Alles wat je volgens de bruiloft DJ moet weten

Jullie gaan trouwen en dat vraagt om een swingend feest waarbij de voetjes van de vloer komen. De beste manier om dat te garanderen is door een pakkende playlist te maken zodat mensen niet anders kunnen dan uit hun stoel springen! Vanaf de openingsdans tot aan het laatste liedje, muziek zet de toon voor jouw feest en heeft een enorme impact op de beleving van het trouwfeest bij zowel jou als de gasten.

Als jij en je verloofde kiezen voor een bruiloft DJ in plaats van voor een band, dan geef je de verantwoordelijkheid voor de muziek uit handen. Dat betekent natuurlijk niet dat je er geen invloed op hebt. Ook wij als bruiloft DJ’s komen graag het een en ander te weten over jouw perfecte avond zodat wij ons daar zo goed als mogelijk op kunnen afstemmen. Denk aan onderdelen als de openingsdans, het gooien van het bruidsboeket, ander entertainment de afsluiting van het trouwfeest.

In dit blog vind je de dingen die wij als trouwfeest DJ graag delen en waar jullie als bruidspaar op kunnen letten. Dat begint bij vragen over de beschikbaarheid van de trouwdatum en gaat door tot het delen van specifieke verzoekjes die alleen binnen jullie kringen bekend zijn. Wij zeggen altijd: “Een feest maak je samen.”

Weet of de bruiloft DJ professioneel is

Eerst even dit. Weet hoe je de echte van de neppe bruiloft DJ kunt onderscheiden. Hiermee bedoelen we dat er een verschil zit tussen iemand die zichzelf beschouwt als DJ, en iemand die wekelijks zijn vak uitoefent. Dat kan het verschil zijn tussen iemand die in zijn studententijd een keertje top 40 hits heeft afgespeeld op een feest van zijn universiteit, met iemand die honderden bruiloften heeft gedraaid. Die ervaring maakt een enorm verschil. Zo zal eerstgenoemde niet begrijpen dat jullie bruiloft wellicht om meer vraagt dan alleen wat housemuziek.

Video over lay

Vanuit de technische kant is DJ’en heel erg simpel geworden. Maar goed draaien is iets anders dan goed mixen. Goed draaien betekent dat de DJ weet hoe hij of zij jullie wensen vertaalt richting een geslaagd feest. De beste manier om zeker te zijn van een kwalitatieve DJ is door in contact te komen en foto’s en video’s te bekijken op bijvoorbeeld hun Instagram.

Weten of je bij jouw DJ goed zit? Een lijstje met vragen om aan de bruiloft DJ te stellen vind je hieronder.

Vragen om aan de bruiloft DJ te stellen

 • Hoelang ben je al bruiloft DJ?
 • Hoeveel bruiloften heb je al gedraaid?
 • Hoeveel partijen doe je per jaar?
 • Hoe zie jij de opbouw van een avond?
 • Wat maakt jou anders dan anderen?
 • Heb je vaker op onze locatie gedraaid?
 • Praat je ook door de microfoon op de avond?
 • Welke genres ben je in thuis?
 • Wat als er iets gebeurt en je niet kunt komen?
 • Kunnen we verzoekjes aandragen op de avond zelf?
 • Kunnen we ook vermijdjes aangeven?
 • Wat heb je van ons nodig?
 • Neem je pauzes op het feest zelf?
 • Welke apparatuur neem je mee?
 • Is er een lichtshow inbegrepen?

Met deze vragen weet je al snel met wat voor soort bruiloft DJ je spreekt. Je kunt al deze vragen stellen nog voordat je een boeking maakt. Zo weet je zeker dat wanneer je met een bruiloft DJ in zee gaat, dit de juiste DJ is voor jullie trouwfeest!

Vertrouw niet te veel op de Wifi

Wifi is natuurlijk geweldig, maar het zou niet het middel moeten zijn waar jullie hele trouwfeest omheen hangt. Een DJ die zegt: “Al mijn muziek staat in de cloud”, kan je beter overslaan. Iedereen kent vast wel een plek waar hij of zij geen bereik heeft. Enorm lullig als dat dan betekent dat de DJ ook geen muziek kan draaien.

Liedje stukje bruiloft


Vraag altijd na bij de DJ of hij de muziek behalve online, ook offline beschikbaar heeft zodat je op de avond zelf niet voor verassingen komt te staan.

Communiceer via één kanaal met de bruiloft DJ

Krijg je dat liedje niet uit je hoofd, welke je zojuist op de radio hebt gehoord? Dan is het natuurlijk leuk als je die kunt opslaan zodat deze ook op jouw bruiloft voorbijkomt. Zorg dat je weet op welke manier je dit het beste kunt communiceren richting de DJ.

Zo werken wij bij Allround DJ Service met een verzoekjes portaal waarin je altijd jouw laatste wensen kunt aanvullen. Andere DJ’s werken vaak per telefoon en e-mail. Hoe dan ook is het handig om één vorm van communicatie te hebben waarvan je weet dat dit voor jullie beiden prettig werkt. Zorg er hierbij ook voor dat de ceremoniemeester hiervan op de hoogte is en deel voor sublieme afstemming het draaiboek van jullie bruiloft.

Stuur niet honderden verzoekjes aan de bruiloft DJ

Met een input als: “Wij houden van disco en top 40”, “Onze vrienden gaan los op de Backstreet Boys” en “Gooi Paradise By The Dashboard Light erin voor mijn stiefmoeder”, stuur je de bruiloft DJ alvast de juiste richting op. Je hoeft als bruidspaar echt niet bergen aan verzoekjes door te geven om de muziek te horen die jullie leuk vinden.

Bruiloft dj verzoekjes


Vertrouw op de expertise van de bruiloft DJ en stuur grofweg jullie 20 favoriete liedjes op. Kijk ook gelijk even of die liedjes wel dansbaar zijn, want hoe leuk een liedje ook is, niet alles wat op de radio voorbijkomt zal op de dansvloer werken. Bij twijfel; vraag het aan de DJ.

Wees flexibel in de dingen die je niet wilt horen

Sta op eenzelfde manier open voor de verzoekjes van jullie gasten. Vooraf kunnen jullie vermijdjes doorgeven: de liedjes die je liever niet wilt horen. Maar houd er daarbij rekening mee dat het zou kunnen dat één van de gasten zo’n liedje aanvraagt. Je zou dan ook aan de DJ door kunnen geven dat je liever geen ‘specifiek genre’ hoort, maar dat er best één liedje voorbij mag komen als iemand daarom vraagt.

Wij hebben het als bruiloft DJ al vaker meegemaakt dat iemand zei: “Geen happy hardcore!”, en dat we vervolgens op de avond zelf in een later stadium een verzoekje kregen voor iets in de trant van Paul Elstak. Na de belofte dat ook het bruidspaar dit leuk zou vinden hebben we het liedje gedraaid en ging het helemaal los. Goede communicatie en weinig beperkingen zorgen voor een beter feest, is onze ervaring.

Denk na of je de stukjes op de feestavond wilt

Tegenwoordig vragen wij altijd wat het bruidspaar in gedachten heeft qua bruiloft stukjes. Dit is omdat onze ervaring is dat dit het feest flink kan breken. We hebben het één keer meegemaakt dat we 5x de muziek moesten onderbreken voor een act van een gast en dat kwam de feeststemming niet ten goede. Ons advies is dan ook om stukjes op een bruiloft of na de receptie te doen, of op de feestavond, maar dan in één blok.

Apparatuur van de bruiloft DJ

Veel bruiloft DJ’s nemen licht- en geluidsapparatuur mee en vinden dit ook prettig. Eigen apparatuur biedt voor de DJ nu eenmaal meer zekerheid en daar gaat dan ook vaak de voorkeur naar uit. Wanneer jullie ervoor kiezen om licht en geluid via de locatie te regelen is het belangrijk dat dit goed wordt afgestemd met de DJ. Deze kan dan zelf in contact komen met de locatie.

Deluxe dj show prijs klein2


Muziek doet op zichzelf natuurlijk al een hoop, maar het juiste geluid en de juiste verlichting kan een hoop bijdragen aan een geslaagd trouwfeest!

Nog op zoek naar een bruiloft DJ?

Zijn jullie zelf nog op zoek naar jullie bruiloft DJ? Bij Allround DJ Service draaien we al vele jaren op diverse feesten en partijen. We hebben de ervaring, gezelligheid en passie in huis om ook van jullie trouwfeest een spektakel te maken. We draaien onze muziek op basis van jullie wensen en adviseren waar mogelijk. Hier vind je meer informatie.

Succes en vooral, veel plezier met jullie bruiloft!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum