Kosten DJ 2023, dit kost een allround DJ ongeveer in 2023.

Wat kost een DJ voor jouw feest?

Dat is vaak een vraag waarmee je zit als je een feest organiseert. Het moet allemaal binnen het budget passen natuurlijk en behalve de DJ zijn er nog meer kosten te maken. Daarom gaan we in dit blog in op de kosten van een DJ in Nederland en België. Dat zijn gemiddelde prijzen voor een betrouwbare en professioneel DJ.

We hebben het dan niet over de bekende DJ’s, maar veelal over allround DJ’s die draaien op bruiloften, schoolfeesten, bedrijfsfeesten en verjaardagen. Met meer dan 1500 aanbieders op de markt kunnen de prijzen flink verschillen. In dit blog lees je waar die prijs vanaf hangt en hoe je voor de beste prijs de beste DJ vindt voor jouw feest!

Waar zijn de kosten van een DJ op gebaseerd?

Natuurlijk zijn er veel factoren waar de prijs vanaf hangt. Maar in de breedte zal je voor een DJ op jouw feest zo tussen de 250,- en 2000,- euro betalen. Een flink brede prijsrange waar we zowel de DJ op Marktplaats als de professional in mee hebben genomen. Maar goed, daar heb je natuurlijk nog niet zoveel aan, gezien deze gemiddelde prijs van vele factoren afhankelijk is.

Daarom is het goed om te weten waar de prijs van een DJ vanaf hangt zodra jij een offerte krijgt. Vaak worden daarin de volgende factoren meegenomen:

  • Is het feest in de zomer of de winter? Allround DJ’s draaien veel op bruiloften en deze vinden meestal in de zomer plaats, hierdoor kan een DJ huren in de zomermaanden duurder zijn.
  • Is het feest doordeweeks of in het weekend? Veel feesten vinden plaats op vrijdag en zaterdag, hierdoor is het huren van een DJ doordeweeks vaak goedkoper.
  • Hoeveel gasten worden er verwacht? Meer gasten betekent vaak meer licht- en geluidsapparatuur die de DJ mee moet nemen. Hierdoor zijn de kosten van de DJ hoger.
  • Neemt de DJ zelf licht- en geluidsapparatuur mee? Sommige feestlocaties hebben alles al in huis, maar meestal neemt de DJ zelf zijn licht en geluid mee, uiteraard betaal je daar extra voor.
  • Hoelang duurt het feest? Veel DJ drive-in shows gaan uit van een gemiddeld feest van 4 uur. Vaak heb je daarvoor pakketprijzen en betaal je extra per uur dat jouw feest langer duurt.
  • Wat voor soort evenement is het? Afhankelijk van het soort event kunnen de prijzen nog wel eens verschillen. Zo vallen de kosten voor een verjaardag DJ wel eens lager uit dan die voor een bedrijfsfeest.

 

Het is dan ook belangrijk om jezelf af te vragen of je voor jouw feest een DJ wilt inhuren die zelf licht- en geluid meeneemt en hoelang je feest duurt. Deze twee factoren hebben de grootste invloed op de prijs van de DJ.

Ook zie je best vaak dat mensen voor bijvoorbeeld hun trouwfeest kiezen om dit doordeweeks te doen. Behalve op de DJ besparen ze daarmee vaak ook op kosten van de locatie. Een goedkoop feest heb je daarmee voor een groot deel dan ook zelf in de hand.

Nu we weten welke factoren de prijs van een DJ bepalen kunnen we kijken naar de gemiddelde prijzen.

Prijzen van een DJ op jouw feest

Hieronder bespreken we 3 voorbeelden van hoe jouw feest eruit kan komen te zien en wat de gemiddelde prijzen zijn voor een DJ.

 

Voorbeeld 1: Zomer, weekend, 120 gasten, licht, geluid en DJ, 4 uur

Voor dit feest ben je waarschijnlijk tussen de 800,- en 1300,- euro kwijt aan de DJ. Afhankelijk van jouw wensen zal de DJ met een grote of een kleine lichtshow komen. Ervaring leert dat verlichting een groot effect kan hebben op de sfeer van jouw feest. Wil je dat het eruit ziet als een gezellige disco of voldoen de lampen van de locatie? De gemiddelde bruiloft DJ zit in deze categorie.

 

Voorbeeld 2: Zomer, weekend, 50 gasten, licht, geluid en DJ, 4 uur

Voor dit feest ben je waarschijnlijk tussen de 500,- en 800,- euro kwijt. Vaak is dit het bedrag dat je kunt verwachten voor het inhuren van een DJ op verjaardagen.

 

Voorbeeld 3: Winter, doordeweeks, 300 gasten, licht, geluid en DJ, 4 uur

Voor dit feest ben je waarschijnlijk tussen de 1200,- en 2000,- euro kwijt. We hebben het hier over een gigantisch feest met veel gasten. Denk aan iemand die een bedrijfsfeest organiseert of zoiets als een schoolfeest. Niet iedere DJ kan dit aanbieden overigens omdat er best wat apparatuur voor nodig is. Maar vaak zit hier bijvoorbeeld ook een podium bij, of een extra zoals de fotospiegel.

Tot slot zou een ander scenario kunnen zijn dat je een losse DJ inhuurt. Deze hoeft dan zelf geen licht- en geluidsapparatuur mee te nemen en is daardoor een stuk goedkoper. Ga voor een losse DJ uit van zo’n €100,- per uur.

Extra kosten bij het huren van een DJ

Soms zijn er ook nog kosten die bovenop de prijs komen. Veel DJ’s hebben deze kosten echter al inbegrepen in de totaalprijs, maar er zijn ook DJ’s die dat niet doen.

Goed om te weten dus wanneer je een DJ wilt boeken is wat die kosten zijn zodat je kunt vragen of de DJ die aan jou doorrekent.

  • Opbouw- en afbouw apparatuur
  • Verzekering
  • Schoonmaakkosten spullen
  • Voorrijkosten

Extra kosten worden bijvoorbeeld gerekend wanneer jouw feest locatie op een verdieping is en deze alleen per trap is te bereiken. Hierdoor heeft de DJ waarschijnlijk een roadie nodig die hij moet inhuren.

Daarbij kan je natuurlijk ook extra kosten maken omdat jouw feest langer duurt. De gemiddelde kosten van een verlenging komen uit op 150,- euro per uur.

Ook de ervaring van de DJ speelt hier uiteraard een rol in. Op Marktplaats kan je bijvoorbeeld gemakkelijk hele goedkope DJ’s vinden. De grote vraag is alleen of je je zelfverzekerd voelt als je een zolderkamer DJ laat draaien op je bruiloft. Professionals kosten nou eenmaal meer en beschikken over professionele apparatuur en back-up DJ’s (voor het geval dat) en geven jou daardoor meer zekerheid.

Prijzen van extra’s die de DJ meeneemt

Buiten de gewone kosten van de DJ kan het natuurlijk ook zijn dat je graag hebt dat de DJ wat extra’s meeneemt. Zeker wanneer je groot wilt uitpakken met bijvoorbeeld een personeelsfeest zijn deze extra’s leuk!

Denk aan confettikanonnen, sparkulars (vuurwerk voor indoor) of een photobooth. Hieronder vind je een lijstje met extra’s en de bijbehorende gemiddelde prijzen wanneer je deze boekt bij de DJ.

 

Let wel op, bovenstaande zijn echt gemiddelde bedragen. Veelal verschillen de bedragen. Bijvoorbeeld als je een hele grote of juist kleine verlichte dansvloer wilt. Vaststaat in ieder geval dat je veel extra’s vaak goedkoper kan regelen via de DJ dan via een extra leverancier. Dit vanwege het simpele feit dat er niet extra gereden hoeft te worden of dat er extra opbouwhulp nodig is.

Bij Allround DJ Service bieden wij bijvoorbeeld een photobooth aan bij de DJ show. Wanneer wij deze meenemen staat onze roadie standby voor de photobooth voor het geval bijvoorbeeld het fotopapier moet worden verwisseld. Omdat onze roadie toch al aanwezig is hoeven wij niet iemand extra in te huren en kunnen we de photobooth dus voor minder aan jou verhuren!

Conclusie kosten DJ

Hopelijk heeft dit blog je een goed idee gegeven van de gemiddelde kosten voor het huren van een DJ. Mocht je benieuwd zijn naar onze prijzen dan vind je die op deze pagina. Die prijzen zijn allemaal all-in omdat wij dit de meest transparante manier vinden.

Kijk bij het vergelijken van DJ prijzen altijd wat verder dan alleen de kosten. Een tip bij het boeken van een DJ is om eens met een DJ te bellen en te kijken hoe het aanvoelt. Vaak is zo’n connectie veel belangrijker dan een honderdje meer of minder.

Succes!

Like en deel dit artikel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Gerelateerde berichten

Is er een DJ beschikbaar op jouw feestdatum?

Klaar voor een feestje?

Check of er een allround DJ beschikbaar is op jouw feestdatum