Tips openingsdans

//Tips openingsdans

 

Eindelijk is het zo ver, jullie gaan trouwen! Dit is jullie speciale dag en jullie zullen dan ook in het middelpunt van belangstelling staan. Vooral tijdens de openingsdans zijn alle ogen op jullie gericht, dit moment wordt de toon van het feest gezet. Dan willen jullie natuurlijk wel een zo verpletterend mogelijk optreden neerzetten! Jullie zullen veel moeten oefenen, maar daarnaast zijn er nog veel meer handige tips om ervoor te zorgen dat jullie openingsdans geen flop wordt.

Jullie eerste dans

Je leest het al in de titel van deze alinea! Deze dans is helemaal van jullie. Jullie kunnen hem dan ook precies zo in elkaar zetten als jullie zelf willen. Fantastisch toch? Wordt het een zwoele foxtrot of swingende salsa, of past een openingsdans met een dosis humor en een paar gevaarlijke hiphopmoves beter bij jullie? Het belangrijkst bij de openingsdans is dat jullie je verhaal vertellen op een manier die bij jullie als koppel past. Hoe jullie dat doen, mogen jullie zelf bepalen. Weten jullie beiden nog niet zoveel van dansen af? Dan is het verstandig om een keer een dansles te volgen waarin verschillende stijlen aan bod komen. Zo kunnen jullie van elke stijl een beetje proeven en komen jullie er vanzelf achter welke stijl het best bij jullie past.

Traditioneel

Hebben jullie ervoor gekozen om een traditionele dans op te voeren, dan kunnen jullie je hieronder alvast een beetje inlezen over een aantal populaire dansstijlen voor jullie openingsdans.
– Rumba: Dit is een verleidelijke dans met veel sensuele bewegingen. Het is geen ingewikkelde dans, maar om de heupen goed los te krijgen is soms wel wat moeite vereist.
– Engelse wals: Deze romantische dans zit vol met zwierige en soepele bewegingen en is niet heel moeilijk te leren.
– Argentijnse Tango: Dit is een dans vol drama met geïmproviseerde bewegingen. Hiervoor moet je erg goed op elkaar zijn ingespeeld en vooral veel oefenen.
– Chachacha: Deze brutale dans is met haar korte en snelle bewegingen redelijk moeilijk om te leren en zal aardig wat tijd en energie opnemen.
– Foxtrot: Deze romantische dans heeft vrij simpele bewegingen en is dan ook redelijk makkelijk onder de knie te krijgen.
– Salsa: Een sensuele party dans met snelle bewegingen die ondanks de snelheid nog vrij makkelijk te leren is.

Modern en origineel

Vinden jullie die traditionele dans maar niks? Geen zorgen, er ligt nog een hele wereld vol met hippe en moderne openingsdansen voor jullie open! Bij een moderne openingsdans is eigenlijk niks te gek, hoe gekker hoe beter zelfs! Gooi er zoveel humor in als jullie zelf willen, foutjes zullen dan snel vergeven worden. Eventuele dansstijlen voor zo’n openingsdans zijn de macarena, hiphop, streetdance, flashmob, die breakdancemoves die je in je tienerjaren hebt opgepakt… Het mag allemaal. Ook zullen jullie genoeg inspirerende YouTubevideo’s kunnen vinden van koppels die jullie al zijn voorgegaan met hun originele openingsdans. Dus, hoe gek gaan jullie het maken?

2017-09-18T14:35:08+00:00