Ideeën voor een uniek verjaardagsfeest

Wil je een verjaardagsfeest organiseren en ben je op zoek naar wat creatieve ideeën? Dan vind je hier 10 ideeën voor een uniek verjaardagsfeest!

Gefeliciteerd! Weer een jaartje erbij op de teller, dat moet gevierd worden. En goed ook! Jij verdient het beste feest. En misschien wil je het een keertje anders dan anders. Bijvoorbeeld omdat je een bijzondere leeftijd hebt gehaald, of gewoon omdat je vind dat dat wel een keertje moet kunnen.

Wellicht ben je van plan een zaaltje af te huren, er een allround DJ bij te halen of een themafeest te organiseren. Wat het ook is, in dit blog vind je ideeën om van dat verjaardagsfeest een moment te maken om nooit te vergeten. Dit zijn de ideeën voor een uniek verjaardagsfeest. Zie het maar als een cadeautje voor je verjaardag ;).

1. Kies een unieke locatie voor jouw verjaardagsfeest

Je kan je eigen woonkamer natuurlijk ombouwen tot minifeestcafé, maar hoe tof zou het zijn om jouw verjaardag een keer te vieren op een originele locatie? Een bijzondere locatie kan jouw feest al direct een unieke sfeer geven. Dit kan een zaaltje zijn, jouw favoriete stamkroeg of iets veel gekkers zoals:

 • Party boot
 • Rooftop bar
 • Ice bar
 • Escape room
 • Cocktail lounge
 • Feesttent
 • Karaoke bar
 • Bierbrouwerij

Een locatie kan jouw verjaardagsfeest maken of breken. En niet iedere locatie is voor ieder feest leuk. Kijk dus vooral wat past bij jou en de gasten die je uitnodigt.

Rooftop verjaardagsfeest

2. Boek een coverband!

Dit maakt jouw feest een heel stuk specialer dan andere feesten. Als je een ervaren bandje boekt zullen zij ook precies weten hoe ze je gasten los krijgen dus de sfeer zal er zeker niet slechter op worden. Bij een coverband kan je daarbij ook alvast selectief zijn op welke muziek je wilt horen en kan je de nummers geheid meezingen.

Coverband verjaardag

3. Geef een discofeest met verjaardag DJ

Geef het dansfeest van het jaar. Boek een ervaren verjaardag DJ en ga los op jaren 80 disco. Voor een extra effect kan je de gasten vragen om zich in thema te kleden en voor wie echt groot wilt uitpakken is er een verlichte dansvloer! Bedenk je dat voor een compleet feest je vaak de DJ kan vragen om behalve geluid ook de discobal mee te nemen, dit scheelt weer in de kosten.

Discofeest

4. Maak er een themafeest van

Wil je jouw verjaardagsfeest uniek maken, dan is een feestthema een geweldig idee! Met een themafeest komt iedereen gekleed in stijl en wordt de ruimte gedecoreerd op een unieke wijze. Thema’s waar je voor jouw verjaardag aan kan denken zijn:

 • Black and White
 • Casino Royale
 • Proud2beFout
 • Hollandse Avond
 • 1001 Nacht
 • Hawaii
 • Carnaval
 • Hollywood
 • Back to the 90’s

Bij een themafeest kan je zo groot uitpakken als je zelf wilt. Maar bij veel themafeesten volstaat wat simpele decoratie en natuurlijk de outfits van de gasten. Vergeet vooraf dan ook zeker niet om op de uitnodiging duidelijk te maken wat de dresscode is en geef alvast wat ideeën van outfits. Zo weet je zeker dat het thema en daarmee jouw verjaardagsfeest zullen slagen!

Fout feest

5. Karaoke op jouw verjaardagsfeest

Natuurlijk kan je een artiest inhuren voor jouw verjaardagsfeest, maar hoe leuk is het als het entertainment gewoon door de gasten zelf wordt verzorgd.

Huur een karaoke set met microfoons en wat schermen voor de tekst. Geheid dat iedereen mee gaat zingen en het een geweldig feest wordt vol herkenbare muziek.

Karaoke feest

6. Huur een foodtruck

Goed eten maakt een goed verjaardagsfeest! Kijk of je er een taco party van kan maken, of huur een pizza foodtruck en parkeer deze voor de deur.

Eten en drinken kan daarbij ook goed samengaan met een themafeest. Organiseer je bijvoorbeeld een Hawaii party, dan doet een cocktailbar het natuurlijk altijd goed!

Foodtruck feest 1

7. Speel megatwister

Twister is altijd leuk op een feestje. Ook als je meer gasten hebt, kan je hier een geweldig spel van maken. Plak in rondjes de verschillende twisterkleuren op de vloer. Gebruik er zoveel je wilt en verander de hele zaal in één groot twisterveld. Geheid dat niemand van de gasten dit ooit gaat vergeten.

Groot twister veld verjaardag 1

8. Leer een line-dance op je verjaardag

Je hoeft niet zozeer van dansen te houden om dit leuk te vinden. Een line-dance is een dans die je samen met alle gasten (op een lijn) doet. Huur een dansleraar om de pasjes te leren en ga aan de slag met de dans. Veelal is dit binnen een halfuurtje geleerd. Hartstikke leuk!

Linedance feest

9. Gezamenlijk trommelen op een djembé

Niets leuker dan samen geluid maken! Met een djembé workshop heb je zo anderhalf uur aan entertainment in huis. De gasten leren hun ritme te houden en samen kom je tot een ultiem geluid. Langzaam maar zeker begint het dan echt ergens op te lijken met jouw nieuwe verjaardag band.

Djembé workshop op jouw verjaardag

10. Wijnproeverij op locatie

Een leuke activiteit om jou en de gasten bekend te maken met het wijnproeven. Huur een professionele sommelier in om jullie verschillende wijnen te laten proeven en leer over de technieken en verhalen erachter. Alternatieven voor een wijnproeverij zijn de bierproeverij, portproeverij of champagne tasting. Wanneer je hier iemand voor inhuurt krijg je er vast en zeker ook de hapjes bij!

Wijnproeverij feestje 1

Unieke verjaardagsfeest ideeën

Het is jouw verjaardag dus jij mag kiezen wat het wordt. Ga je voor een uitbundig verjaardagsfeest met verjaardag DJ en al, of houdt je het liever wat kleiner en zet je wat muziek op via Spotify. We wensen je vanuit Allround DJ Service in ieder geval een geweldige verjaardag toe!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum