Personeelsfeest organiseren, hoe doe je dat goed?

Ga je een personeelsfeest organiseren? Of het nou is om de sfeer te verbeteren, je team hechter te maken, iets te vieren, of omdat jullie gewoon zin hadden in een feestje, een personeelsfeest is altijd een goed idee. Mits het natuurlijk goed georganiseerd wordt. Laat deze blog nou net alle tips bevatten die je nodig hebt om een succesvol personeelsfeest te organiseren.

Wie nodig je uit voor een personeelsfeest?

Ja, het personeel natuurlijk! Maar het is handig als je vooraf beslist of de aanhang van het personeel ook welkom is. Hierbij moet je rekening houden met het budget en het aantal werknemers wat je bedrijf heeft. Heb je ruimte in je budget voor een groter feest? Dan is het natuurlijk wel zo gezellig als de partners van je medewerkers of collega’s ook van de feestavond mogen meegenieten. Vaak voegt dit echt iets toe aan het feest, collega’s leren elkaar zo net wat persoonlijker kennen.

Wanneer je ervoor kiest om iedereen te vragen de kinderen thuis te laten (verstandige keuze), is het wel handig om dit heel duidelijk en op tijd te melden zodat iedereen genoeg tijd heeft om een oppas te regelen. Je wilt natuurlijk zeker weten dat niemand het beste feest van het jaar hoeft te missen omdat er iemand bij de kinderen moet blijven!

kinderen op personeelsfeest

Waar vier je een personeelsfeest?

De keuze die je hierin maakt zal vrijwel volledig van je budget afhangen. Het scheelt nou eenmaal een hoop als je het personeelsfeest in het pand van het bedrijf zelf geeft. Als je hier een geschikte ruimte voor hebt is het dus nog best een goed idee. Met het geld wat je dan bespaart op de locatie kan je bijvoorbeeld extra uitpakken met de aankleding van de ruimte of een bedrijfsfeest dj met volledige drive-in show huren! Kies je toch voor het afhuren van een feestlocatie voor je personeelsfeest? Let er dan wel op dat die feestlocatie niet te ver weg is van waar je werkt, niemand wil het halve land door moeten reizen, en dat het goed bereikbaar is met de auto (en eventueel met het ov).

Ook is het goed om bij het kiezen van een feestlocatie in gedachten te houden wat je uit wilt stralen als bedrijf, dit is namelijk erg belangrijk in je achterhoofd te houden wanneer je gaat kiezen tussen een bruine kroeg of een chique zaaltje.

Wat voor thema geef je een personeelsfeest?

Met thema bedoelen we niet dat je per se dat je iets als een Disney thema aan het bedrijfsfeest moet koppelen, maar wel dat je er over na kunt denken wat voor sfeer je op het personeelsfeest wilt. Chique, casual, speels of classy? Wat wil je als bedrijf uitstralen en hoe wil je dat het personeel dit feest ervaart? Dit is per bedrijf anders. Probeer jezelf hierbij uit te dagen en niet voor het meest voor de hand liggende idee te kiezen. Je wilt immers dat het personeel deze avond niet snel zal vergeten. Dat kan je bereiken door ze te verrassen met iets nieuws. Als je wel een echt themafeest wilt geven kijk dan eens bij de 43 beste ideeën voor een themafeest.

Welk entertainment past bij een personeelsfeest?

Als je hebt bepaald welke sfeer en welk thema het feest moet hebben kan je op zoek gaan naar entertainment wat daarbij past. Ook hierbij is het leuk om out of the box te denken. De basis is de muziek op het personeelsfeest, en zoals altijd is de basis het belangrijkst. Als de muziek goed is geregeld is een groot deel van het feest eigenlijk al geslaagd. Als je budget het toelaat is het wel leuk om net wat extra’s te regelen. Denk bijvoorbeeld aan een korte workshop/quiz, een fotohoekje met attributen, een verlichte dansvloer, of een extra act.

entertainment personeelsfeest

Wat voor catering moet je regelen voor een personeelsfeest?

Wanneer je kiest voor een externe feestlocatie zit daar vaak de mogelijkheid voor catering bij. Dit scheelt jou zelf een hoop geregel en is het dus zeker waard om bij te boeken. Geef wel even je voorkeuren door. Denk daarbij natuurlijk aan de vegetariërs of mensen met allergieën, maar zorg ook dat de hapjes een beetje passen bij het publiek dat er is. Sommige groepen vinden chique hapjes geweldig, waar anderen liever een simpele bitterbal hebben. Zorg dat je dit communiceert met de feestlocatie.

Wanneer je kiest voor een personeelsfeest in het bedrijfspand zelf kan je er ook voor kiezen om een externe cateraar in te huren, maar als je budget niet grandioos is, is er ook niks mis met zelf geregelde hapjes. Veel mensen vinden het moeilijk om in te schatten hoeveel drank ze in moeten slaan. Het is handig om te weten dat de gemiddelde feestganger het eerste uur 3 drankjes nuttigt en daarna 2 drankjes per uur.

Zorg ervoor dat je van tevoren meerdere vrijwilligers vindt die het leuk vinden om tijdens het personeelsfeest achter de bar te staan. Naast dat een barman/-vrouw een gevoel van luxe geeft aan het feest is het ook een handige controle voor mensen die de neiging hebben net iets te ver te gaan. Zelf service klinkt misschien lekker makkelijk, maar niemand heeft zin in vervelende feestgangers met een slok teveel op.

Hoe dan ook. Een personeelsfeest organiseren is best wat werk maar kan erg leuk zijn om te doen! Zoek je voor het personeelsfeest nog een passende DJ, dan zijn wij er voor je. Succes met de organisatie!

Like en deel dit artikel

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum