Schoolfeest thema, tips en ideeën – Organiseer het leukste schoolfeest!

Een schoolfeest aan het organiseren en nog op zoek naar een thema, tips en ideeën? Je vind ze hier! Een paar avonden per jaar mogen alle leerlingen uit de schoolbanken en hup de feeststemming in, want het schoolfeest komt er weer aan! Voor alle leerlingen zijn dit de momenten waar ze de rest van het schooljaar naar uitkijken.

Voor de leden van de feestcommissie is het nog spannender, dit is namelijk hun moment om te shinen. Want om een goed schoolfeest te organiseren heb je echt wel wat talent nodig (en natuurlijk wat tips van ervaren schoolfeestorganisatoren). Laten we eerst een kijken naar een leuk schoolfeest thema.

Een thema voor je schoolfeest

Om je schoolfeest een creatieve twist te geven is een themafeest perfect! Een schoolfeest thema zorgt altijd oor een extra stukje beleving. Weken van tevoren zal je op de gangen al gesprekken krijgen over wat de anderen verzonnen hebben voor kostuum.

Let er wel op dat je je thema een beetje toegankelijk en breed houdt. Als je bijvoorbeeld als thema ‘Weerwolven uit Twilight’ kiest zal het grotendeel van de leerlingen afhaken omdat ze totaal geen connectie voelen met het thema. Als je het thema niet te specifiek maakt kan iedereen er zijn eigen draai aan geven en het interpreteren op een manier die bij hen past. Zo voelt iedereen zich op zijn gemak tijdens het schoolfeest, dat is natuurlijk wel de bedoeling.

Kan je je obsessie voor weerwolven echt niet aan de kant zetten bij dit schoolfeest? Kies dan voor een wat bredere benadering, bijvoorbeeld ‘Fantasiewezens’ of ‘Funky Halloween’. Maar wanneer je een ander schoolfeest thema zoekt, hieronder vind je de top 10 thema’s voor schoolfeesten:

1. Black & White
2. Hawaii
3. Wereldwijd
4. Casino
5. Halloween
6. Hollywood
7. Onesies
8. Proud2BeFout
9. Glitter & Glamour
10. High School Stereotypes

Zoek je meer inspiratie voor themafeesten? Lees dan onze blog met 43 themafeest ideeën.

Ideeën voor een uniek schoolfeest

Geen zin in een doorsnee schoolfeest en wil je dat geen ander schoolfeest lijkt op die van jou? Dan zul je toch echt wat meer moeten uitpakken dan alleen de slingers. Er zijn veel dingen te bedenken die jouw schoolfeest speciaal kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze 7 schoolfeest ideeën.

1. Maak een bijzondere entree voor het schoolfeest

Bij elk schoolfeest thema past natuurlijk een andere entree, maar een rode loper doet het eigenlijk altijd wel goed. De feestgangers zullen zich direct speciaal voelen!

2. Laat leerlingen op de foto gaan in de speciale fotocorner

Als er geen bewijs van is, is het niet gebeurd. Een fotocorner kan je zo creatief maken als je zelf wilt. Denk aan maskers, gekke attributen, een grappige achtergrond (of green screen), een ouderwets foto hokje, et cetera.

3. Zit er talent op de school? Gebruik het!

Elke school heeft wel een schoolband, of in ieder geval leerlingen die muziek maken. Ze zijn misschien geen professionals, maar het is wel een erg leuke aanvulling op je entertainment als je een aantal leerlingen hun muzikale talent laat delen op een podium. Je kan jezelf hier het beste wel indekken door het ‘talent van het huis’ niet teveel podiumtijd te geven (voor het geval dat het toch niet zo zuiver klinkt).

4. Boek een artiest die de leerlingen kennen

Het zal je misschien verbazen, maar de meeste semi-bekende artiesten zijn echt wel betaalbaar voor een schoolfeest. Als je een beetje budget hebt kan je al snel een lokale of zelfs nationale artiest boeken. Als het een naam is waar de mensen op jouw school naar luisteren kan dit echt een grote boost geven aan het schoolfeest! Vergeet niet om dit altijd even door te geven aan de schoolfeest DJ.

5. Een confetti kanon is leuk voor de sfeer

Als je wilt dat de leerlingen echt uit hun dak gaan tijdens dit schoolfeest is een confetti- of luchtkanon echt een gave extra! Dit geeft je het gevoel dat je op een groot festival aan het feesten bent. Als je zelf opdraait voor de schoonmaakkosten is de versie met lucht waarschijnlijk het strakste plan. Zeker wanneer je schoolfeest thema iets is in de trant van carnaval, is dit natuurlijk zeer geschikt.

6. Creatieve dansvloer op het schoolfeest

Om de dansvloer net wat meer volume te geven is het erg tof om er een klein podium neer te zetten. Zo kunnen de dansers van de school hun talent ook nog even showen aan iedereen. Als je een podium op de dansvloer te standaard vind kan je ook nog een stapje verder gaan: de verlichte dansvloer. In de tijd van je ouders was dit al erg populair en nu is het opnieuw weer helemaal in.

Als je dan nóg een stap verder wilt zal je toch echt in het diepste creatieve puntje van je brein moeten graven. Misschien een feesttent ergens in de zaal neerzetten (versierde afgesloten partytent waar je maar met een handjevol mensen tegelijk in kan feesten)?

7. Verlichting voor het feest

Een verlichte dansvloer is gaaf, maar er is nog veel meer mogelijk met licht op je schoolfeest. Denk aan LED foam sticks, Glow in the dark bandjes/verf, lampionnen, discobal, sterrendoek, of een lasershow. Allemaal toevoegingen die je feest er nog professioneler uit zullen laten zien en veel sfeer zullen toevoegen. Voor alle verlichting kun je ook kijken bij onze eigen schoolfeest DJ show.

Schoolfeest organiseren

Tot zover al onze tips voor het organiseren van een schoolfeest. Welke ideeën of schoolfeest thema’s gaan het voor jullie schoolfeest worden? Het is altijd leuk om hiermee bezig te zijn en we wensen je dan ook alle succes!

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

- 20% Fotospiegel
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
GRATIS Love Letters
GRATIS Led Sticks
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
- 15% Add-ons
Geen prijs
Helaas
Grijp je kans, win een prijs!
Vul je e-mail in en draai aan het rad. Dit is jouw kans op geweldige prijzen!
*bij het boeken van een DJ show

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum