De Do’s & Don’ts voor het inzetten van een Wedding Planner:

Pexels abby kihano 431722

Ben je in twijfel of je een wedding planner in de arm moet nemen of het zelf gaat doen? We begrijpen je helemaal. Precies om die reden hebben we deze checklist opgesteld. We hopen dat we je hiermee kunnen helpen om deze knoop – één van velen – door te hakken.

Do’s weddingplanner

Er zijn meerdere redenen om het wel te doen, hieronder een aantal op een rij:
– Je kunt je wedding planner een duidelijk budget meegeven. Hij of zij zal – mits realistisch – van alle connecties gebruik maken om er een fantastische dag van te maken binnen budget.

Wanneer je zelf met meerdere mogelijkheden geconfronteerd wordt kun je, omdat je gevoel in dit soort situaties een grote rol speelt, worden meegenomen in de eindeloze mogelijkheden en alle pracht en praal van sommige onderdelen (zoals de locatie, bruidskleding, aankleding, entertainment) waardoor je (flink) boven budget kunt uitkomen.

Een neutraal persoon die je helpt beslissen laat jullie gauw inzien dat een duurdere trouwauto bijvoorbeeld betekent dat er een gang van het diner af moet..

De organisatie van jullie bruiloft gaat door, ongeacht hoe vol of leeg jullie agenda is. Wij hebben vaak contact met bruidsparen die aangeven de trouwdatum naar achteren te schuiven omdat ze zich overvallen voelen door de hoeveelheid werk die er in (soms) korte tijd op ze afkomt…

– Weddingplanners zijn zich bewust van de laatste trends. Wanneer het voor jullie ontzettend belangrijk is je altijd volgens de laatste mode te stylen geldt dit waarschijnlijk ook voor je bruiloft. Vraag je weddingplanner hiernaar of spreek af gezamenlijke inspiratie te delen in bepaalde thema’s waar jullie naar op zoek zijn.

– De weddingplanner heeft zijn of haar liefde en passie voor bruiloften omgetoverd tot dagelijkse waarheid. Wanneer jullie en jullie naasten er écht doorheen zitten in verband met een stressvolle situatie komt de Weddingplanner tot jullie reden brengen (en is dan ook jullie redding!).

– Verschillende delen van je bruiloft kunnen worden begeleid door de weddingplanner. Van de organisatie van A-Z, tot de taken van de ceremoniemeester op de dag zelf. Ceremoniemeester zijn is een cruciale en pittige taak. Vele bruidsparen vragen een naaste (goede vrienden of familieleden) als ceremoniemeester. Met de weddingplanner als ceremoniemeester maken al jullie naasten de bruiloft volledig mee én is er niemand dichtbij jullie betrokken wanneer er iets misgaat wat de ceremoniemeester in de gaten had moeten houden… Denk goed na over wat je allemaal uit handen wilt geven.

 

Don’ts weddingplanner

Er zijn ook redenen om de organisatie van je bruiloft in eigen handen te houden, denk aan:
De kosten die je betaalt voor de weddingplanner. Ik zei het al eerder in deze blog; ze hebben hun passie en liefde voor bruiloften omgetoverd tot dagelijkse waarheid. Een deel van jullie bruiloftsbudget gaat dus ook naar het salaris van de weddingplanner. De tarieven verschillen per persoon/bedrijf en zijn afhankelijk van het aantal uur en de werkzaamheden. Wanneer je zelf redelijk goed kunt plannen/structuur kunt houden en voldoende op tijd start met het plannen hiervan scheelt dit een deel van het budget.

– Een externe persoon nauw betrokken bij de organisatie van jullie bruiloft en de verwachtingen die daarbij horen. Spreek goed af wat je wel en niet laat doen, welke contactmomenten er zijn, of je verwacht dat iemand zijn/haar volledige agenda leeg maakt voor het proeven van de taart en kiezen van de bloemen. Je zult, zeer waarschijnlijk, niet de enige klant zijn. Zorg ervoor dat je goed communiceert en de taken duidelijk verdeeld.

Loslaten van de controle. Indien je perfectionistisch of een control freak bent ga je er zeer waarschijnlijk moeite mee hebben om een weddingplanner alle ruimte en vertrouwen te geven dat ‘de dag van jullie dromen’ perfect gaat verlopen. Dit is echter wel een belangrijk onderdeel van de relatie die jullie onderling opbouwen. Zonder vertrouwen en ruimte kunnen ze hun expertise minder goed uitvoeren, al helemaal bij een tegenslag.

Je komt binnen op je eigen bruiloft, in plaats van er maanden aan bezig te zijn geweest. Wat ik hiermee bedoel is dat jullie bruiloft de uitkomst wordt van maanden (soms jaren) aan voorbereiding, gesprekken, inkopen, planning en visualisatie van hoe de dag eruit gaat zien.
Wanneer je een groot deel van de organisatie uitbesteedt komt dat plaatje op een andere manier samen, omdat je zelf veel minder hebt gepland, gesproken en/of ingekocht.

Hopelijk helpt deze blog jullie in de keuze om wel of niet voor een wedding planner te gaan. Besluiten jullie er wel voor te gaan dan wens ik jullie veel succes met de zoektocht naar de juiste persoon!

Heel veel plezier met de voorbereiding!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum