon mogelijk is. Vroeger moesten bruiloft DJ’s hele platenkoffers meenemen om alle muziek bij te hebben. Nu staat alles op een harde schijf of USB stick. Er is dus gewoonweg veel meer muziek voorhanden en daardoor de mogelijkheid meer te draaien dan een enkel genre.

Verzoekjes aan de bruiloft DJ

Een bruiloft DJ is dus meestal een allround DJ. Daardoor kan die zich ook goed afstemmen. Een ander voordeel daarvan is ook dat doordat de DJ zoveel muziek bij zich heeft je verzoekjes aan kan vragen. Een beetje een bruiloft DJ heeft 25.000 nummers bij. Hierdoor is er dus een grote kans dat het aangevraagde liedje gewoon in zijn database staat en hij het ter plekke op kan zetten. Dat is leuk want door deze interactie met het publiek komt de sfeer er snel in. De gasten weten ten slotte het beste welke muziek zij op willen dansen.

Als de bruiloft DJ een verzoekje niet bij zich heeft kan hij deze vaak ter plekke downloaden. Hierdoor kunnen zelfs de meest onbekende nummers die iets voor de gasten betekenen, worden aangevraagd!

Muziek van de bruiloft DJ

De muziek die een bruiloft DJ draait is dus allround. Hij of zij draait naar de wensen die jullie hebben voor het trouwfeest. Maar voor veel trouwfeesten zijn er enkele dingen die altijd terug keren. Zo is de opbouw van veel trouwfeesten hetzelfde.

Aan het begin van de avond is er waarschijnlijk tijd voor een inloop. Vaak word hier ongeveer anderhalf uur voor gerekend gezien niet alle gasten op tijd zijn. Vervolgens is het een mooi moment om de avond te openen. Afhankelijk van jullie wensen kan dit met de openingsdans of op een andere manier zoals een speech. Mensen mogen nu de dansvloer op.

De muziek wijzigt van achtergrond naar voorgrond en word meer upbeat.

Het feest barst los en de leukste hits zorgen voor een goed feest. Richting het einde bouwt de muziek nog verder op en dan word er gezamenlijk afgesloten met een bekend nummer.

Om je een idee te geven wat voor muziek de bruiloft DJ hier vaak voor gebruikt vind je hieronder een top 5 per onderdeel. Dit is de top 5 van ieder onderdeel, jullie wensen kunnen daar natuurlijk van afwijken.

Top 5 populairste liedjes voor de openingsdans

1. Voorgemixte openingsdans
2. Bryan Adams – I Do It For You
3. John Legend – All Of Me
4. Kelly Clarkson – A Moment Like This
5. Ed Sheeran – Thinking Out Loud

> Bekijk de top 35 populairste liedjes voor de openingsdans

Top 5 upbeat liedjes voor het trouwfeest

1. Bruno Mars – Uptown Funk
2. Village People – Y.M.C.A.
3. Avicii – Wake Me Up
4. Grease Megamix
5. Earth, Wind & Fire – September

Top 5 liedjes populairste liedjes voor de afsluiting van het trouwfeest

1. Guus Meeuwis – Het Is Een Nacht
2. Gerry and the Pacemakers – You’ll Never Walk Alone
3. Andre Hazes – Hoogste Tijd
4. Het Feestteam – Nog 3 Minuten
5. Rene Froger – You’ve Got A Friend

> Bekijk alle manieren om een trouwfeest succesvol af te sluiten

Dit neemt de bruiloft DJ allemaal mee

Afhankelijk van wat er al aanwezig is op de locatie moet de bruiloft DJ natuurlijk ook het een en ander meenemen. Met alleen muziek kom je namelijk niet. De DJ heeft ook een draaitafel nodig via waar hij of zij de muziek kan afspelen en door elkaar kan mixen. En bijna alle gevallen neemt de bruiloft DJ dit zelf mee.

Buiten de draaitafel is het ook vaak de situatie dat de bruiloft DJ zijn eigen geluid meeneemt. Soms is het geluid al op de locatie aanwezig, maar zo niet zal de bruiloft DJ speakers meenemen voor het trouwfeest. Ook worden er in veel gevallen lichten meegenomen.

TL lampen maken natuurlijk geen sfeer voor een feest. Een uitgebreide lichtshow doet dat wel! Bij het zoeken naar een bruiloft DJ is het belangrijk dus rekening te houden met de apparatuur die hij of zij meeneemt. Dit kan het feest maken of breken.

Wanneer je verder doorzoekt zul je zien dat bruiloft DJ’s nog hele lijsten met extra’s hebben die zij ook soms meenemen. Om je een idee te geven wat dit kan zijn:

 • Saxofonist
 • Zanger(es)
 • Feestfotograaf
 • Polaroid feestfotograaf
 • Rookmachine
 • Bellenblaasmachine
 • Lasershow

De prijzen van een bruiloft DJ

Zoals je dus hebt gezien ligt het nogal aan de bruiloft DJ wat hij of zij meeneemt. Dit is dan ook een belangrijke factor in de kosten. De gemiddelde prijzen van bruiloft DJ’s liggen tussen de €400,- en €1500,-. Omdat dit nogal een ruime indicatie is, zal ik hieronder bespreken waar de prijs van afhangt.

 1. Is het trouwfeest in de zomer of winter? Het hoogseizoen voor de bruiloft DJ is van mei, juni, juli en september. In deze maanden heeft de bruiloft DJ het waarschijnlijk erg druk en hierdoor zijn de prijzen in deze periode hoger.
 2. Is het trouwfeest doordeweeks of in het weekend? Feesten vinden voor 90% plaats op vrijdag en zaterdag. Deze dagen zit een bruiloft DJ dus sneller vol. Prijzen doordeweeks zijn daardoor vaak tot een kwart goedkoper.
 3. Hoeveel gasten komen er op het trouwfeest? Als de bruiloft DJ licht en geluid mee moet nemen is het aantal gasten belangrijk. Afhankelijk van het aantal gasten is er namelijk meer of minder geluid nodig. Het gemiddelde trouwfeest heeft +-100 gasten.
 4. Hoelang duurt het trouwfeest? Veel bruiloft DJ’s rekenen pakketprijzen. Deze pakketten zijn in bijna alle gevallen gebaseerd op een feest dat 4 uur duurt. Duurt jullie trouwfeest langer, dan komen daar dus kosten voor bij.

Stel dat jullie trouwfeest in het hoogseizoen is in het weekend. Jullie verwachten 120 gasten en het feest duurt 4 uur. De kosten voor de bruiloft DJ zijn dan gemiddeld €750,-.

Meer weten over de kosten voor een bruiloft DJ? Lees Kosten DJ Bruiloft.

Werkwijze bruiloft DJ

Afhankelijk bij waar je je bruiloft DJ boekt is er een andere werkwijze. Daarom zal ik in dit onderdeel vooral uitleggen wat wij zelf (Allround DJ Service) als werkwijze hebben met onze bruidsparen.

Na het aanvragen van een offerte of vrijblijvend reserveren van een DJ komen wij met een bruidspaar in contact. Vervolgens nemen wij telefonisch contact op om de wensen door te nemen en de prijs voor het feest te bespreken. De datum word nu in optie gezet en door ons vrijgehouden.

Wanneer het bruidspaar bevestigd dat wij inderdaad mogen komen draaien op het trouwfeest maken we een bevestiging op. Dit gaat samen met een account in onze portal via waar het bruidspaar tot de dag van bruiloft verzoekjes, vermijdjes en eventueel de nummers van de openingsdans kan doorgeven.

In de maand voor het feest stemmen wij af met de locatie van het trouwfeest. Dingen als stroomgroepen en technische details rondom het geluid. Ook zitten we dan samen om intern te bespreken welke bruiloft DJ het beste aansluit bij de wensen van het bruidspaar. Vervolgens kiezen we op basis daarvan wie er gaat draaien op die bruiloft. Vervolgens neemt de gekozen DJ contact op met het bruidspaar om de allerlaatste details af te stemmen. En dan is het zover, het trouwfeest! We maken het onvergetelijk.

Iedere bruiloft DJ heeft zo zijn eigen werkwijze, maar deze heeft voor ons en de bruidsparen tot nu toe het beste gewerkt. Zo is het zeker dat er niets over het hoofd word gezien en dat jullie als bruidspaar volledig worden ontzorgd.

Bruiloft DJ huren

Het huren van een bruiloft DJ is dus nog best een opgave. Althans het begint natuurlijk bij het vinden van een bruiloft DJ. Wanneer je er een zoekt die enorm goedkoop is kun je het beste kijken op een platform als Marktplaats. Houd er dan wel rekening mee dat je waarschijnlijk op de kwaliteit inlevert. Andere plekken zijn Google of op een trouwbeurs. Een bruiloft DJ bij wie je via iemand anders terecht komt kan natuurlijk ook wat zekerheid geven.

Een andere plek om een bruiloft DJ te vinden is hier, bij ons! Bij Allround DJ Service draaien we al jarenlang op bruiloften en weten precies hoe wij jullie trouwfeest tot een onvergetelijk succes kunnen maken. Om met ons in contact te komen, kun je het beste een vrijblijvende offerte aanvragen, wij kijken ernaar uit.

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs!
- 15% Add-ons
Bijna!
GRATIS Led Sticks
Volgende keer!
- 20% Love Letters
Bijna!
Grijp je kans, win een prijs!

Vul jouw e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op prijzen!*

*Bij het boeken van een DJ show bij Allround DJ Service

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum